marini memoari

utorak, 07.12.2004.

4. SEKS I GRAD

Frend Marin mi je na zadnjoj kavi rekao da sam isfrustrirana od nedostatka seksa i da će mi za rođendan kupiti vibrator i Duracell baterije ako si ne nađem tipa. A kako je rođendan za manje od mjesec dana, ubacio me u još veću depresiju nego što sam bila prije te kave. OK, u pravu je, priznajem, a tko prizna pola mu se prašta. Sutradan sam nazvala drugog frenda, Ivana, i potužila mu se kako sam totalna koma i da me Marin svojom izjavom još više izbedirao. A Ivan je poznat po tome što svakog petka i subote zbari nekog komada u Gothamu ili Sharku za jednonoćni provod. Uvijek mi se pohvali lovačkim pričama, ali vjerujem mu jer je stvarno zgodan komad. Uvjerila sam se i sama s kojim me prijezirom gradske cure gledaju kad nas vide zajedno na kavi.
- Stara, idemo ti i ja sutra u noćni život. Skockaj se i idemo u potragu za komadima. Znaš i sama da je cijeli grad petkom u Gothamu. E ako tamo ne nađeš nešto što ti se sviđa, objesit ću se odmah, zaštitnički se postavio Ivan i odlučio kolegicu iz školske klupe odvesti u lov. Lov na frajere.
Htjela sam mu odmah reći za Njega, tipa s tetovažom koji mi se sviđa, ali prešutjela sam. Uostalom, zašto ne izaći, sigurno će i On biti tamo, pa eto prilike da se vidmo. Prespavala sam cijelo popodne poslije posla i Ivanov poziv nije mi ostavio dovoljno vremena da se spremim za akciju. Pospana, nervozna i ne baš u reprezentativnom izdanju izašla sam ispred zgrade i prvo smo krenuli na pivo u Diklo, a nakon toga u Gotham kad je već bi prepun. Popili smo nekoliko Stella više, dovoljno da raspravljamo o temi koja je uvijek zanimljiva u našem društvu – o sexu.
- Znaš što, ovo je grad u kojem se samo priča o seksu, a seksa nema nigdje. Svakog vikenda sam vani, skupim neku mulicu, ali se sve svodi na drparenje po autu. A svi su kao nešto nabrijani na seks, svi se kao pale na seks, a seksa nigdje, rekao je Ivan.
- Oni koji su u vezama ne jebu ili rijetko jebu, a oni koji nisu u vezama uzaludno bare. U Zadru se sve svodi samo na barenje komada.
Ustvari, sexualno stanje u Zadru i jest takvo. Prijateljice koje su u dugim vezama rijetko vide one stvari, ili se sve pretvorilo u rutinu – raširi noge, obavi što imaš i pusti me na miru. One koje su u kratkim vezama većinom zaključe da to-nije-to, a kad to-nije-to ni seks ne može biti bolji. Ostaju još one "zvijezde namiguše" kod kojih se uzaludno frajeri trude ne bi li se ogrebali barem za snošaj, a sve ostane na namigivanju. I one kao ja - koje vide nekog, ali nemaju baš muda prići. A u ovom gradu stvarno treba imati muda nekome prići, a da ne ispadneš lud. Sve u svemu, svodi se da u ovome gradu vlada opće stanje nejebice i da su stvarno face oni koji imaju redoviti sex, bio on sa stalnim partnerom ili nekim usputnim, čisto da se to obavi. Zato se u Zadru i priča toliko o seksu, jer ga uopće ili gotovo uopće nema. A oni koji ne pričaju, oni ga imaju.
- Nemam više živaca trčati za nekim i glumiti budalu dok ne dobijem pice. Sve se svelo na to daš-ne daš, a od stotinu, koliko im priđeš, u mjesec dana barem će jedna dati, kaže Ivan koji se zabrinuo za svoje godine.
– Zato mi je najboje dignuti i videoteci neki pornić i biti sam svoj majstor. No, ne brini stara, idemo u Gotham i barem mi pokaži frajera koji bi ti se mogao svidjeti. Mislim da su ti kriteriji ipak malo previsoki.
Onako polupijana nisam mu uopće htjela objašnjavati da su mi kriteriji normalni, ali sveopća situacija u gradu je ispod svakog kriterija. Osim toga, ne mogu više bariti neku piletinu jer sam žena u godinama, a ono što je vrijedilo je ionako (relativno) zauzeto. U Gothamu čovjek na čovjeku. Glazba koju su puštali i prije šest mjeseci, gradski likovi još uvijek svatko na svojoj poziciji kao i ove zime. Parada pijanstva i kiča i gomila "poznatih" i nepoznatih cura u bijelom. Naravno, u trendu je bijela boja i što oskudnije odijevanje. Nalaktili smo se na šank i naručili pivo. Oboje smo pili iz boce kad mi je prišla poznanica s koktelčićem u ruci:
- Mare, pa sad si me šokirala, piješ pivo i to iz boce! Nastavila je nešto pričati što uopće nisam ubrala jer najmanje u životu što mi je u tom trenutku trebalo je bilo sresti nju, razmaženu tatinu Barbiku kojoj je cijela poanta u životu bogato se udati. Snimila je nekog frajera koji vozi dobar auto i odlepršala mu se javiti. Ivan me povukao da idemo napraviti đir i izvidjeti situaciju. Rezultat – zgodnih žena kao u priči, potencijalnih frajera nula. Same glumice i glumci. Glumice upućuju Ivanu zagonetne poglede, a meni se već povraća od komentara lokalnih seljačina kockaste glave na moje cice. Iskomentirali smo nekoliko stvarno zgodnih koka kojima bi svaka mogla pozavidjeti na izgledu, i koje bi Ivan rado vidio u svom krevetu.
– Ma nos im je do neba, nitko im se i ne usudi više prići jer su samo za pokazivanje, a oni koji su se i namučili da ih okrenu kažu da su hladne i nezainteresirane za akciju. Svršavaju samo na svoje krpice kad se vide u ogledalu, rekao je.
– Ajde, pošteno, jesi li vidio ijednog dobrog tipa. Ja nisam. Osim toga, Ono tetovirano što mene zanima uopće nije u Gothamu. Taj tip kao da je u zemlju propao! Idemo do Sharka, možda je tamo, i uspjela sam u sekundi Ivana nagovoriti da idemo.
A u Sharka je stanje bilo još gore nego u Gothamu. Njega nigdje, kockoglavi na sve strane, ali je bila jedna brucošica iz Rijeke s kojom se Ivan pogledava već dugo vremena. Zaboravio je staru prijateljicu i otišao u akciju. Prišao mi je neki lik s kadenom od sidra oko vrata, izbrijan i nabildan, definitivno nije moj tip. Uhvatio me pilati totalno stupidnom spikom vrteći ključeve Mercedesa u ruci. Kiselo sam se nasmijala i okrenula mu leđa, ali tip je bio uporan. Spas sam našla u frendici koja je tu slučajno naletjela i prebacila me doma. Putem sam izbeštimala sve po spisku i sebi i kad sam se dala nagovoriti na ovakav izlazak. Znala sam da će me sutra od alkohola boljeti glava i da ću bit u još većem kurcu nego što sam bila. Ali barem je jedna pozitivna stvar u svemu tome – Ivan je zbario studenticu. Sexa još nema, ali se proteklih dana viđaju svakodnevno na kavama. Nije svako zlo za zlo, a Njega ću valjda vidjeti sljedeći tjedan i skupiti hrabrosti za ulet. Ako ne upali, pomirit ću se s tim da ću za rođendan dobiti vibrator. A jebiga, nije ni to naodmet, treba uvijek imati rezervu pri ruci, pa makar i gumenu. Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.
Mare

- 21:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #