Make-up tutorial

Dobar dan, blogeri i blogarice.
U današnje je vrijeme popularno dijeliti savjete o šminkanju jer se ljepota cijeni i svaki trud pri postizanju iste je često prihvaćen i nagrađen, ako nigdje drugdje, onda na cesti pored gradilišta.
Zato sam s vama odlučila podijeliti svoje umijeće uljepšavanja svoje prosječne do ispod prosječne face (iako je ljepota u očima promatrača) u pet jednostavnih koraka.


1. KORAK

Najvažnije je sakriti prišteve i ostale nepravilnosti, mazivom koje često stvara dodatne prišteve i nepravilnosti. Ako niste sigurni jeste li dobro obavili posao, samo pripazite dan nakon nanošenja. Ako vam se ten nije pogoršao, niste namazali dovoljno i svi su vidjeli vaše gadne nepravilnosti i smijali vam se iza leđa. Sakrivanje bubuljica može biti korisno kako ženskom, tako i muškom dijelu bložanstva jer, budimo iskreni, svi se s njima ponekad susrećemo. Ako vas je, kao mene, pubertet primio i odlučio nikada ne pustiti, ovaj će vam korak biti zauvijek bitan i možda se ulovite kako podižete svetište svom omiljenom korektoru ili tekućem puderu.

2. KORAK

Kako bi bolje prekrili prethodni korak i pokušali postići iluziju da vam prethodni korak nije ni bio potreban, krenite na drugi korak. To je stavljanje pudera. On se stavlja svugdje. Ali baš svugdje. Na lice, vrat, ruke, guzicu, zube... puder mora sve prekriti da bi iluzija bila uspješna. Možda s vremenom shvatite da je to skup sport, pa počnete trljati tijelo kredom ili zemljom iz teglice. Rezultat će vjerojatno biti isti, jer što je drugo puder ako ne nakupina minerala i škroba.

Bitno je da se ne uplašite rezultatom ovog koraka, jer će on svakako biti jezovit (skoro kao nadolazeći izbori). Lice će vam izgledati kao nešto iz filma strave.
No bez brige, zato je tu treći korak.

3. KORAK

To je onaj korak, u kojem polagano pokušavate vratiti svoje lice od opasnog stiska velike mase pudera. I najbolje je krenuti od svojih očiju. Naravno, redoslijed kojim se dalje šminkate nije previše bitan. Ja osobno prvo volim staviti olovku ili tuš za oči. To je kao da pokušavate ponovno nacrtati svoje oči, samo malo bolje nego što su prije bile ''nacrtane''. Vrlo je jednostavno, samo povučete dvije crte iznad oka. ako ne možete simetrično povući te crte, nema veze. Meni nikad oči ne ispadnu isto i često na jednom toliko pogriješim, da stavim veliki x preko kapka da se zna da tako nije trebalo biti. Trik je u tome da uvijek razgovarate s ljudima okrenuti na svoju ''dobru'' stranu. Ako postane neobično što stalno pričate s profila, slobodno recite da imate ječmenac. Upali svaki put.
Što se muških blogera tiče, malo olovke za oči ne bi ni vama naškodilo. Jeste li vidjeli koliko djevojke 'sline' za našminkanim pjevačima rok bendova?
Osim tuša ili olovke, bitno je staviti sjenilo. Da budem skroz iskrena, nije mi sasvim jasno sjenilo. Ima šljokice i u boji je. I to je sve. Ističe vaše gornje kapke. Izgleda kao izmet jednoroga.
Ne znam što više reći o sjenilu.
Nakon sjenila stavljam maskaru. Ne volim reklamirati marke, ali sam odlučila pokazati primjer jedne dobre maskare, da znate kako izgleda. Super je, dala mi ju je Harpija prije najmanje 7 godina (možda i više) jer joj je istekao rok trajanja pa ju više nije htjela. Meni još uvijek savršeno služi. Poanta maskare je da vrati trepavice koje su se slijepile s licem u drugom koraku. Super stvar.
Rezultat trećeg koraka bi trebao izgledati ovako nekako:

4. KORAK

U ovom koraku slobodno olovkom podebljajte nos koji se obrisao dok ste stavljali puder. Vrijeme je da dodate ruž. Nije bitno koje je boje, bitan je okus.
Da bi ruž izgledao sjajno, stavite malo običnog korektora za papir na usne, tako da izgleda kao odbljesak svjetla.

5. KORAK

Neki ljudi imaju više, neki manje dlaka. Oni koji su obdareni dodatnim dlakama, koje možda drugi nemaju, imaju toliko dodatnih mogućnosti! Mogu selektivnim čupanjem dlačica napraviti svakakve zanimljive uzorke i pejzaže.
No ja sam djevojka koja nema puno vremena, pa mogu birati hoću li svoju obrvu podijeliti na 2, 3 ili više dijelova. Uzorke ne stignem slagati, možda me to čeka u penziji.

Obrva podijeljena na tri dijela je jako zanimljiva za promatrače i može dobiti svu pažnju koja joj je potrebna. Zavidni pogledi djevojaka koje si ne mogu priuštiti treću obrvu ipak me progone, pa se najčešće odlučim za dvije obrve.

To bi bilo sve, dragi blogeri. Hvala na pažnji i nadam se da će vam ovaj tutorial pomoći u životu.
Pozdrav!

01.11.2015. u 18:16 | 16 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.