I Dante bi se posramio
[ # ]

iliti Il Inferno Divino

listopad 1906.

Božanski odgovor šalje
Evenua Divina Idealis

velebnom kralju Lobeliusu I. Filipicusu

Velebni kralju Lobeliusu I., Vaše slatkorječivo bivstvo, Vaša ekselencijo imaginativna, vladaru slavne i diljem Kozmosa znane kraljevine Lobelije, biću koje jamačno zna cijeniti importanciju ovakvog dodvorivanja i žrtvu koje takav čin iziskuje od vladajuće leonesse. Neovisno o spomenutim faktorima, moja božanskost svesrdno smatra da su bliski odnosi u interesu svih upletenih u ovo klupko samohvaleće niti koje ni mačkica s umjetnim noktima ne bi razvuzlala za interval kraći od beskonačnosti (naravno, po Gaussovoj aproksimaciji).
Želimo li se oduprijeti mogućim napadima okupatora i tiranina, prvo moramo obraniti svetost našeg duha, moramo sačuvati ono što čini ono što jest onim što jest, a naš duh JEST. No filozofske rasprave ćemo ostaviti za naš slijedeći susret, kad ćemo moći u 4 oka (tj. 2 oka, 2 oka, jedne naočale i jedan par leća - preciznost je temelj stabilnog društva) stvoriti oluju mozgova, oluju koja će uroditi novim gnoseističkim aksiomima - ta ipak smo mi intelektualna creme de brulée elitnih deserata! Opremljeni odorama boje tamnog stakla jamničke flaše - stakla koje reflektira moždane valove paralelno s utabanim tlom - pod grbom slavne nam pradomovine 5imnazije, mi nećemo smijati se - jer to nije normalno!!! - već ćemo se nakon savjetovanja s anđelima upustiti u boj s prokletim pjesnicima, osjećajući njihovu rastrganost između svijeta profitnog i altruističkog, ali ne podržavajući njihove terorističke akcije i nipošto ne dopuštajući pretenzije na NAŠA brda i doline, krda i maline! Uzrujavam se već pri samoj pomisli na barbarska djelovanja koja bi prisilila naše moralno građanstvo na bijeg u potrazi za slobodom - ta tko bi onda radio u tvornicama čokolade?! Naravno, u primarnu kategoriju naših interesa, baš poput ideje, svijesti i duha, spada i dobrobit našeg ljudstva koje bivstvuje u svom ignorantnom i nevinom postojanju, te za njih ćemo pokrenuti štitni trepet, postaviti šatore i napariti prostorije, dići ledena koplja i opjevati samoglasnike, jer sve je to Bog ugradio kao program u nas. A sad ćemo biti mudri i zbrojiti se, jer na naše snage nikad neće djelovati DIV, i to je sve što treba biti rečeno. U ovom pismu, barem.

Uz damsko-božansko-ljupki polu-naklon (jer pravi vladar se ne klanja nikome osim sebi, kao što vam je znano)

Evenua Divina Idealis

09.10.2006. 19:01 [ Replike (2) ] Ovjekovječi

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O čemu je riječ?

  • Interdum feror cupidine partium magnarum Europe vincendarum.

Sedam lica traži autora

  • N.S.Kestenkov/Filip V. Lobelius/Lobelius I. Filipicus
    Anuška Swarovska/Anastazija Švendovskaja
    Marija Delaševska
    Airmen Undalis
    Evenua Divina Idealis
    Imperator Voltaren
    Ljubica Ćošak Malílek Rojs

Disclaimer

  • Sva prava pridržana. Svaki tekst je stav isključivo njegovog autora i ne odražava stav autora ostalih pisama, koji se ne mogu smatrati odgovornima za njegov sadržaj.