Komentari Da/Ne

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (3)
Ožujak 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Poison

Blogoblog codes


Metallica






Iron Maiden

Linkovi

soad
the spy
crystal ship
spoem...
private

...nešto o meni...

...triba bih vam reci nešto o sebi,a'l pošto MeTaLcI ne pricaju puno o tome...,evo vam svejedno par informacija..:
zovem se Josip..,rodom sam iz Osijeka(pozz Osijecani..),živim u Banger City-u(Benkovcu),navijam za Hajduk i naravno slušam skoro sve vrste MeTaLa..Da nebi bilo uvrede ponekad znam poslušat rock i punk...Imam 18. god. i tako...

četvrtak, 27.09.2007.

Nastanak, razvoj i glavne znacajke Metala

Metal muzika je najglasnija i najcvrsca muzika na svijetu. Bez obzira sto metal cesto dovode u vezu s sotonizmom, bit metala uopce nije u tome, svaki bend ima svoja uvjerenja. Postoje kako krscanski tako i anti-krscanski sotonisticki i paganski bendovi, ali najcesce nije religija ta koja je glavni dio njihove muzike. Postoje 4 osnovne teorije o tome tko je zapoceo s metalom. Neke od tih zvuce pomalo apsurdno, ali naveli su ih priznati muzicki strucnjaci.

Prva teorija kaze da je bend Black Sabbath zapoceo s heavy metalom i to 1970 (album Paranoid), a bend koji je naziv izmislio je Judas Priest 1976 s njihovim drugim albumom “Sad Wings Of Destiny”, narocito s pjesmom “The Ripper”. Iron Maiden je prvi heavy metal bend koji je od pocetka svirao (i jos sviraju) heavy metal, jer Black Sabbath i Judas Priest nisu do 1976 snimali metal albume (npr. “Technical Ecstasy” I “Rocka Rolla”).

Druga teorija kaze da je heavy metal prvi put koristen jos kod Steppenwolfa (pjesma iz ‘60tih “Born To Be Wild” i dio koji ide “I like smoke and lightning, heavy metal thunder”). Ovdje bi bilo pravilno navesti da se ovdje po prvi put samo cuje ta rijec, sto ne znaci da su oni i svirali heavy metal.

Treca teorija kaze da su Led Zeppelin tvorci heavy metala i to jos prije pjesme “Kashmir”.

Cetvrta, najcudnija teorija, kaze da pocetak heavy metala seze jos iz doba Beatlesa i pjesme “Helter Skelter”, a da su Led Zeppelin i Black Sabbath samo taj zvuk digli na jedan visi nivo.

Postoji jako mnogo metal zanrova, a ovo su neki od njih: heavy metal, black metal, thrash metal, british metal, new wave of british heavy metal, goth metal, death metal, doom metal, hair metal, neo-clasicni metal, power metal, progresivni metal, punk metal, grindcore, skandinavski metal, speed metal, simfonijski black metal, industijski metal, alternativni metal, pop-metal i rap-metal. Ova cetiri zadnja i nemaju bas puno zajednickog sa standardnim metal zvukom i ne bi ih se uopce trebalo tretirati kao vrste metala.

| komentari (0) | print | # |

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.