Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (7)
Ožujak 2007 (8)
Veljača 2007 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Logo bloga!

TUTUM@TAMA < cvit dima



CIJENA MARIHUANE!!

KOLICINA- CIJENA
5g- 2,5 eura
10g- 5 eura
50g- 10-12,5 eura
100g- 20-25 eura
300g- 50-65 eura
500g- 75-100 eura
1kg- 125-175 eura


Counter
Counter


Get your own Chat Box! Go Large!






www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws

Scroll images by bigoo.ws





Online Users


CBOX









Myspace

Myspace






More Goodies @ NackVision


Get your own Poll!



Outta Control (Live)
By 50 Cent
Best Video Codes


subota, 03.03.2007.

O marihuani

Konoplja potječe iz Staroga svijeta, a u 16. stoljeću biva prenijeta u zemlje Zapadne hemisfere. Pripada među najstarije kulturne biljke. Uzgajanjem, proširena je u gotovo sve zemlje globusa, pa se može smatrati pravom kozmopolitskom biljkom. Može uspijevati u najrazličitijim klimatskim i ekološkim uvjetima. Raste kao korov i kao uzgajana biljka. O velikoj raznolikosti, a i proširenosti konoplje, svjedoče i brojna imena koja se za pojedine forme Marihuane upotrebljavaju u najrazličitijim dijelovima svijeta: kif (Maroko, Alžir), sutol (Sirija, Libanon), kabak (Turska), charas, ganja i bhang (Indija), dagga (južna Afrika), djamba (centralna Afrika), maconha (Brazil).

Jednogodišnja je zeljasta biljka koju zovemo „Kanabis sativa. U botanici je klasificirana kao pripadnica obitelji Cananabiceae, roda Kanabis. Ima uspravnu stabljiku i prstenasto raspoređene listove. Postoje biljke koje se svrstavaju u konoplje, no Kanabis je najkorisnija od tih biljaka. Većina se botaničara slaže da postoje tri vrste: Kanabis sativa, najraširenija među njima, visoka je, dugih i rijetkih grana, a naraste i do šest metara; Kanabis indica je niža, visoka od 90 do 120 centimetara, piramidnog je oblika i gustih grana; Kanabis ruderalis visoka je oko šezdeset centimetara, ima malo grana ili ih uopće nema. Postoji još jedna tvrdnja, koju zastupaju drugi botaničari; prema njima, rod ima samo jednu visoko varijabilnu vrstu, Kanabis sativu, s dvije podvrste, sativom i indicom. Prva raste sjevernije i proizvodi više vlakana i ulja; druga raste južnije i proizvodi više toksične smole. Boje variraju od sivo-zelene do zeleno-smeđe, a u teksturi je slična origanu. Konoplja je dvodomna biljka (što znači da postoji muška i ženska biljka) i kada izraste do kraja, ima veoma intenzivan miris. Ženske su biljke veće i nose brojne cvjetove, dok su muške manje i tvore cvatove u obliku metlice. Plodovi biljke su sitni, jednosjemeni oraščići. Zapravo samo značenje riječi Kanabis (konoplja) i Sativa (korisna), odaje korisnost biljke.

Kanabis je najizdržljivija od svih biljaka konoplje. Njezinom obradom dobiva se najčvršća tkanina, nazvana Canavass. Canavass je bila široko upotrebljavana tkanina, služila je za izradu platna za jedra u ranoj industriji brodogradnje, jer je bila do tada jedina poznata tkanina, koja u dodiru s morem odnosno sa soli ne bi istrunula. Isto tako, Kanabis daje još tri proizvoda, koje ostale konoplje ne daju: sjeme, tvar od koje je moguće dobiti papir i gorivo te lijek.

Marihuana je osuseni listovi i cvijetovi biljke cannabis sativa, koja sadrzi razlicite kolicine ne-narkoticne droge THC (tetrahydrocannabinol). Kada pusi ili jede dobija se osjecaj "naduvanosti" (high). Razlice vrste biljke proizvode razlicite osjecaje, svaka na svoj nacin ( neke cak i lose osjecaje - rijetko) Cannabis je klasifikovan kao ilegalan u Jugoslaviji i u vecini drzava, mada vecina biljki nemaju cak ni dovoljno THC-a da bi se zvala marihuana.

Idelni opis osobe koja pusi marihuanu ne postoji. Od mladih do starih, do bolesnih i zdravih, ludih i nesrecnih itd. Mnoge osobe u istoriji covjecanstva su konzumirali marihuanu, primjer: Sekspir ciji stimulant je bila marihuana, Dr Frances Thackery i profesor Nick van der Merwe su pronasli dokaze da je sam Sekspir koristio marihuanu kao stimulant u pisanju. (opsirnije BBC NEWS Online, Oct. 30, 2000)

Nijedna droga nije ne-rizicna, ali poslije 150 godina istrazivanja jedini ozbiljan nezdrav osjecaj koji marihuana donosi je bronhitis, ali i dalje je zdravije nego duvan i duvaci puse manje duvana.

Ali risk od dima se moze smanjiti pusenjem iz waterpipes sa manjim kolicinama trave. "Moreover, cannabis is a proven medicinal herb with hundreds of modern therapeutic uses in treating ailments like stress, glaucoma, MS, asthma, arthritis, cancer therapy, AIDS symptoms, epilepsy, nausea, anorexia, depression, etc." (New York Times) Pocetkom 1988 sudija Francis Young poslije detalnog istrazivanja i analiziranja je donio presudu: "Marijuana is far safer than many foods we commonly consume."



| OSTAVI PUNO KOMENTARA (0) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.