Grčka salata look-a-like i anketa
|
Imam fazu salate. Recept je za dvije osobe. Sastojci: - dvije rajčice (tvrde, nikako ne mekane prezrele) - jedan krastavac (od srednjevelikih do velikih dimenzija) - jedna zelena ili crvena paprika - 5-6 maslina (po mogućnosti grčkih, ali i naše sasvim zadovoljavaju) - feta sir (preporučam kupnju u rinfuzi u npr. Konzumu jer je puno finiji nego većina onih pakiranih) - bosiljak, sol, maslinovo ulje Priprema: - Oprane rajčice nasjeckati na kockice (nikako na klasične kriške). Pitate se kako okruglasto povrće nasjeckati na kockice? Nikako. Ali barem pokušajte. Primjerice, svaku od tri dimenzije (dužinu, širinu i visinu) najseckajte na tri kriške. Vidjet ćete da rezultati izgledaju kockasto. :-) Nije dobro da su kockice premalene. Ako je rajčica sitna, režite je samo na pola po svim dimenzijama (preporučena dimenzija je 1,5x1,5x1,5 cm). Staviti u plitku zdjelu, posoliti, pobosiljkovati i staviti tako da zauzima približno jednu trećinu zdjele. - Opranu papriku nasjeskati na komadiće (po mogućnosti pravokutne) veličine otprilike 1,5 x 0,7 mm. Možda je dovoljno i samo pola paprike jer bi zbog njenog intenzivnog okusa salata mogla ispasti previše paprikasta. Staviti u zdjelu pokraj rajčice (U drugu trećinu, iako, neće biti baš trećina jer paprike ispadne manje nego krastavaca i rajčice. Uvijek možete rastegnuti i napraviti manju hrpu.) Ne treba začiniti. - Krastavac oguliti i po dužini isjeći na četiri ili više dijelova (ovisno o debljini krastavca) približne širine i visine 1,5 cm. Sjeći te djelove po dužini svakih 1,5 cm tako da dobivate nešto slično kockicama (kao i kod rajčice, a i sličnih dimenija). Staviti u treću trećinu zdjele. - Masline rasporediti naokolo po rubovima između različitih vrsta povrća. - Jednu fetu feta sira, debelu oko centimetra, staviti na sredinu zdjele (na tromeđje krastavaca, paprike i rajčice). - Malo, naglašavam malo, maslinovog ulja preliti po feta siru i rajčicama Jedenje: - Urednost pripremljene hrane obogućava vam da kombinirate sve sastojke salate u omjeru koji vam najviše odgovara. Obavezno uz svaki zalogaj uzeti i malo feta sira. Ukoliko vam ga prefali prije kraja, dodati još jednu fetu. - Ne jesti uz meso i drugu intenzivu hranu. Najbolje pojesti samu kao predjelo. Fotki nema jer je današnja porcija već probavljena. Ako bude zahtejva, mogu se potruditi napraviti fotke sa sutrašnjom. Sad kad sam vam objasnio kako spremiti neobično ukusan obrok (tko nije probao ne zna kako je fino), nije previše zamoliti vas da glasate na anketu u lijevom stupcu. Glasajte! |
Komentari (11) - Isprintaj - #













