Mašogadur

četvrtak, 13.05.2010.

Ivica Žegarac Žuti na čelu KPU „Kampanel“

Tekst: R.D., "Kaštelanska panorama", slike i video: umorno_oko
Oko 50-ak članova Krnjevalske pučke udruge „Kampanel“ nazočilo je redovnoj Skupštini, koja je u srijedu uvečer održana u prostorijama „pokojne sućuračke glazbe“ u Kaštel Sućurcu. Za novog-starog predsjednika „sućuraški' maškar'“ izabran je Ivica Žegarac Žuti.


Baš nas je lipo vidit ovako sve skupa, skupljene ispod zastave ...

Nakon što je odsvirana hrvatska himna „Lijepa naša“, minutom šutnje odana je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim poginulim hrvatskim braniteljima, kao i svima onima, kako je naveo dosadašnji predsjednik PKU Kampanel Željko Didović, „kojih danas među nama nema, a koji su bili članovi Udruge ili su joj u bilo kojem pogledu pomogli, te svima onima koji su zaslužni da našega mista, a i hrvatske države, danas uopće ima.”
„Ovom prilikom se moram zahvaliti svim članovima Udruge, svim simpatizerima Udruge, županu Anti Sanaderu, koji je oduvijek dio i samoga Sućurca i Udruge, bivšem gradonačelniku Ivanu Udovičiću, koji je također postao dio Udruge, te čitavoj bivšoj vlasti, s kojom smo imali izvrsnu suradnju, baš kao što dobru suradnju i potporu imamo i od sadašnje vlasti, na čelu s kapetanom Josipom Berketom, dogradonačelnikom Kovačevom, dogradonačelnicom Parčinom, pročelnikom Opačkom, kao i svima ostalima koji su radu Udruge do sada pomogli i koji će ubuduće pomagati.“, rekao je Didović, te je dodao i kako se KPU „Kampanel“ može pohvaliti i izvrsnom suradnjom sa brojnim krnjevalskim društvima na području Kaštela, na području čitave SD županije, kao i izvrsnom suradnjom s Mjesnim odborom i sa svim sućuračkim udrugama, koje se u posljednje vrijeme drže slogana „Svi za jedan šćap!“
Nakon što je predsjednik Didović u kraćem govoru izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom KPU „Kampanel“, koja djeluje već jedanaest godina, i koja je kroz to vrijeme Sućuraški krnjeval dovela na veoma visoki nivo, pri čemu su „sućuraške maškare postale prepoznatljive u čitavoj SD županiji, pa i šire“, podneseno je izvješće o dosadašnjem radu Udruge, kao i financijsko izvješće.


... "novi" pažljivo sluša "staroga" ...

Obje su točke jednoglasno prihvaćene, nakon čega je održan izbor za članove Upravnog odbora, kojega će od sada sačinjavati 13 članova: Ivica Žegarac, Mario Ban, Mario Markov, Željko Didović, Frane Božin, Boško Škalic, Marin Bonacin, Ivan Petričević, Jure Đelalija, Frane Barač, Nikša Treselj, Renata Dobrić i Lela Muftić.
Izabravši nove članove Nadzornog odbora, kojega će ubuduće činiti: Domagoj Božin, Filko Garbin i Damir Rajčić, te potvrdivši kako će dosadašnju funkciju tajnika Udruge obnašati Mario Ban, dok će blagajnik i dalje biti Frane Božin, održan je i izbor za novog predsjednika KPU „Kampanel“. Odlučeno je kako će to biti Ivica Žegarac Žuti, kojega je dosadašnji predsjednik Željko Didović nazvao „ikonom sućuraški' maškar i njijovin doživotnin počasnin predsjednikon“.
Zahvalivši se svima nazočnima, novi predsjednik KPU „Kampanel“ Ivica Žegarac Žuti naglasio je kako iza „sućurački' maškar“ stoji jedanaest godina teškog i marljivog rada, ali kako ih u budućnosti čeka još više posla, pri čemu će im pomoći i „mlade snage koje mogu puno dat i još više učinit, i oko organizacije i oko samoga fizikaljenja, jer će ionako kroz koju godinu čitavo težište bit pribačeno na ovu mlađariju“.


... mali dil pristupnoga govora novoga predsjednika ...

Ukratko se osvrnuvši na rad Udruge u protekloj godini, Žuti i Didović su naveli i planove za 2010. godinu, pri čemu je rečeno kako će se fešta na Barbarincu ove godine održati 19. lipnja, dok je fešta na Gojači predviđena za 31. srpnja.

Ništa nan nije moglo uteć, sve smo zabilužili, moderno i po starinsku ...

„Bujiš je već naša ponton koji će ove godine za vrime fešte bit na Barbarincu, pa možemo razgovarat i s Vranjičanima, da nan se i oni pridružu na fešti“, rekao je Didović, koji je sastanak u svezi dogovora oko organizacije fešte na Barbarincu zakazao za 7. lipnja s početkom u 20 sati u prostorijama „pokojne glazbe“.
Pred sam kraj Skupštine, Željko Didović je pozvao članove KPU „Kampanel“ da svojom nazočnošću uz veselje, pismu, dobru spizu i još bolje vino pruže potporu Udruzi Besida i internet portalu Kaštelanska panorama, koji će sudjelovati na ovogodišnjoj Fešti od boba, koja će se održati u subotu, 22. svibnja u Kaštel Kambelovcu.
Zdravi i veseli bili!

13.05.2010. u 06:57 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2015 (1)
Veljača 2014 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (1)
Listopad 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Avizjuni, petecjuni, tuzbe, molbe, zalbe, akti, spisi i ko kome, kad, kako i sa kin, priko cile godine, u naše malo misto - Mašograd

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Sućurački Portal
Umorno Oko
Kaštelanska panorama

Emajlirajte ...
ili ako van ne radi automatski ...
ručno upišite masogadur@gmail.com

web counter html code

myspace web counter