Stefano o kampanji D&G

Modni dvojac Dolce & Gabbana su priznali za WWD da su bili uplašeni tokom sklapanja ugovora s Madonnom za kampanju, jer nisu htjeli da im posao ugrozi dugogodišnje prijateljstvo s Madonnom.

Snimljeno je osam crno - bijelih fotografija u horizontalnom položaju od strane Stevena Kleina. Madonna imitirajući jednostavnost sicilijanskog načina života, u kampanji nosi heklane tunike i haljine, suknje s cvjetnim i tigrastim uzorcima. Stefano Gabbana je odbio komentirati budžet za kampanju, samo je naglasio da se radilo o ozbiljnom poslu. "Kolekcija je veoma u sicilijanskom stilu. Predstavlja povratak našim korijenima s modernog gledišta. Madonna je pokušala prikazati na jedan drukčiji način. Ljudi su spremni da čuju nove poruke."

Priznali su da je photoshoot inspiriran filmom 'Bellissima' od Luchina Viscontia, posebno glumcima neorealizma kao što su Anna Magnani i Walter Chiari. Na jednoj fotografiji Madonna se pojavljuje imitirajući dramatiziranu scenu Anne Magnani. "Jako se uživjela u ulogu i ozbiljno je odradila posao."

18.12.2009. · Ostavi komentar (0) · Isprintaj · #