MERRY - GO - ROUND

srijeda, 31.05.2006.



Karta :) Prošlu srijedu išla sam je s dečkom kupiti. Ne mogu vjerovati da nam šesti mjesec kuca na vratima i da je ovaj koncert tako brzo došo. Nadam se da će biti dobro i da nam se Sava neće zainatiti i poplaviti našu Čvaricu.

Jučer sam išla u jednu izdavačku kuću dogovoriti praksu za sedmi mjesec. Direktorica se čini ok, zaposlenici se čine ok, praktični rad se čini ok, a vjerojatno ću zaraditi i pokoju kintu. Bilo bi super da mi se to svidi i da budem dobra, pa da se jednog dana tamo zaposlim, jer to mi je 5 minuta od mog stana na Trešnjevci. U taj stan bi se po nekim planovima trebala useliti za godinu dana kad mi završe predavanja na četvrtoj godini. Jedva čekam.

Btw., peseki su ok. Kao i ljudske bebe, povremeno imaju napadaj plača koji traje oko 5 minuta i onda ih se mora maziti, tetošiti, okretati na leđa (skužila sam da vole spavati na leđima za razliku od Fride), metati na sisu i tak. Još uvijek su slijepi i gluhi i još uvijek pužu na velikim im trbusima.

- 21:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 26.05.2006.

Drugi dan nakon poroda uginuo nam je jedan muškić :( Bio je previše slab, nije dobro disao i nije znao naći sisu. Bilo mi ga je strašno teško gledati ga kak se mući. Kad je u utorak navečer uginuo bilo mi je istovremeno i žao i olakšanje. Te večeri došla je u posjet veterinarka da pregleda peseke i Fridu. Za Fridu je rekla da se super oporavlja, a i da su peski ok. Za malog umirućeg je rekla da je neka greška u genetici.

Jučer je napokon bila mirna atmosfera. Organizam mi se počeo privikavati na dugu budnost i malo sna. Sve je bilo super. Šestorka više spava, a manje cvili. Frida se počela opuštati. No, ko za vraga, Frida je dobila proljev, a preko njenog mlijeka i mališani. Jedan od njih, koji je najviše pojeo mlijeka, počeo je doslovce urlati. Svi smo bili u panici. I opet je morala doć veterinarka u posjet. Dala je Fridi antibiotik koji će preć sa nje na male i valjda će tako svi ozdraviti.
Jedva čekam da progledaju i prohodaju i kad krenu u svoje male avanture....

- 15:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 23.05.2006.

nije lako biti dadilja sedam mališana...još uvijek su svako malo gladni. ni kod Fride se stanje nije promjenilo. nadam se da će to još trajati dan-dva, a onda da će i mališani biti smireniji, a Frida imat više odmora za sebe. spol nismo baš previše gledali, al ono što smo vidli bili su muški. jedan pesek je dost slabiji od drugih, al bar siše, dok drugi nije slabašan, al je najmanje aktivan (slabo traži sisu i ne cvili). nadam se da samo spava i da nije na umoru. ostali mi se čine skroz ok. evo slikica, mada ih je teško uslikat da se cijeli vidi kad se stalno stišću uz Fridu.

- 21:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Gotovo je! Od pol 4 do 9 sati Frida je okotila njih čak sedmero!! Čak je i veterinar u šoku zbog mnogobrojnosti. Kak to baš i nije normalno za prvi okot, jako se izmučila i izgubila puno krvi. Sad se odmara i ne želi se odvajat od malih, te smo ju par puta pod prisilom odnijeli van da se popiški. Mali su ludi. Non-stop bi sisali, a kak ih je puno gužvaju se i ne dođu svi na red, pa cvile. Non-stop cvile, bar jedan od njih. Prvi koji se okotio je najveći jer je najviše vremena imao sam sisati mlijeko, a bome je najpohlepniji jer mlađima ne da sisu. Ja sam sveukupno sinoć spavala kojih sat vremena maksimalno… Sva sreća, stara je uzela dva dana godišnjeg pa dok ih je ona pazila, ja sam se malo odmarala, dakako bez sna. Evo, upravo su svi zašutili, konačno spavaju. A ja moram na faks… Imam jedno predavanje koje ću valjda izdržat. Javim se još večeras :)

- 11:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.05.2006.

još ništa....
od 17 sati, pa do sad, Frida je bila dva puta vani na 2 min, tek tolko da se popiški. ne želi biti vani samo bježi doma na moj krevet. konačno se i najela meseka. ne znam zašto, al vodu ne želi pit. onda sam se ja sjetila da joj malkoc stavimo mlijeka u vodu i onda je htjela pit. stara je skužila da joj i mlijeko ide, kad se stisne sisica. zvali smo veterinara koji nam je rekao da trebamo mjerit temperatu, kad temperatura padne na 37 stupnjeva i ispod, onda počinje kočenje. izmjerili smo joj 37,5 stupnjeva. sada se skroz umirila, kao da spava....ali još uvijek jako diše.
da bar ja mogu spavat.....jako sam pospana. obično kad sam na faksu od rana jutra pa do 15 sati ko danas, spavam malo popodne. možda si složim neki ležaj na podu...

- 21:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

i tako.... jutros sam se probudila u 6 i 15, kao i inaće kad imam vježbe u 8 sati. svaki ponedjeljak je isti....jako zamoran. no ipak, ovaj ponedjeljak je malo drugačiji. 58. dan trudnoće, Frida je počela s trudovima. doduše ne znam dal su to fakat trudovi, ali njeno ponašanje govori da je ekipa nestrpljiva da ugleda svjetlo dana. od jutra se nalazi na mom krevetu i gnijezdi se. što će reći da će vjerojano moj krevet biti mjesto okota. moramo ga još prekriti najlonom i plahtom. cijelo vrijeme duboko i brzo diše, a od jučer nije ništa jela. peseki u njoj se premještaju i meni je baš neobično osjetiti njihove "udarce" na Fridinom trbuhu. Vidi se da joj nije lako, al sada smo bar sigurni da će tomu ubrzo doći kraj...

- 17:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 10.05.2006.

Imam doma jednog pauka. Nikad ga nisam vidla, al su vidljive njegove posljedice. Prije 2-3 tjedna me upiko u desnu nogu dok sam spavala. Svrbilo me dva tjedna poslije, čak mi se stvorila mala ranica! I tek što sam se oporavila od uboda ili ugriza, gle ti te drskosti! Usudio se ubost me ponovo neku noć i to u desnu polovicu dupeta! Nadam se da će ovaj svrab brže proći jer nije baš ugodno trpjeti, a ne mogu se baš bilo gdje i bilo kad češati po guzici.
Inače, za čudo nemam gužvu s ispitima na faksu. Ponovo ide sve po planu, a ako se tako nastavi prvi put da ću imati mirno ljeto otkako sam završila sa školom. Doduše, moram još do kraja semestra dva seminara napravit iliti prezentacije, to ću valjda jednom preko noći.
Sad kad ne moram učit, pomalo se dosađujem doma. Frida, mi ne pomaže protiv dosade. Izgleda ko bačva i čuva trudnoću, te se ne želi izlagat nekoj aktivnosti. Neće se više samnom igrat da joj bacam lopticu i ne želi da uživamo u dugim šetnjama. Kad izađemo van, čim obavi svoje, samo se legne i ne želi dalje hodati. Kadkad je prava muka s njom napraviti i najmanji kružić oko zgrade. Do kočenja ima još 14 dana. U ponedjeljak smo joj išli kupit krevet gdje bi se trebala okotiti i uzgajat svoje mlade, no pošto je to samo plastika, moramo joj ga još namjestiti sa dekicama i plahtama. Ne znam, mene polako hvata panika. Strah me da nešto ne pođe po zlu i strah me da ne rodi mrtve mlade. Prošli tjedan smo se prepali i išli veterinaru jer joj je iz spolovila curila sluz sa sukrvicom. No na kraju su nam veti rekli da je to normalno, pa valjda nije ništa.

- 16:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 03.05.2006.

nemam niš pametno za napisat danas,
al ne mogu a da na svom blogu ne zabilježim vrijeme i datum koji će se za par sati dogoditi možda jednom u povijesti:

01:02:03 (jedan sat, dve minute i tri sekunde
04.05.'06. četvrtog petog, šeste godine)

kad će se taj trenutak dogoditi, ja ću već vjerojatno čvrsto spavati i nadam se nešto zanimljivo sanjati.
pozdrav svima!

- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #