Manchi

KREATIVNOST - LIJEK ZA ŽIVCE

Nedavno sam čitala u «24 sata» da pisanje liječi depresiju. Pri tom su mislili na pisanje dnevnika, ali ja bih dodala da svaki vid kreativnosti pomaže i to ne samo liječenju depresije, nego to može biti pomoći da prebrodimo svakodnevne probleme i trzavice. Netko uživa u slikanju, fotografiranju, pjevanju... , a vjerujem da to svakog kao mene opušta i razveseli. U zadnje vrijeme pišem pjesme. Pjesme sam počela pisati negdje u drugom razredu osnovne škole, a u srednjoj sam «izgubila» inspiraciju i počela pisati prozu. Odkad sam krenula na fax, svaki vid kreativnosti i inspiracije je ostao po strani, a mislila sam da je potpuno i nestao. Posvetila sam se učenju, knjižurinama i zakonima, a osjećala sam da nešto nedostaje, no nisam previše marila, jer sam htjela biti odgovorna i uspješno polagati ispite. Sad kad mi je ostao još jedan ispit i pri kraju sam studija, shvatila sam da sam dosta toga propuštala zbog ispita. Jedan dan sam jednostavno počela pisati i bila sam jako sretna što mi se vratila inspiracija. Stvar je u tome da mnogi od nas zaboravljaju na male stvari koje nas čine sretnima.
Zato smo često mrzovoljni, nervozni, nezadovoljni, depresivni... Dosada također može biti kreativna, ako smo praktični. Meni je rijetko dosadno, jer uvijek nađem neku zanimaciju. Bitno je da se čovjek ne prepusti tuzi i nevolji, nego da mu svako dno bude novi početak. No, kako su svi ljudi različiti i jedinstveni, to je možda lakše reći nego učiniti.
Ipak, ne prepuštajte se lošem raspoloženje, nego iskoristite svoju kreativnost, možda se iznenadite kad shvatite za što ste sve talentirani.

15.04.2007. u 17:17 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

zanimljivosti iz života

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr