CuRa Na X

20.06.2006., utorak

VAMPIRI

Oni imaju sve i s tom mogucnoscu bili bi savrseni, no ne mogu voljeti jer su zli. Ne podnose drustvo jer su zli. Zatvoreni su zato jer su zli. Egocentrici. Dolaze iz pakla. Kao bica privlace me zato jer su hladni i mracni. Osobe na koju ciljaju mogu ih osjetiti danima prije i kilometrima daleko. Komuniciraju telepatijom. Njihova hladnoca prozima i sto je najvaznije, poticu brdo strastvenih dogadjaja jednostavnim pogledom. Neodoljiva su bica. Npr. mogu potaknuti orgazmicko zadovoljstvo jednim pogledom, a mnogo vise dodirom. Erupciju. Oni su zapravo pali andjeo lucifer. Zato i pripadaju zlu, zato i jesu zli, jer dosegli su bozansko. Uzitak, moc i besmrtnost. A cijena je ubijanje smrtnika zbog krvi. Krv je simbol zivota posvuda, u alkemiji pa i kod drevnih Maya, npr. Mnogih slicnih naroda. I u magiji. Zato su vampiri "zli". Zato su ubojice...i zato su na kraju krajeva postala zla bica. A svi su prije bili smrtnici. To je moja teorija.
Prezirem gluposti koje su ih krivo okarakterizirale, kao groteskne kreature npr. u filmu 'od sumraka do zore', itd...Vampiri su prema predaji zapravo vrlo lijepa bica, blijeda, misticna. Kad umiru (sunce, pomanjkanje krvi) izoblicuju se u stvarnu formu svog tijela koje obicno nije za pogledati ako zive preko 500 godina i takvo nesto.

A postoji i legenda da posto se vampir pocasti tvojom krvlju ti umres ili sam postanes vampir. Zrace tim osjecajima. Telepatijom mogu uzrokovati ugodu. I da, svratila si mi pozornost na stvar na koju sam skoro zaboravila - svrhu. Kao sto mace mamis zdjelicom mlijeka ili psa lutalicom mesom, tako vampiri mame zrtve, tj. smrtnike onime cega su podsvjesno najvise zeljni ili barem znatizeljni - izvanzemaljskim osjecajima.
Primjerom osjecaja pokusala sam razmotriti to kako oni funkcioniraju mislima. Njihov cilj je dobiti krv i zato tako djeluju na smrtnike. Opojno, zele samo jedno.
Negjde sam citala scenu koja me impresionirala. Mislim, natjerala na razmisljanje.
Zenska je omamljena vampirom i ne skida oci s njega. On je prekrasan mladic (a zapravo bice koje se rodilo jos u srednjem vijeku) i budi u njoj strastvene osjecaje. Nakon sto mu se priblizuje, on se malo poigrava s njom, mozda da bi mu bilo slasnije zariti joj poslije zube u vrat...nikako iz vlastitog zadovoljstva. Mozda da bi se zabavio gledajuci smrtnika kako plese pod palicom malo njegovih cari koje su njegovoj vrsti potpuno normalne... Vecina smrtnike smatra glupima, kao i vecina besmrtnika...
Ali po njihovom nacinu zivota, misticnoscu, samom pojavom...nekako su mi omiljeli. Jednostavno samo volim saznavati o njima.
blog images

blog images


Iako većina svjetske populacije živi u uvjerenju da svi vampiri potjeću iz Transilvanije (poput starog jarca grofa Vlada Tepeša - Drakule), da svi nose crne Gucci kapute i naočale poput onih iz loših Hollywoodskih filmova, istina je ustvari sasvim drugačija. Legende o krilatim beštijama stare su koliko i ljudski rod i u raznim oblicima postoje u folkloru gotovo svakog naroda na kugli zemaljskoj. Pa uključujući i nas i naše susjede "hudiče peklenske" Slovence. Predstavljamo one najzanimljivije. Krenimo redom:
INCUBUS / SUCCUBUS
Bez dvojbe ovaj dvojac najpoznatiji je vampirski par na svijetu. Incubus posjećuje žene noću i muči ih kroz snove. Pije im krv i crpi snagu a najzanimljivije- može predstavljati očinsku figuru siročadi te se brinuti za njih dok ne odrastu.
Ženski oblik Incubusa je Sucubus. Ona naravno posjećuje muškarce u snovima i tjera ih na seksualni odnos. U svojoj požudi Sucubus može iscrpiti žrtvu do smrti (sam čin ispijanja krvi se nigdje ne spominje) Legende o ove dvije vrste vampira pojavljuju se u srednjem vijeku ali nije precizirano iz koje zemlje dolaze. Pravi kozmopoliti.
BRUXSA
Bruxa nam dolazi iz Portugala. Ova vampirica je za dana prekrasna djeva dok noću preuzima oblik ptice i napušta svoj dom kako bi se hranila. Zanimljivo je da su joj glavne mete iscrpljeni i izgubljeni putnici i turisti. Posebno ako znamo koliko je danas Portugal popularno turističko odredište..
DEARG- DUE
Dreag- Due je krvopija iz Irske a ime mu u prijevodu znači "onaj koji ispija krv". Zaustaviti ga može gomilanje kamenja na njegovom grobu a poznavajući Irce vjerojatno su nazvali koktel po njemu.
KOZLAK
Kozlak je vampir iz Dalmacije (vampiri u Hrvatskoj?) ali izvor ne navodi kada počinju legende o njemu. Također, malo se zna o njegovom obliku, žrtvama i sl. Možda je razlog tomu njegova lijenost.
LEANHAUM- SHEE
Ova mlada dama je Irska vila koja koristi svoju zapanjujuću ljepotu da namami muškarce u svoje odaje i onda ih začara i zarobi. Životna energija žrtve lagano nestaje kroz iscrpno vođenje ljubavi sa njom. Definitivno najveća fufa među vampirima.

LOBISHOMEN
Lobishomen je porijeklom iz Brazila. Napada uglavnom žene ali ih ne ubija već im samo ispija manje količine krvi. Nakon napada, tvrdi izvor, žrtve su sklone nimfomaniji. Kako ga ubiti i uopće zašto, nije poznato.

NOSFERATU
Slavni Nosferatu. Vanbračna djeca koja umru u djetinjstvu sigurno će se vratiti kao Nosferatu. Nakon što ustanu iz groba, počinje njihov put uništenja a usput se upuštaju i u orgijanje sa mrtvima, poluživima i živima. Nosfreatu navodno najviše prezire tek vjenčane parove i osvećuje im se tako što mladoženju nakon napada ostavlja impotentnog a mladu neplodnom.

PIJAVICA
Slovenski vampir!!! Stvoren je da bi osvećivao sve nepravde koje su mu se dogodile kao običnom smrtniku. Osobe čiji su roditelji počinili incest obavezno se nakon smrti vraćaju kao Pijavice i onda se hrane rodbinom i rođacima.

STREGONI BENEFICI
Stregoni je talijanski vampir koji je začudo na strani dobra i postoji da bi uništavao zle vampire. Kao i svi Talijani, ima zalizanu kosu i dobre cipele. Da, i ima debelu mamu koja kuha dobre špagete.
Njegov grob, s obzirom na to da je prošlo više od 300 godina,više ne postoji, ali priča i dalje živi. Legenda u Istri kaže da kad je umro vampir Grando, mještani su ga pokopali prema kršćanskim običajima. Međutim, kako i danas mještani pamte priče koje su s koljena na koljeno prenosili njihovi preci da se ne bi zaboravile, Granda su, nakon što su ga pokopli, vidjeli kako po noći šeta Kringom. Mještani su, na čija je vrata po noći kucao taj mrtvac, umirali, pa su se seljani naposljetku udružili, otvorili grob istarskog vampira naoružani raspelom, a iz groba im se i te kako živ smiješio Grando.
- Prema legendi, pokušali su ga probosti kolcem, ali se kolac odbijao od tijela, pa su mu na kraju odrubili glavu i njegovom se krvlju natopio grob - ispričao je Boris staru legendu o istarskome mrtvacu.
Nitko ne zna da li su nastali od ptica ili zvijeri, no zna se da je prvoga krvožednog šišmiša stvorio Melkor za vrijeme Prvog doba Sunca. Napravio ih je velike, naoružane moćnim čeličnim kanđama. U te je zvijeri kasnije ubacio ljudske duše i tako stvorio moćnu rasu besmrtnika, vampire.

Za vrijeme potrage za silmarilom, Thuringwethil, 'žena tajne sjenke', bila je moćni vampir i Maia. Posjedovala je čarobni ogrtač koji joj je omogućavao da se iz prekrasne žene pretvara u šišmiša i služi kao glasnik između Otoka Vukodlaka i Angbanda.

Kada su poražene Sauronove vukodlačke legije i kada je pao toranj Tol-in-Gaurhoth sam tamni gospodar uzima oblik vampira i bježi u Angband. Mnoge su zle čarolije tada prekinute. Vukodlaci gube svoju moć i nestaju sa Međuzemlje a Thuringwethil gubi svoj ogrtač i njen duh nestaje.

Luthien je kasnije taj ogrtač iskoristila za ulazak u Angband kada je zajedno sa Berenom i Wolfhoundom otela dragulj iz Morgotove željezne krune.

Morgotovi su vampiri nadživili svojeg stvoritelja i još i sad noćima lutaju zemljom tražeći nove žrtve.

LEGENDE:
Postoje mnoge legende o vampirima. Najvjerodostojniji su dokumenti iz sedamnaestog stoljeća koji dokazuju postojanje grofice Elizabete Bathory, najkrvožednije vampirice svih vremena.

Grofica Bathory rođena je 1560 godine u jednoj od najstarijih i najbogatijih porodica u Transilvaniji. Imala je puno moćnih rođaka; kardinala, princezu i bratića koji je bio Mađarski premijer. Najpoznatiji pripadnik porodice Bathory bio je Poljski kralj Stefan (1575-86).

Elizabeta Bathory udala se u petnaestoj godini za grofa Ferencza Nasdasdya. Zajedno su živjeli u dvorcu Csejthe u Mađarskoj. Grof Nasdasdya (sada Nasdasdya-Bathory) puno je vremena proveo u ratovima zaradivši nadimak "Crni heroj". Dok je grof ratovao, Elizabeta se upoznala sa okultnim preko sluge Thorka.

Mlada grofica je čak pobjegla sa tamnim slugom ali se brzo vratila a Ferenz joj je oprostio. U to je vrijeme već počela mučiti sluškinje uz pomoć svoje stare dadilje Iloone. Tamnim su se obredima pridružili i domar Ivan Ujvary, sluga Thorko i dvije vještice Darvula i Dorottya.

1600 godine grof Ferencz umire i legenda o Elizabeti Bathory počinje bivati stvarnost. Grofica je bila lijepa i tašta i starenje ju je plašilo više od svega. Jednog je jutra sluškinja češljajući slučajno počupala groficu. Elizabeta ju je udarila jako, do krvi. Krv mlade sluškinje zaprljala je grofičine ruke. Ovoj se učinilo da je njena koža poprimila svježinu i mladost djevojke. Naredila je domaru i Thorku da raščereče sluškinju i iscjede njenu krv u veliki kotao. Elizabeta Bathory se okupala u kotlu punom krvi zbog ljepote vlastitog tijela.

Tijekom sljedećih deset godina sluge su dovodile nove djevojke za rituale i krvave kupke i jedna je nesuđena žrtva pobjegla. Tajna je procurila i vlast je saznala za grozote koje su se godinama odvijale u dvorcu Csetje. Mađarski kralj Matija naređuje grofu Cuyorgiju Thurzu, upravitelju provincije, da osvoji zamak. 30 prosinca 1610 godine Csetje pada i tamnice dvorca se otvaraju. U samom je dvorcu nađena jedna mrtva djevojka bez krvi, u podrumima nekoliko živih dok su ispod dvorca u katakombama nađeni ostaci 50 žrtava.

Elizabeta je stavljena u kućni pritvor a suđenje je održano 1611 godine u Bitcsu. Grofica je odbila priznati krivnju ili tvrditi nevinost. Potpuni prijepis suđenja danas postoji sačuvan u Mađarskoj. Domar Ivan Ujvary svjedočio je o umorstvu 37 neudanih djevojaka od kojih je šest on sam doveo u dvorac. Žrtve su bile zavezane i rasječene škarama. Elizabetina dadilja je posvjedočila o mučenju i umorstvu 40 djevojaka.

Svi umješani u ubojstva osim grofice i vještica su pogubljeni. Sud nikada nije osudio Elizabetu Bathory za zločine. Grofica je živa zazidana u zamku, ostavljena je samo mala rupa kroz koju joj je davana hrana. 1614 godine jedan od stražara poželio je vidjeti tu poznatu ljepoticu i našao je mrtvu.

Postoji povezanost između Bathorya i Drakula. Zapovjednik ekspedicije koja je pomogla grofu Drakuli da se domogne trona u Transilvaniji zvao se Stefan Bathory. Posjed porodice Drakula, zamak Fagaras prodan je porodici Bathory za vrijeme Elizabete. Obje porodice imale su simbol zmaja u porodičnom grbu.

-Ako želite vidjeti neobične i zastrašujuće ORB-ove na fotografijama pogledajte na http://images.google.hr/url?q=http:/...ormal/Orbs.jpg

- 21:31 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

  lipanj, 2006  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ti si
Free Web Counter
Free Web Counter
posjetitelj,hvala!!!!!!!!!!!!!
blog layouts

blog layouts



image hosting

image hosting



Ovaj blog je namjenjen za sve koji znaju čitat!!!!!!lud


GUNSE 'N' ROSES

"Back OFF Bitch"

Oh baby, pretty baby
Oh honey, you let me down honey
I ain't playin' childhood games
no more
I said it's time for me
to even the score
So stake your claim,
your claim to fame
But baby call another neme
When you feel the fire,
and taste the flame

Back off, back off bitch
Down in the gutter dyin' in the ditch
You better back off, back off bitch
Face of an angel with the love of a witch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch

Makin' love
Cheap heartbreaker, broken backed,
Nasty ballbreaker, stay out of my bed, outta my head
If it's lovin' you,
I'm better off dead

Back off, back off bitch
Down in the gutter dyin' in the ditch
You better back off, back off bitch
Face of an angel with the love of a witch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch

Emotions ripped, gone on a binge
Life lipped, I said you're off the hinge
Tellin' lies of such fame and glory
I don't even wanna hear your story

Back off, back off bitch
Down in the gutter dyin' in the ditch
You better back off, back off bitch
Face of an angel with the love of a witch
Back off, back off bitch
It's such a pity that you're such a bitch

Back off, back off bitch
It's time to burn-burn the witch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch
Bitch
Bitch
Bitch
Bitch
Hey wha'd'ya think he's tryin' to say there, anyway?
I think it's something each person's s'posed to take in their own special
way
Fucking bitch

"Don't Cry (Alt)"

If we could see tomorrow
What of your plans
No one can live in sorrow
Ask all your friends
Times that you took in stride
They're back in demand
I was the one who's washing
Blood off your hands

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

I know the things you wanted
They're not what you have
With all the people talkin'
It's drivin' you mad
If I was standin' by you
How would you feel
Knowing your love's decided
And all love is real

An don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

I thought I could live in your world
As years all went by
With all the voices I've heard
Something has died
And when you're in need of someone
My heart won't deny you
So many seem so lonely
With no one left to cry to baby

An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry
Tonight

"Knocking On Heaven's Door"

Mama take this badge from me
I can't use it anymore
It's getting dark too dark to see
Feels like I'm knockin' on heaven's door

Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door

Mama put my guns in the ground
I can't shoot them anymore
That cold black cloud is comin' down
Feels like I'm knockin' on heaven's door

Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door

"YOU JUST BETTER START SNIFFIN' YOUR OWN
RANK SUBJUGATION JACK 'CAUSE IT'S JUST
YOU AGAINST YOUR TATTERED LIBIDO, THE BANK
AND THE MORTICIAN, FOREVER MAN AND IT
WOULDN'T BE LUCK IF YOU COULD GET OUT OF
LIFE ALIVE"

Knock-knock-knockin' on heaven's door


Welcome to the jungle
We got fun 'n' games
We got everything you want
Honey we know the names
We are the people that can find
Whatever you may need
If you got the money honey
We got your disease


Chorus:


In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your shun n,n,n,n,,n,n,,n,n,n,,n,n,,n knees, knees
I wanna watch you bleed


Welcome to the jungle
We take it day by day
If you want it you're gonna bleed
But it's the price you pay
And you're a very sexy girl
That's very hard to please
You can taste the bright lights
But you won't get them for free
In the jungle
Welcome to the jungle
Feel my, my, my serpentine
I, I wanna hear you scream


Welcome to the jungle
It gets worse here everyday
Ya learn ta live like an animal
In the jungle where we play
If you got a hunger for what you see
You'll take it eventually
You can have anything you want
But you better not take it from me


Chorus


And when you're high you never
Ever want to come down, so down, so down, so down YEAH!


You know where you are
You're in the jungle baby
You're gonna die
In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your shu n,n,n,,n,n,,n,n,n,,n,n,,n,n,,n knees, knees
In the jungle
Welcome to the jungle
Feel my, my, my serpentine
In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your shun n,n,n,n,,n,n,,n,n,,n,n,,n.n, knees, knees
In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your
It's gonna bring you down!
Ha!
Gunsi su mi najdraža grupa pa evo tekstova od njihovih najboljih pjesama!!!!!!!!!!!

GUNSE 'N' ROSES

"Back OFF Bitch"

Oh baby, pretty baby
Oh honey, you let me down honey
I ain't playin' childhood games
no more
I said it's time for me
to even the score
So stake your claim,
your claim to fame
But baby call another neme
When you feel the fire,
and taste the flame

Back off, back off bitch
Down in the gutter dyin' in the ditch
You better back off, back off bitch
Face of an angel with the love of a witch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch

Makin' love
Cheap heartbreaker, broken backed,
Nasty ballbreaker, stay out of my bed, outta my head
If it's lovin' you,
I'm better off dead

Back off, back off bitch
Down in the gutter dyin' in the ditch
You better back off, back off bitch
Face of an angel with the love of a witch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch

Emotions ripped, gone on a binge
Life lipped, I said you're off the hinge
Tellin' lies of such fame and glory
I don't even wanna hear your story

Back off, back off bitch
Down in the gutter dyin' in the ditch
You better back off, back off bitch
Face of an angel with the love of a witch
Back off, back off bitch
It's such a pity that you're such a bitch

Back off, back off bitch
It's time to burn-burn the witch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch
Back off, back off bitch
Bitch
Bitch
Bitch
Bitch
Hey wha'd'ya think he's tryin' to say there, anyway?
I think it's something each person's s'posed to take in their own special
way
Fucking bitch

"Don't Cry (Alt)"

If we could see tomorrow
What of your plans
No one can live in sorrow
Ask all your friends
Times that you took in stride
They're back in demand
I was the one who's washing
Blood off your hands

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

I know the things you wanted
They're not what you have
With all the people talkin'
It's drivin' you mad
If I was standin' by you
How would you feel
Knowing your love's decided
And all love is real

An don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

I thought I could live in your world
As years all went by
With all the voices I've heard
Something has died
And when you're in need of someone
My heart won't deny you
So many seem so lonely
With no one left to cry to baby

An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry
Tonight

"Knocking On Heaven's Door"

Mama take this badge from me
I can't use it anymore
It's getting dark too dark to see
Feels like I'm knockin' on heaven's door

Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door

Mama put my guns in the ground
I can't shoot them anymore
That cold black cloud is comin' down
Feels like I'm knockin' on heaven's door

Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door

"YOU JUST BETTER START SNIFFIN' YOUR OWN
RANK SUBJUGATION JACK 'CAUSE IT'S JUST
YOU AGAINST YOUR TATTERED LIBIDO, THE BANK
AND THE MORTICIAN, FOREVER MAN AND IT
WOULDN'T BE LUCK IF YOU COULD GET OUT OF
LIFE ALIVE"

Knock-knock-knockin' on heaven's door


Welcome to the jungle
We got fun 'n' games
We got everything you want
Honey we know the names
We are the people that can find
Whatever you may need
If you got the money honey
We got your disease


Chorus:


In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your shun n,n,n,n,,n,n,,n,n,n,,n,n,,n knees, knees
I wanna watch you bleed


Welcome to the jungle
We take it day by day
If you want it you're gonna bleed
But it's the price you pay
And you're a very sexy girl
That's very hard to please
You can taste the bright lights
But you won't get them for free
In the jungle
Welcome to the jungle
Feel my, my, my serpentine
I, I wanna hear you scream


Welcome to the jungle
It gets worse here everyday
Ya learn ta live like an animal
In the jungle where we play
If you got a hunger for what you see
You'll take it eventually
You can have anything you want
But you better not take it from me


Chorus


And when you're high you never
Ever want to come down, so down, so down, so down YEAH!


You know where you are
You're in the jungle baby
You're gonna die
In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your shu n,n,n,,n,n,,n,n,n,,n,n,,n,n,,n knees, knees
In the jungle
Welcome to the jungle
Feel my, my, my serpentine
In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your shun n,n,n,n,,n,n,,n,n,,n,n,,n.n, knees, knees
In the jungle
Welcome to the jungle
Watch it bring you to your
It's gonna bring you down!
Ha!

blog layouts

blog layouts


blog layouts

blog layouts


blog Layouts

blog Layouts


blog Layouts

blog Layouts


blog Layouts

blog Layouts


blog Layouts

blog Layouts


blog Layouts

blog Layouts


blog Layouts

blog Layouts


blog Layouts

blog Layouts


image hosting

image hosting


image hosting

image hosting


image hosting

image hosting


blog

blog


blog

blog


blog layouts

blog layouts


blog layouts

blog layouts


blog layouts

blog layouts


blog layouts

blog layouts


blog Layouts

blog Layouts


blog

blog

Malo sličica