Sta je dusa - Varaždin

subota , 22.12.2018.

ŠTA SE DEŠAVA SA DUŠOM POSLE SMRTI? Pravoslavni opis prvih 40 dana nakon umiranja (FOTO)










Dating Site: Sta je dusa






Zahvaljujući njenoj usrdnoj molitvi koja je trajala dan i noć, on je uspeo da dohvati vodu iz bunara i ona ga je ugledala na svetlom mestu. U pismu mužu svoje sestre na samrti sv. Kao dokaze za utvrđivanje onoga što istražujemo koristićemo opšte pojmove, kojima će jasno biti potvrđeno ono što imamo u rukama.



sta je dusa

Grigorije navodi nekoliko primera javljanja upokojenih živima s molbom da se za njih odsluži Liturgija za pokoj njihovih duša ili da zablagodare za to; jednom se tako jedan zarobljenik, za koga je žena smatrala da je mrtav i za koga je u određene dane zakazivala Liturgiju, vratio iz zarobljeništva i ispričao joj kako su ga u određene dane oslobađali od okova — baš u one dane kada je za njega služena Liturgija. Međutim, ovde treba ponoviti ono što je ranije rečeno: samo prilikom blagodatnih poseta pravednicima kada im se javljuju sveti i Anđeli mi možemo da budemo sigurni da su to stvarno bila bića sa drugog sveta.



sta je dusa

Šta je razlika između duše i duha? - Zato duše upokojenih ponekad mole da se za njih odsluži Liturgija...



sta je dusa



Duša kao esencija živih bića i ljudski identitet - gost prof. dr Svetozar Radišić
I da se samo ona stalno predavala zadovoljstvima, bilo bi pravedno da samo ona i bude kažnjena. Okružiće te tvoja deca sa svojim radosnim pozdravima. To im je uvek potrebno, naročito u prvih četrdeset dana kad duša upokojenog traži put ka večnim naseljima. Ako je dodata telu kao što kamičak stoji uz kamičak, onda je i duša telo. Kada je ovo ispričala blaženoj Pelagiji ova ju je posavetovala da podvig ponovi.

[Dating bagalkot|Poljakinje za udaju|Sierra dating]






Oznake: nova, Svest

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.