< rujan, 2013  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

08.09.2013., nedjelja

Test na trudnoću

MM i ja već neko vrijeme pokušavamo demografski proširiti našu malu obitelj. Radimo i radimo (zabavan dio), čekamo vrijeme za testiranje (manje zabavan dio) i više-manje uspješno prikrivamo razočarenje kad glupi štapić ne pokaže tu nedostižnu plavu crtu (najmanje zabavan dio). Unatoč razočaranju, svaki put dignemo glavu puni međusobne podrške i nadamo se boljem ishodu sijedeći put. Ali u cijeloj priči postoje momenti o kojima nikada ranije nisam razmišljala.

1. SEXATHON
ili tempirani odnos. Ginekolog ultrazvukom izmjeri jajnu stanicu i kaže ti koje dane se morate seksati kako bi se šansa za oplodnjom povećala. I tu se uvijek radi o Sexathonu - trodnevnom maratonu (u kojem se seksate kao zečevi) pomiješanom sa ženskom gimnastikom (držanje nogu u zraku pola sata nakon odnosa) i zdušnim navijanjem da plivači sretno stignu na cilj. I tu je problem. Jer tu se više ne radi o seksu nego o reprodukciji - seks postaje kura antibiotika koju jednostavno moraš odraditi. Vremenom smo se počeli odlično zabavljati s cijelom situacijom, ali u početku je bilo baš čudno.

2. A POBJEDNIK JE....
Sexathon ste odradili, ali pobjednik se još uvijek ne zna. Neznanje traje puna dva tjedna. Izvrsno vrijeme za ŠBBKBB (što bi bilo kad bi bilo) mindgames. Prvi tjedan trudiš se ne razmišljati o tome, ali negdje u pozadini mozga čudovište se hrani unutarnjim željama i nadanjima. Drugi tjedan već manijakalno provjeravaš koliko je dana prošlo, a nesvjesno munjevito prelazi u svjesno s pitanjima - jesam li trudna ili nisam, osjećam nešto u trbuhu, jesu mi se cice povećale? I misliš si kako su to sigurni znaci trudnoće (jer si u tako dobrom doticaju sa svojim tijelom) dok ruka nesvjesno i sve češće poseže prema trbuhu.

3. KUPOVINA TESTA
I konačno je svanuo taj dan! Još jednom prebrojiš koliko je dana prošlo (za svaki slučaj) i hvataš prvu priliku za odlazak u ljekarnu po test za trudnoću. Sad već rutinirano i bez imalo srama tražiš test i događa se sasvim neobična stvar - žena u ljekarni ti vrlo diskretno daje test i kaže: Sretno, što god željeli da bude! Baš savršena rečenica za tu prigodu!

4. NAJDUŽE 2 MINUTE IKADA
Dođeš doma, zapališ cigaretu (tko zna, možda je zadnja), gledaš test i nestrpljivo iščekuješ zov prirode. I evo ga! Stiže! Ideš, popiškiš se na test i čekaš... i čekaš... i čekaš... aha, evo prve crte! Ali to je samo ona koja kaže da je test ispravno napravljen. Ok, jednu crtu imamo... ajmo druga... ma sada će... fiksiraš ju pogledom... pozoveš sve duhove i sile da dozovu drugu plavu crtu... i čekaš... op, nazire li se to nešto plavo?.... ne, samo mi se pričinilo... i gledaš... i čekaš... i nadaš se dok se razočaranje sve brže gomila... i prošlo je već 5 minuta... baciš još jedan pogled na test i nevoljko zaključiš da ovog puta opet ništa...i osjećaš se glupo i pomalo tužno jer negdje u tebi se već dogodio moment povezivanja s malim (i kako je ispalo nepostojećim) bićem u tvojoj utrobi. Baš glupo.

Ovog puta sam bila pametnija. Ne znam jesmo li uspjeli i jesam li trudna... držite fige jer saznat ćemo sutra. Kako god bilo, jedna stvar je sigurna - Sexathon uvijek možemo ponoviti ;)

Oznake: trudnoća, plodnost, seks, test na trudnoću