grupy's blog

ponedjeljak, 05.12.2005.

Masna Mržnja počinje

Živio jednom jedan Moljac Majkl, koji je bio užasno iritantan. Ljudi ga nisu voljeli pa je odlučio postati hrana ljudima koji vole jesti «žabetinu». Išao je od tvornice do tvornice «žabetine», ali nakon što bi ispunio upitnik, mogući su ga poslodavci, svi odreda, odbili. Moljac Majkl se pitao: «Zašto se to dogodilo? Zar nisam dovoljno dobar?»
Odlučio je stvar uzeti u svoje ruke te je kupio gastronomski priručnik «Ukusno i Prhko» i sam odlučio promovirati svoje meso.
Došlo je vrijeme Božića, a Moljac Majkl krenuo je zvoniti po kućama i nuditi gastronomski priručnik (i sebe uz njega).
Kako je išao od vrata do vrata, nadahnut novim receptima, ponovno su ga čekala samo razočaranja. Ponovno je bio odbijen. Neki mu čak nisu ni otvorili vrata, kada su vidjeli tko stoji s druge strane. Božićni duh bio je svuda oko njega, a Moljac Majkl se osjećao odbačeno. No, posljednja vrata na koja je pokucao…
Vrata mu je otvorila baš Grupy! Budući da joj je x-ica na nuli i ne može svoje voditi u restoran Bandak, dobila je jako zanimljivu ideju.
«Mogla bih iznenaditi roditelje i skuhati im ukusan obrok!», pomisli, primi Moljca Majkla za ruku i naša kamera ostade ispred kuće, gdje je uspjela zabilježiti samo zatvorena vrata i žalostan krik malog žapca. Hoće li mu se Grupy smilovati i hoće li žabac postati čaroban i odvesti Grupy na koncert Franje Ferdinanda u Beč, ako mu ona poštedi život?

«Pa zar nisi htio biti ubijen, skuhan i pojeden?», upitala ga je Grupy.
Moljac Majkl promatrao je nož koji je držala u ruci, spremna da mu oduzme život. Više ni sam nije bio siguran u to želi li završiti kao jelo.
«Molim te, poštedi mi život!», žabac ju je molio.
Ali zla Grupy nije namjeravala popustiti.
«Ako me ostaviš na životu, odvest ću te u Beč, na koncert Franje Ferdinanda.»
Grupy se zamislila. S jedne strane bio je taj koncert na koji je željela otići, ali njezini roditelji trebali su ručak. Vremena je bilo sve manje. Što će odlučiti.
Da mu se smiluje i samim time ostvari svoju želju? Ispala bi dobra, ali ujedno i pohlepna. S druge strane, oduzeti život je zlo, ali pružila bi time hranu svojoj obitelji. I u jednom i u drugom slučaju nekom će učiniti dobro. Ali kome?
Veliki zidni sat, ali i biološki žablji sat je otkucavao. Teške kazaljke strugale su po drvenoj površini zidne ploče…
«U redu. Poštedjet ću ti život, a ti me odvedi na koncert…» Grupy ne stigne ni odgovoriti, nož joj ispadne iz ruku, a žabac Majkl pretvori se u pjevača grupe Franjo Ferdinand.

by Mango & Grupy

- 20:45 - Komentari (10) - Isprintaj - #