nedjelja, 11.12.2022.

Pravo na ponos

Kaže Saša Broz:

"Zašto je ova spektakularna pobjeda repke rezervirana isključivo za Hrvate domoljube, branitelje i vjernike?" zapitala se. "Kako bi bilo da i ostali neovisno o nacionalnosti i vjerskoj pripadnosti smiju biti jednako ponosni?! To je bit sporta ili se varam", zaključila je.

Ova je pobjeda repke rezervirana za sve one koji žele biti ponosni. Ima na ulicama moje Hrvatske sigurno mnogo onih koji nisu vjernici i nisu čuli za Gospu iz Međugorja. Pa su ponosni.

Ima i onih koji nisu domoljubi jer je i za njih voljeti svoj dom i zemlju nešto suludo i neracionalno. Pa su ponosni.

Ima mnogo onih koji nisu sa puškom u ruci ( i ne samo puškom jer ima mnogo načina da braniš svoj dom i napadnutu zemlju ) branili svoj dom. Pa su ponosni.

Pravo na ponos ne može ti nitko ni dati ni uzeti. Ali možeš pronaći tisuću i jedan razlog da ne budeš ponosan i to prikazati tako da ti je pravo na ponos netko oduzeo. Nitko ti to nije oduzeo. Tvoj je izbor na što ćeš biti ponosan / ponosna.

I ma koliko to nekima teško padalo, nakon tih pobjeda pjevat će naši igrači svom izborniku Moja domovina i Lijepa li si onog „nesretnika i ustaše“ Thompsona.
Dodatna je prednost ovih ponosnih da će mnogi i nakon mogućeg poraza ( jer u sportu netko uvijek pobijedi, a netko izgubi, netko se raduje, netko tuguje ) pjevati i Moju domovinu i Lijepa li si. I biti ponosni.
A vi koji mislite da vam je netko oduzeo pravo da budete ponosni, možete i svisnuti od muke, ako se mene pita I čekati svoju priliku da budete ponosni.

Makar to bio i banalan razlog da budete ponosni jer je Hrvatska kažnjena zbog navijača koji su vrijeđali Borjana zbog protjerivanja iz njegove srpske Dalmacije. I tu sam opet, kao i mnogi, ponosna. Nek su nas kaznili. Novac je da se troši.

- 06:43 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi