SUDJELUJ U ISTRAŽIVANJU GAY OPORBE
Istraživanje namijenjeno homoseksualnim i biseksualnim osobama
Klikni ovdje: Istraživanje
Ok!

Proba proba proba
[ # ]


Sve je to danas u najmanju ruku nezamislivo upravo zato jer se u crkvi tijekom liturgijskih slavlja događaju pravi show-programi. Mladi se sve više pridružuju zborovima koji izvode popularnu duhovnu glazbu, crnačke spirituale ili pak stare crkvene napjeve sa prilagođenom melodijom i beatom.

Zašto takva vrsta glazbe toliko privlači mlade? Popularna duhovna glazba je glazbeni pravac koji želi slijediti suvremene glazbene stilove, ali se od njih razlikuje po tematskoj osnovi koja je religiozna. Stvaraju se pjesme sa elementima popa, soula, jazza, rocka, pa čak i rapa. Organiziraju se brojni festivali kao što su već poznati Uskrsfest (čiji počeci sežu u početke sedamdesetih), Hosanafest i mnogi drugi gdje se natječu zborovi mladih iz cijele Hrvatske. Mnogi od njih danas su vrlo popularni, primjerice Fides, Otkrivenje, Izvor, potom VIS Emanuel, Kefa, Poklon, Plam... a tu su i mnogi koji su popularni samo unutar svojih župa i traže nove članove što je prilika i za tebe -treba ti samo malo glasa i volje. Zauzvrat dobivaš mnogo prijatelja koji su uvijek spremni pomoći, osjećaj sreće, zahvalnosti i ponosa jer si ti upravo onaj koji je bitan da bi ono što se izvodi bilo na slavu Bogu.


26.05.2006. ...16:21 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

proba

proba proba proba

  • proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba

free web stats