METALLlCA

06.04.2006., četvrtak

Lars Ulrich - biografija

Image Hosted by ImageShack.us
Lars Ulrich
Born: December 26, 1963
From: Gentofte, Denmark
Personal: Married, 2 Children
Specialty: Pounding, driving rhythms
Plays: drums
Vitals: green eyes, blonde/brown hair, 5'7"/1.7 meters tall, weighs 130 lbs/58.97 kilos

Lars nije bio čak ni 10 godina kada je otišao na koncert Deep Purplea i shvatio šta je muzika. Ovo nije bila mala stvar kada pomislite šta je muzika značila Larsu kojoj je bio izlozen u to vrijeme. Njegov otac je imao mali jazz klub koji je bio veoma uključen u Europsku jazz scenu. Legendarni saxsofonista Dexter Gordon je bio Larsov kum.
Deep Purple i Richie Blackmore bili su ti koji su promijenili svijet za Larsa. Toliko je bio impresioniran njihovim koncertom da je slijedeći dan kupio njihov album Fireball. Tri godine kasnije kao 13-godisnjak ubedio je babu da mu kupi njegov prvi bubanj.


Bubnjevi i muzika su bili pozadina tenisu, profesiji njegovog oca. Lars je bio u juniorskoj reprezentaciji u njegovoj rodnoj Danskoj kada se preselio u Newport Beach, California. Tamo je Ulrih bio samo jedan od igrača umjesto značajan plejer kakav je bio u Danskoj.
Ukratko poslije toga, tenis je postao manje bitan i Lars je pao pod uticaj poroka Južne Californije – sex, droga i rock'n'roll...puno rock'n'rolla. Larsova strast za muzikom je rasla i on je počeo mijenja kasete da bi dobio svoj voljeni mix europskog metala.



U lipnju 1981, Lars je letio za Englesku da vidi par koncerata njegove omiljene grupe Diamond Head. Nekako je Lars uspio živjeti sa bendom u Engleskoj dok se nije morao vratiti u Californiju. Kod kuće je našao svog prijatelja sa kojim je mijenjao kasete - Briana Slegela. Tražeci grupu da snimi pjesme za novi album koji će biti izdat na njegovom novom Metal Blade Recordsu, Lars je osigurao sebi mjesto na tom albumu.
Ali Lars nije imao bend.

Prije nego što je otišao u Englesku sreo se sa James Hetfieldom - vokalom i gitaristom Metallice, svirali su ali su imali problema. Lars je uijek kasnio na svirke i to je prouzrokovalo mnoge svadje ali sada je imao mamac: mjesto na albumu.

Hetfield je zagrizao mamac i Metallica se rodila!

Muzika je sada za Larsa jedna od najznačajnijih točaka u životu zajedno sa njegovom ženom, djetetom a bubnjar je naučio da se opusti malo više...

- 14:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Sve o metallici

MMagical
EEasy
TTough
AAstounding
LLoving
LLoud
IIntense
CCuddly
AAppealing

PJESME