FRANK 'GRIMEY' GRIMES



Current mood: Poucena

Na svijetu postoje dvije vrste ljudi. Oni kojima sve pada u krilo i oni koji to mrze.

Imamo prilike svakog dana vidjeti primjerke koji kroz život jednostavno "prolaze" i bez imalo truda neke im stvari isto tako jednostavno "upadnu". Uspjevaju koristeci onaj rudimentarni nivo inteligencije i snalažljivosti koji je prosjecnom covjeku dovoljan da npr. posegne za tabakerom.



Kada bi gorespomenuti prosjecan primjerak na taj nacin pokušao funkcionirati, ostao bi gol, bos, gladan i najvjerojatnije bi spavao u parku pokrivajuci se krznom pregaženog Tornjaka.



Ispricat cu vam prigodnu pricu o Franku Grimesu. Liku koji se pojavio u jednoj od ponajboljih epizoda Simpsona.

***

Napušten od roditelja kada je imao samo cetiti godine, Frank se morao pobrinuti za sebe. Nije se mogao ni školovati pa se zaposlio kao vozac igracaka za onu sretniju djecu. No, ipak završava školovanje. Korespondencijom dobija diplomu nuklearnog fizicara i nakon dugog i napornog rada, uspijeva kupiti vlastiti stan koji se nalazi iznad kuglane, ali ispod još jedne kuglane.

Nakon što je Gosp. Burnes cuo njegovu pricu, zapošljava ga kao potpredsjednika Springfildske Nuklearne Elektrane, no nakon što je Burns vidio pricu o psu heroju, odlucuje uposliti psa umjesto Grimesa, pa Frank završava kao tehnicar u Sektoru G sa Homerom.

Pošto se borio za sve u životu, Grimes ne može pojmiti kako Homer može opstati na takvom poslu usprkos svojoj neljudskoj lijenosti. I ne samo da sve funkcionira na poslu vec je Homer daleko uspješniji i u privatnom životu pošto ima kucu, obitelj i auto, dok Grimes ima samo frizuru i aktovku.

Kako vrijeme prolazi tako je i Frank sve više frusutriran nepravdom i u kulminaciji svoje frustracije "prolupa" i oponašajuci Homera nastrada tako što ga sprži struja. Posljednje rijeci su mu bile : "Ekstremno Visok Napon?!?! Ne trebaju mi zaštitne rukavice, pa ja sam Homer Simp..."

Na nadgrobnom mu je spomeniku stajalo ime Frank "Grimey" Grimes iako je prezirao nadimak Grimey jer tako ga je zvao samo Homer.


04.12.2006., 12:54 || Komentari (6) || Isprintaj || ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.