α mickwar ω

2013 Veljača (7)
2013 Siječanj (20)
2012 Prosinac (23)

mickwar.com





mickwar.com







Muhammad Ali
"I done wrestled with an alligator, I done tussled with a whale, only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick."

Bruce Lee
“Empty your mind, be formless, shapeless - like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup, you put water into a bottle, it becomes the bottle, you put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend.”

18.01.2013., petak

Teror - Hrvatska Priznala Sirijske Pobunjenike

Republika Hrvatska je još jedanput pokazala čitavom svijetu kako ozbiljno namjerava biti važan dio NATO-a, Europske Unije i drugih saveza i udruženja koja će u budućnosti nastati.

Prošle godine kad su palestinski teroristi ubili nekoliko Izraelskih civila, a Izraelske obrambene snage (?) zauzvrat ubile nekoliko stotina Palestinaca - uglavnom civila, te počinile više milijunsku materijalnu štetu, Republika Hrvatska je izrazila sućut Izraelskom narodu.

Naravno, sućut važnoj državi kao što je Izrael je uvijek dobar potez, a Palestinci... Što s njima?
Mali, nevažni, nepriznati - nema ni sućuti... A nađe se tu i polu - objašnjenja o krivnji za sukob, a oni jači su obično na "pravoj" strani.

Priznanjem sirijskih pobunjenika kao legitimne vlade (čak i Index piše "sirijska oporba"), Hrvatska se još jednom svrstala na stranu Zapada, Imperijalizma Demokracije, Razvitka Diktature Liberalne Kapitalizacije...

Licemjerje svijeta je neizmjerno - Zapad podržava pobunjenike u Siriji, dok se u isto vrijeme bori protiv pobunjenika u Maliju, Alžiru i drugdje.

Hrvatska tihim koracima prati velike sile; nadam se da se ipak nećemo zapetljati u neku tuđu igru...

mickwar.com

Oznake: sirija, terorizam, rat, Hrvatska, vojska, nato, EU, zapad, SAD, mali, Vlada, demokracija, mickwar


- 19:33 - Reci Nešto! (12) - Ispiši - #

Mrtva Istina α mickwar ω

© 2012 Mickwar

09.12.2012., nedjelja

Uplatimo Novce na Račun Potrebitih


Molim prije svega jedan veliki naklon za sve ljude koji od naroda izabrani kroje sudbinu istom tom naivnom narodu.

Svaka čast, posao dobro obavljen, 2012. godina uspješna...
...neki bi rekli uspješna... kako za koga...

U remek djelu Samuela Becketta; Pozzo kaže: "U svakom trenutku na ovom svijetu količina suza je ista, kad god jedan čovjek prestane plakati, neki drugi počne, a isto važi i za smijeh"

Nešto slično bi se moglo reći i za zanimljivu novost iz šešira trenutne vlasti: RTV pristojba će se plaćati prema mogućnostima i bez obzira da li koristite radio ili TV prijemnik.

Netko će prestati plakati, a netko će početi...

Baš bi bilo zanimljivo malo istražiti koju zemlju smo sad kopirali, čiji "model" ćemo uvesti, da li je to možda "švicarski", "švedski" ili "francuski model" naplate RTV pristojbe za našu "javnu" televiziju.

Onako usput, kad malo politički razmislite, nije li to OPET kupovanje socijalnog mira, mazanje očiju bez pravih rješenja za stvarne probleme HRT-a.

Ovakav način naplate RTV pristojbe možda zvuči dobro onima koji su prijavljeni na minimalac, umirovljenicima i ljudima na burzi, ali da li je takav način naplate pošten i u redu?

Da li je uopće u redu naplaćivati nekakvu pristojbu za ono u što se HRT pretvorio (ili što je oduvijek bio)...
Govori se o javnom servisu, jakom nezavisnom mediju...

NEZAVISNOM?

NEZAVISNOM?


...
Srećom još uvijek samo prijedlog o naplati RTV pristojbe je izazvao kakve takve reakcije javnosti, neki su sve skupa nazvali "novim porezom"...

Iz Ministarstva kulture su poručili da se ne radi o novom porezu, ali da li je uopće bitno kako se "to" zove?
Ako nešto MORAŠ platiti onda ti nije bitno je li to: "namet", "porez", "prilog", "pristojba" ili nešto peto.
(politička korektnost u američkom stilu)

Možda je ovakav prijedlog bačen u javnost "ka triske obrazima" (TBF, op.a.) da bi se ispitalo javno mnijenje i kasnije išlo sa blažom verzijom nameta.

Za kraj predlažem da se raspiše referendum o kratkotrajnoj donaciji Ministarstvu kulture, te da se otvori poseban račun na koji bi građani mogli dobrovoljnim prilogom pripomoći HRT-u.

Pokažimo kako veliko srce imamo i uplatimo novce...

Oznake: ministarstvo, HRT, RTV, TV pretplata, novi porez, porez, namet, Vlada, mickwar


- 01:26 - Reci Nešto! (7) - Ispiši - #

Mrtva Istina α mickwar ω

© 2012 Mickwar

<< Arhiva >>