Mirisne misli

ponedjeljak, 03.05.2010.

Pačuli-energija revolucije,ljubavi i novog početka



Svako eterično ulje ima svoju priču,svoju porijeklo,mirisnu notu,djelovanje i način primjene.Kada se naoružaš svim tim znanjem sažetim u knjigama ,u rukama držiš moćno sredstvo iscjeljivanja.Sve je prilično jednostavno:uzmeš u obzir djelovanje ulja,tegobu klijenta ,njegovo zdrastveno stanje,napraviš recepturu i objasniš način upotrebe. Nema mnogo mudrovanja u svemu tome .Znanje i primjena naučenog.Nikad me previše nisu fascinirali crno na bijelo zaključci i djelovanja. Oni su neosporni,prihvatiš i djeluješ prema uputama. Uvijek me je privlačilo ono što se skriva ispod površine. U aromaterapiji se može ići ispod površine i to je ono što cijelu tu priču čini neodoljivom i čarobnom.
Ono što mene uzbuđuje je energija pojedinog ulja,njegovo djelovanje koje uopće ne uočim do samog završetka iscjeljenja,način na koje ulje dođe do mene ,naše međusobno upoznavanje i učinak . Osim toga gotovo uvijek se radi o uljima koja me uopće ne privlače bilo zbog mirisa koji mi je odbojan ili djelovanja koje na pokriva indikacije zbog kojeg bih ga koristila.
Kako bih vam približila ono što vam zapravo želim predočiti ,opisat ću vam način na koji je prije mjesec dana u moj život ušao pačuli.
Odgovori koje si postavljamo (svjesno ili nesvjesno)u životu nam dolaze na različite načine.Obično ne znamo kako će doći i na koji način no to nije ni važno.
Ako smo dovoljno otvoreni,budni i prisutni primit ćemo ono što je za naše najveće dobro koliko god to odbojno izgledalo.

Dakle ,nekoliko dana pačuli se protezao u mnogim razgovorima u kojima mu nije bilo mjesto i u razgovorima u kojima je mogao sudjelovati.Iskakao je iz novinskih članaka i web stranica.Iz skupih parfema i pjesama.Naposljetku pojavila se osoba koja se voli napraviti pametna i važna pa me u razgovoru o eteričnim uljima pitala :Jesi li probala pačuli,odličan je! U tom njegovom pametovanju i važnosti bila sam sigurna da je to jedino ulje koje je ikada mirisao.No u istom tom trenutku jasno sam shvatila da je ovo bila izravna poruka kao i sve one koje su stizale nekoliko dana kroz razgovore,internet i parfeme.Iskreno sam se zahvalila na informaciji i nestrpljivo odjurila u ljekarnu po pačuli.

Kad sam otvorila bočicu moja razočaranost mirisom pačulija bila je toliko jaka da se odrazila na fizičkoj razini tako da sam jedva zadržala refleks povraćanja.Čak je i moj sedmogodišnji sin s gađenjem konstatirao da mu nešto jako smrdi.Odložila sam bočicu na policu .Navečer imam običaj upaliti mirisnu lampu pa sam ponovno odlučila iskušati sreću s nekoliko kapi pačulija.Nadmoćno se širio prostorom.Bilo nam je podnošljivo iako mi se drugo jutro činilo da se uvukao u sve pore namještaja,zavjesa i odjeće što mi se činilo pretjeranim.Kroz nekoliko tjedana postali smo bliskiji.Nakon tri tjedna imala sam snažnu potrebu da ga nanesem na cijelo tijelo .Stopili smo se.Njegova nadmoćnost,oporost,miris zemlje i mokrog drveća prešao je u neku slatku,zagušljivi notu orijenta koja je odisala mirom i spokojem. Uznemireni libido , ukroćen kreativnom energijom podržavao je neutaživu glad za stvaranjem.Postala sam nekako mirnija,ispunjena,sretna .Lakše sam izražavala ono što želim i kuda idem,kako drugima tako i samoj sebi.U rukama sam držala materijalne dokaze nastale buđenjem kreativnosti ,a dnevnik snova punio se konkretnim,ostvarivim ciljevima.

Prošli tjedan imali smo predavanje iz Holističke aromaterapije. Radeći u skupinama dobili smo zadatak da svatko nešto kaže o pojedinom ulju.Možete pogađati koje je ulje bilo moj misijski zadatak!Nabrojiviši sve indikacije,primjenu i niz drugih činjenica ostalo je da objasnimo energetsko djelovanje ulja pačulija.

-Mirisne misli ,koje je energetsko djelovanje pačulija?
-Pa znam da je pačuli bio trend hipi generacije i miris strinskih ormara zbog svog repelentskog djelovanja.
-Da,potvrdi Essence.

Revolucija hipi generacije bila je revolucija ljubavi.Revolucija promjene. Revolucija mira.
Energetski ,ulje pačulija podržava naše životne revolucije da prođu u miru i ljubavi .Da drugi oko nas prihvate našu životnu revoluciju sa mirom, što je još bitnije ,da mi sami sebi olakšamo tu promjenu i prihvatimo svoje pravo biće,da prihvatimo ono što jesmo.
Recimo da moj život trenutno ostavlja dojam revolucije ,radikalnih rezova i odluka koje drugima izgledaju bezumno. No znam ,a izgleda da i pačuli zna da sam na dobrom putu
On u tišini ali vrlo upečatljivo nadmoćno odbija sve što je nepotrebno i suvišno,otkriva mi slatkoću postojanja i mijenja me trajno ,dopuštajući mi da se opirem,da otpustim,prihvatim i dopustim .

Stapajući se sa mirisom zemlje i mahovine zadivljeno promatram kako idem prema sebi prihvaćajući se u potpunosti,korak po korak,iz dana u dan sve više ,sve dublje u potpunosti,do kraja….

Otvorivši prostor pačuliju,otvorila sam prostor i sebi.
Mi smo jedno.
Mirisna i prodorna energija revolucije,ljubavi i novog početka.

03.05.2010. u 21:21 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Mirisne Misli o sebi:

"Ali mirisu se ne mogu oduprijeti, jer miris je brat duha. S njim ulazi u ljude, i oni se ne mogu braniti od njega ako žele živjeti. I miris ulazi u njih, prodire u u samo srce, gdje jasno razdvaja naklonost od prezira, gađenje od slasti, ljubav od mržnje. ko vlada mirisima, vlada i ljudskim srcima." (Parfem)


Ventiliram se i definiram kroz :

Aromaterapiju
Reiki
Duhovnost
Masažu
Obitelj
Djecu
Misli
Afirmacije
Glazbu
Energiju
Prirodu
Ekologiju
Ples
Knjige
Pisanje



Iscurilo :
Srpanj 2010 (5)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (9)
Travanj 2010 (2)




mirisne.misli@gmail.com


"Life Is like a Box of Chocolates You Never Know What Your Going To Get!" Forrest Gump

Astralonaut(unplugged)


Kroz otvoreni, rustikalni prozor na zgradi Učilišta nazirem zelene izdanke na divljem kestenu,
crveni krov Starog grada i krpicu sivo obojenog neba.

Kiši.Miris vlažne zemlje uvlači u mene razigranost proljetnica.

Silno se trudim ostati usredotočena i mirna.

Duhovi prirode golicaju mi potiljak i vuku rukave na pletenoj vesti.

Osjećam kotrljanje hladnoće niz kralježnicu , ježenje kože...
Duh je nadvladao tijelo.Predajem se.

Nabacujem smireni osmijeh Mona Lise ,
namatajući uvojke kose na prste lijeve ruke dok drugom pritišćem olovku na papir.

Dubokim udahom obgrlim prostor i vrijeme ,
a zatim tiho i neprimjetno izdahnem sebe kroz otvoreni ,rustikalni prozor pravo u kestenovu krošnju,
stapajući se sa rasplesanim Duhom koji se prosuo po granama napupalog stabla.

Pogledala sam još jednom tu uspavanu ženu i bezglasno joj obećala skoro buđenje…


Mirisne misli

Sigurnost je zamka usnulih, onih koji ne znaju koliko je sjaja radosti u očima probuđenih, čak i dok lutaju.


Sanjao sam da sam leptir koji sanja da je čovjek.Tsuang Tse



I have lived on the lip
of insanity, wanting to know reasons,
knocking on a door. It opens.
I've been knocking from the inside!Rumi