Laprdanja

četvrtak, 21.10.2004.

INFO program? Prije FO. Fuck Off!

O problemima TV programa i emitiranim emisijama pisala je Supermiki koja je čak bila i preblaga u kritici onoga što se nudi na nacionalnoj televiziji. Ono što zaslužuje posebnu temu informativne su emisije, kojima ću ja posvetit samo par rečenica jer zbilja nemam volje.

Dakle, službenim nazivom informativne emisije (kako prve asocijacije vode do dnevnika i drugih dnevnih vijesti, ograničit ću se samo na njih) dostigle su neki dan vrhunac kada je novinar RTL-a u središnjim vijestima i u udarnom terminu priopćio: "U posljednja 24 sata na području Hrvatske život si je oduzelo 19 osoba. Iz Big Brother kuće pobjegao je stanar"... Nakon toga, petominutni prilog o mladiću koji je valjda promjenio povijest pobjegavši iz prostora u kojem žive ljudi koji očito nemaju život pa si mogu uzet 3 mjeseca slobodno i brukat se pred 4 milijuna ljudi.

Hrvatska s enormno malim brojem stanovnika, a još manjim brojem radnog stanovništva (slovimo kao jedno od društava sa najvećim postotkom starog stanovništva) si jednostavno NE SMIJE dopustiti ikakva samoubojstva, a ne dvoznamenkasti broj u jednom danu. Ali hej, Big Brother kuća ima stanovnika manje, to je tragedija dana. Ne osuđujem vijesti dotičnog programa, ni ostale televizije nemaju baš sjajan koncept informativne emisije koja bi trebala bit dostojan pregled dnevnih događanja, ali je očito određivanje prioriteta otišlo u krivom smjeru.

Htjela sam zbilja komentirat jednom rečenicom, ali se odužilo pa ću s temom koju htjedoh započet ipak u drugom postu :)

- 11:18 - Izjasni se (0) - Isprintaj - #