31

subota

siječanj

2015

25 bijele + 25 crne = 50 sive?



Dakle ovako...

Sramno i ponizno, uz neugodu, bez prisile, priznajem - nisam pročitala ni jednu od trilogija sive boje, iako volim sivu.
Eto, totalno sam neinformirana o čemu je riječ osim onog kaj sam usput pobrala - s jedne strane hvalospjevi žena koje su se oslobodile, samo ne znam od čega i koga, a s druge one kojima je to veliki bullshit, marketingom dobro odrađen.

I kome da vjerujem?

Veli mi neki dan frendica - ma, amerikanizirana verzija Ane Žube.

Gledam trailler..hm...

I vidim dvoje mlađahnih u ukalupljenim ulogama.
Ona, tipična mlada žena, veeeeeeeeelikih plavih očiju u kojima se još zrcali griz na mlijeku s ribanom čokoladom.
Dok njega nije srela, o seksu i nije imala značajnijih iskustava o kojima bi šapćući pričala. U slobodno vrijeme je, valjda, pikala goblen s mačkom sćućurenom u krilu, pila čaj od kamilice i nos brisala čipkanim maramicama, izvezenog monograma, a ostale su joj kao obiteljska baština od bake.
On - naravno bogat. Naravno zgodan. Mačjeg hoda. Pogleda kojim i duplo zakopčane skida, a čedne razdjevičuje u drugoj minuti.
Na prvu bome niš posebno. Meni. Ok, zgodnički, solidnih trbušnih mišića, ali sve ono ostalo ispod pupka trenutno mi je na trailleru nedostupno, tak da bum to komentirala naknadno, ak mi se ne zamagle cvike :P
I samozatajan je, nekakve mračne priče, o kojoj nemam pojma, valjda je potrebna kao alibi za njegovu seksualnu zaigranost i pomaknute granice.

Jesu li pomaknute? Bum vidla, pa vam javim...

Tko nije vidio, a da ne ostane uskraćen za bitnu informaciju - u jednoj od scena pričepio ju je uza zid lifta - trt-mrt...nema mrdanja, ruke iznad glave - i uvalio joj strastveni poljubac koji topi sve, od suterena do zadnjeg kata poslovne zgrade, vjerojatno i koju ulicu dalje, a di neće ženu željne muške energije koja će joj razmaknuti koljena i zbog koje će, posljedično, gaće, njegove i njene, pasti na pod, a jedna od naramenica grudnjaka skliznuti preko ramena.

:)

Zekam se, malo.
Ali ne puno, fakat je tako.

Karte su kupljene za bapsko društvo.
Muško bu dobilo prepričanu verziju. Obećala sam mu praktično demonstriranje jedne od scena ;)
A u nastavku, u prepričavanju filma, bila bum objektivna. Ne bum karikirala. Ne bum ironizirala.
I ako bum se meškoljila na nekoj od scena, priznat ću. Čak i tu!
:D


Ma, u stvari me nekaj drugo grebucka - koliko i takvi filmovi podilaze publici standardnom podjelom uloga?
I zakaj?
Zbog lakše identifikacije onih s druge strane ekrana? Nas s njima?

'ajd neka netko u istu takvu priču ubaci likove obrnutih uloga, ne nužno njega u samtericama s hozntregerima i lenonicama zlatnog okvira na vrhu nosa, a nju kako ga mami čipkom koja proviruje kad prebaci, namjerno polagano, nogu preko noge.
Ili još bolje - ispriča i ekranizira priču ljudi koji poznaju svaki centimetar i svog i drugog tijela. Znaju riječi, dok još nisu izgovorene. Pokrete i prije nego se dogode...

Pa neka se onda pomiču granice.
U dvoje.
Njihove.
S lisicama ili bez...

;)

<< Arhiva >>