NaS (k)AnAL

30.05.2008., petak

POVRATAK OTPISANIH - dio prvi - nastanak šumske družine

GDJE JE NESTAO ČOVJEK, GDJE SE SKRIVAO...pitao se jedan od domaćih pjevača i bio je u pravu.
ispao je iz vagona, točnije bi bilo reći ISPALI iz vagona..jer prije gotovo dvije godine, urednička ekipa ove partije je krenula na put- dug, nesmotren, prekrasan, putnički put.
na nesreću, kao sredstvo prijevoza odabrala je vlak.
nesiguran je Lubrikant na nogama, ali nesigurniji je hrvatski vlak na tračnicama. i dok je dimnjak na lokomotivi veselo zviždukao, a vodstvo naše redakcije u ritmu pocupkivalo po "kupeu", najednom se začula psovka, a zatim naglo kočenje koje možda ne bi imalo direktan utjecaj na našu ekipu, da smo kupili karte i vozili se U vlaku.
naime, budući smatramo da je kupnja svake putničke karte svojevoljan pristanak na besramnu pljačku, odučili smo putovati na način koji mnogi neznalice pogrdno nazivaju švercanjem.
oni kažu švercanje- mi kažemo smrt kartizmu: sloboda putnicima!
...
da nastavimo. dok smo doručkovali vjevericu zaglavljenu u trupcima na kojima smo sjedili, a neki od nas izašli na "usputnim stanicama" (naime, zavedeni sočnim jabukama koje su s nama koketirale tijekom vožnje, hrabriji su se uhvatili u koštac s istima, no izvukli su deblji kraj, te je nekoliko takvih ostalo visjeti na stablima što se nižu uz prugu.srećom, svi iole važni članovi naše partije za to su vrijeme vijećali kako najbolje upotrijebiti vjeveričin kitnjasti rep ( prijedlozi slijede kronološkim redom):
1.privjesak za retrovizor- odbijeno
2.minđuša- odbijeno uz negodovanje i smijeh
3.prsten (pitamo se za čiji prst)- odbijeno
4.četkica za zube- odbijeno
5.antena za mobitel- odbijeno
6.mini suknja (iako privlačno- odbijeno)
7.otvarač za konzerve- odbijeno
8.prezervativ-ostavljeno na razmatranju
9.spravica za škakljanje (nakon dugog testiranja i pretjerivanja s istim- odbijeno)
10.mamac za druge vjeverice- PRIHVAĆENO uz usklike i opće oduševljenje prisutnih

kao što već znate, brzi Lubrikantov um ima problema s koncentracijom (i centralizacijom, no to sad nije bitno), vratimo se mi ne nezgodu koja je prouzročila naš nestanak.
dakle, pri već spomenutom kočenju, naša vesela lica (veselje je bilo uzrokovano krajem vijećanja oko vjeveričina repa), poletješe jedno za drugim, kao u nekoj paradi- parade radi, u grmlje, to oštro grmlje.
nakon prvotnog šoka i suza prolivenih nakon što smo shvatili da je NETKO u letu ispustio sporni rep, obrisali smo maskare (muški, kao i ženski dio partije) i zakoračili u šumu samo s dva cilja:
1.preživjeti
2.pronaći novi rep, kao i svrhu za istog

shvatismo tada, kako je vjeverice mnogo teže uloviti kad su one na stablima, a ne među trupcima na vlaku, stoga smo se usredotočili na prvi cilj dok su su one cinično sa stabala mahale predmetima naših želja.
i prvi cilj smo dosegli kako- tako.
naime, dok je veći dio naše partije stajao pogleda prikovanih za narančaste dražilice glodavaca na drveću, jedna od tajnica našeg Ureda odlučila je pozdraviti, kako nam je vikala, veselog gospodina medu.
s obzirom kako je dotična imala dugu povijest s raznim medićima i lavićima iz naše redakcije, nitko se nije obazreo na njene vesele povike.
ipak, promjena tona u njenom glasanju nakon što je zamaknula za stijenu iza koje se veseli gospodin medo nalazio, nije se dala ignorirati.
ispostavilo se kako medo ne bješe gospodin, a još manje veseo, te je našoj tajnici umjesti pozdravom, odgovorio šapom.
došavši na mjesto s kojeg su dopirali njeni jauci, naša je družba uvidjela kako se medo s tajnicom pozabavio na sličan način kao i mi s vjevericom na vlaku.
primijetivši tu sličnost, nitko mu nije imao srca zamjeriti.
i tako je pala prva od mnogih žrtava naše šumske pustolovine (neki su primijetili kako su vjeverice posebno bezobrazno mahale svojim repovima ponad naših pokunjenih glava.)
a tada se dogodilo nezamislivo. pokušavajte pogoditi o čemu se radi do našeg ponovnog susreta. 'đenja.

- 00:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2008  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
provokativan, no decentan te nadasve intrigantan blog, dostojan svog imena