Maksim Mrvica

06.08.2004., petak

Ovo je bila naša godina

Svi snovi pijanistickog cuda iz Šibenika, kako svjetski mediji nazivaju 28-godišnjeg Maksima Mrvicu, ove su godine postali stvarnost. Pošto su menadžeri Tonci Huljic i Britanac Mel Bush preuzeli brigu o njegovoj karijeri, Maksim je potpisao ugovor s uglednom diskografskom kucom EMI za objavljivanje pet albuma, te kompilaciju njegovih najvecih hitova. Prvi od njih "The Piano Player" Maksim Mrvica je dovršio ove godine i javnosti predstavio na spektakularnom koncertu 14. svibnja u londonskom Roundhouseu, u dvorani u kojoj su karijeru zapoceli i slavni Rolling Stonesi, Jimmy Hendrix, te Pink Floyd.
- Ponekad sam se morao uštipnuti da budem siguran da je sve što se oko mene dogada stvarnost, a ne san. A još prije samo tri godine bio sam podstanar i morao sam posudivati novac od prijatelja da bih imao što jesti - prica Mrvica.
Javna je tajna da se objavljivanje prvog Maksimovog albuma u krugu top-menadžera diskografske kuce EMI smatra jednim od najvažnijih dogadaja godine, pa su u njegovo snimanje i predstavljanje producenti i diskograf uložili sve svoje znanje i stotine tisuca funta. Kako je ulog, promocija Maksima Mrvice u svjetsku pijanisticku zvijezdu - izniman, niti jedan detalj u tako velikoj produkciji nije prepušten slucaju. I prije nego što se album pojavio u prodaji, na svjetskim televizijskim postajama danomice se vrtio njegov spot za skladbu "Bumbarov let", koji je s britanskim redateljem Svenom Hardingom snimio u ožujku na Kubi. U meduvremenu je, u listopadu, u Dubrovniku, snimljen još jedan spot, za skladbu "Exodus".
Stasiti Šibencanin, koji publiku osvaja silovitim nastupom, sjajnom izvedbom i prepoznatljivim stilom odijevanja, zbog ludog ritma ove godine gotovo da nije imao slobodnog vremena. Pošto se album pojavio u prodaji Maksim ga je mjesecima promovirao brojnim nastupima i intervjuima. Prava histerija oko Maksima pocela je na Dalekom istoku, gdje je njegov album veliki hit i u mnogim zemljama je vec prodan u zlatnoj i platinastoj nakladi. Zbog toga ce Maksim Mrvica za Božic nastupiti u Hong Kongu, a njegov koncert dogovoren je još pocetkom jeseni.
- Pocetkom iduce godine ocekuje me promocija albuma u Europi i Americi. Nakon toga krece svjetska koncertna turneja - nastavlja Mrvica, koji si u iducoj godini jedino želi više slobodnog vremena, da ga sa suprugom Anom provede u rodnom Šibeniku, gdje su njegovi roditelji, braca i prijatelji.
- Zbog ludog ritma u kojem vec mjesecima živimo, Ana i ja još ne razmišljamo o roditeljstvu, iako smo sigurni da želimo barem dvoje djece - prica slavni pijanist, koji u novu godinu ulazi s mnogo jasnijim pogledom na svijet. U srpnju je, naime, laserskom operacijom ociju uklonio visoku dioptriju, koja mu se posljednjih godina progresivno pogoršavala.
- Sad mi fotografska i televizijska snimanja više nisu napor, jer su mi prije oci od premorenosti i previše svjetla crvenjele i refleksno se zatvarale - zakljucuje Maksim Mrvica.
- 01:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Maksim Mrvica,sibenski pijanist,ozbiljno je krenuo u osvajanje svjetske glazbene scene. Njegov je album "The Piano Player",u cijelom svijetu objavila diskografska kuca EMI Classics. Stilski blizak glazbenom svijetu Vanesse Mae,Maksimov je album uzbudljiv krizanac najboljeg iz svijeta pop-glazbe i klasike. Njegovi su nastupi više nalik techno-partyju ili rock-koncertu nego klasicnim recitalima. Njegovu imidzu rokera osim svijetlih pramenova na tamnoj kosi cesto pridonosi i crna odjeca,u kojoj su nerijetko i kreacije Jean-Paula Gautiera. Otkad je prosle godine potpisao za EMI,preselio se u London. Maksim se vrlo rano zaljubio u glazbu,svira od devete godine,u pocetku na iznajmnjenom klaviru. Nakon zavrsene Muzicke akademije u Zagrebu usavrsavao se u Budimpesti i Parizu,a prekretnica u karijeri dogodila se kada ga je Tonci Huljic upoznao s bivsim menadjerom Vanesse Mae,Melom Bushom. Videospot njegova prvog singla za pjesmu "Bumbarov let" vrtio se na MTV-u,a uspjehe je zabiljezio i na nedavnoj azijskoj i, naravno, hrvatskoj turneji.


Poslušajte najnoviju Maksimovu skladbu "Olympic dream" na www.vip.hr i glasajte za nju... :)

Dijelove ostalih skladbi sa albuma "The Piano Player" možete čuti ovdje

Linkovi

Nekoliko podataka

Ime: Maksim Mrvica
Narodnost: Hrvat
Jezici: Hrvatski, Engleski, Ruski, Francuski
Trenutno živi u: Londonu
Datum rodenja: 3.svibanj 1975, Šibenik
Bracni status: Oženjen, žena Ana
maksim & ana 1
maksim & ana 2
Najdraža pjesma na albumu: Rhapsody on a theme of Paganini
Njegov heroj: njegov ucitelj (Vladimir Krpan)
Voli: -jogu, čime se rješava stresa
- svoju ženu

Nešto izvan ovog bloga