Dora Gold

ponedjeljak, 27.06.2016.

Mravci i ja

Ajme što je vruće ... a meni još mravi opsjedaju balkon ... u strahu da se ne osjete pozvanima u stan, odlučih odmah iskazat svoju poznatu negostoljubivost prema kukcima... prirodnu, naravno !
Rekoše na Google-u da, budući da mravci ne podnose miris alkoholnog octa, nek' ih samo lagano pošpricam octom pomiješanim s vodom u omjeru 50:50 ... ali, ispada da su ovi moji mravlji izrodi ljubitelji alkohola, pa makar je riječ o octu, jer sam pola sata nakon zašpricavanja, našla duplo više mravaca oko balkonskih vrata, nego što ih bijaše na početku ... pročulo se valjda za "open-bar" party kod mene !
Naravno, fobija od kukaca dostiže svoj vrhunac, a kako je moje muško trenutno jaaako daleko, prepuštena sam sama sebi i nije mi bilo druge nego da uz sotto voce ciku & vrisku počnem cijeli balkon: pod, zidove i ogradu zalijevati nerazrijeđenim alkohonim octom (kojeg srećom u mojoj kući uvijek ima jer ga koristim umjesto omekšivača) ... i tako uživljena, cijeli bocunić od tri litre octa izlih u tih dramatičnih par minuta ...
Nakon toga, sa strahom pregledavah svakih deset minuta (ma kome lažem, svakih 10 sekundi) jesu li napasnici ipak preživjeli ... i tako nakon nekog vremena ipak ugledam dva žilava momka kako kroče ponosno (očito mravlja dva Brucea - Lee i Willis) ... te, ovog puta bez glasa, složih facu kao da poziram Munchu za "Krik"... i otrčah u kuhinjicu po cimet ... navodno ga ne vole (izvor: Google) ... oooo tako mu želim vjerovati ... i opet, u trenu, cijelo pakiranje Kotanyi-a istresem drhturavom rukom ... i počne se širiti miris opojni (ma kako kome, mravci i ja imamo ipak nešto zajedničko - ne volimo cimet), a balkonske pločice postadoše narančasto-smeđe, u debelom sloju!
Eeeh, nadam se da će, nakon jutrošnje bitke, mravci ipak preseliti k susjedima, tj. da su shvatili da se ja ne predajem lako, makar mi cijeli stan "mirisao" po alkoholnom octu & cimetu !
A ako se ipak vrate, spremna sam za nove pobjede uz kuhinjsku sol & dječji puder (izvor: ma znate već, zar ne?), a pobjedit ću, ne zvala se ja Dora Gold !

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #