Kako mi je cimer postao bisex

18 kolovoz 2005

Za one koji su me čitali od ranije, ovo je već stara priča, i znaju da živim u stanu s još tri persone: cimericom i njena dva brata (rođenim i nerođenim). Inače oni su pravi dokaz da ako prvo dijete u porodici se rodi ok (radi mozak, razmišlja i sl.) da se na drugom obično podbaci :)

Sama saga o biseksualnosti se stvara već neko vrijeme, u nekom serijskom izdanju poput Star War-sa, on je bisere nizao, a ja i cimerica samo ih preoblikovali i preradili u oblik pogodniji za smijuriju.

  • Ljubiš li šta?
    Znate one koncepte na selu kako vas stariji uvijek smaraju s pitanjima opšte prakse "Ljubiš li šta?"? Pa moj "naj boljši" cimer je jednom vidno iznerviran tim pitanjima u napadu revolta u nadi da će se riješiti smornog sugovornika i odagnati bijedu s vrata rekao nešto što je smatrao veoma pametnim: "Ljubim, kurac..." Efekat je stvoren, međutim i ne baš onakav kakvom se nadao :)

  • Izlazak iz ormara
    Sjedimo jedno veče nas dvojica. On bulji i Tv, a ja čučeći u gaćnoj varijanti - popunjavam formular na web formi dejting sistema koji razvijam na kompu i u jednom momentu skontam da bi bilo ok i njega ubaciti kao korisnika da imam više likova za pretraživanje... I predložim ja to njemu na šta je on naravno pristao, kad u jednom momentu nakon niza pitanja o mjestu stanovanja, broju godina i znaku u horoskopu te mase drugih shitova, odgovara on na pitanje u vezi s sexualnom orijentacijom... "Pa ja sam biseksualac..." oki doki... nisi moj tip :) Sutradan, pogubljeno uz kafu pričam s cimericom i ona ne registruje... kaže: ne zna on šta je lupio... Sticajem okolnosti on nastavlja par dana nakon toga razgovor s njom i isto se deklariše kao "bi". Na njeno pitanje "A zašto se ti meni ispovjedaš?" on se pogubi i poče se gubiti: "Ispovjedam? Pa, stani - bisex: bi kao dvoje, kao muško i žensko". U pola daha oduzetog od smijeha cimerica svom dragom braci odgovara "Nije, nije, i muško i žensko" :).

  • Noge u vis, ruke u džepove...
    Dolazim jedan dan s posla i pored Tv-a na zidu primjećujem otisak stopala. Neki debil je gledajući Tv stavio nogu i to prljavu na zid. S obzirom na veličinu iste, ona nije, što znači da je muško, a kako to nisam uradio ja, onda je jedan od njih dvojice. I ja tu izvršim atak na "biseksualca koji ljubi znate već šta" zašto diže noge na zid... I nakon nekog dužeg prepucavanja on se "odade" još jednom legendarnom izjavom "Ma nisam ja, ja noge dižem samo u svojoj sobi!". Ma samo tako, legendo :)

  • Boli, boli...
    Za ovaj biser je zaslužna cimerina, jer je ona napravila ovaj piš s njim. Valjda je "nogodizajući" išao doktoru da primi inekciju u injektivni dio tijela, pa ga boli dupe kao posljedica... i tako on non stop skakuće okolo, ne može sjediti od bolova i slične priče i tu počinje cimerica s ludovanjem.
    Ona: "Jel te boli dupe?"
    On: "Malo..."
    Ona: "Pa gdje si ga primio?"
    On: "Pa u dupe..."
    Ona: "Pa jel boljelo?"
    On: "Malo ispočetka al poslije je bilo ok..."
    Naravno ona se odvalila od smijeha i počela ga zezati, naravno uz prijetnju smrću s njegove strane meni je ova priča ispričana, tak da mu ja i ona krv pijemo svaki put pomalo... da ne presuši :)


Lično mislim da mi je sve jasno sem kako neko u 21 godini ne zna razliku između biseksualnosti i heteroseksualnosti... Bilo bi zanimljivo da je do te spoznaje došao u vojsci :)

Analiza i sinteza...

15 kolovoz 2005

Ne, nije riječ o hemiji... nešto sam u zadnjih par dana naletio na neke duhove iz prošlosti pa se prisjetio nekih gluposti... Šta ja znam... toliko sam puta pisao o konceptu veze da sam mislio da sam tu temu sažvakao i uzduž i poprijeko... ali izgleda da nisam...

Mi smo bili u nekoj vezi prije tačno ogdinu dana... kakva god ta veza bila, ostali smo relativno ok nakon toga ali u zadnje vrijeme se ne čujemo.. Ok, znam ja te koncepte "nađeš nekog drugog", međutim i ja sam u vezi pa se ipak javljam bivšim za kafu i sl.

I tak, prije dva dana ja pošaljem poruku upitne sadržine koja se odnosila na kafu... u svakom slučaju, po prvi put me je neko iskulirao za kafu i to mi je zasmetalo... koji jebeni udarac u moj ego! Ko tebi daje pravo da meni odbiješ kafu, i to pod kojim izgovorom?!

Da, znam: totalno kretenski, ali ego u jednom momentu je baš počeo da mi skače... mada ja to uspješno smirim pivom i cigaretama :) međutim, pojavi se tu neko objašnjenje kako trenutni uveo "veto" na druženje sa ekserima (EX-erima)... Debilno... definitivno debilno... da mi je upoznati tu ptičicu koja bi meni taj zakon sprovela...

No Way!

dugo me nema...

08 kolovoz 2005

Danas mi je staroj rodjendan... mene ponovo posao, brige i druge stvari vuku u neodredjenom pravcu... valjda se vratim uskoro...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>