NaS (k)AnAL

28.03.2006., utorak

Loubr'e-a-Porter

Kao sto je vec poznato, lubrikanti posjeduju izuzetnu tankocutnost i pronicljivost kad je moda u pitanju. Nase apetite tako ne mogu zadovoljiti jadne isprike za dizajn kojim se koriste pseudo-dizajneri poput Prade ili Gaultiera.
Njima se grohotom smijemo u brk, a jos se s vecim zarom salimo na racun nasih kreatora.
Ponukani kvazi modnim dogadanjima, kao sto je ovogodisnji Cro-a-Porter, celnici LMZ-a (Lubrikantske modne zajednice), organizirali su jedini pravi fashion dogadaj vrijedan spomena.
Glavni razlog tome je odluka “vodstva” Cro-a-Portera da LMZ-u uljudno odbije zahtjev za akreditacijom (ako tako mozemo nazvati jeftine kartoncice sto krase guscje vratove hrvatskih kreatora).
To nas je pogodilo jer nam je ove godine uskracena prilika za neobuzdane salve smijeha i poneku usahlu zjenicu, a sve to izazvano paradom kica i neukusa naseg modnog svijeta.
Jedini antibiotik za takva dogadanja su inozemni katalozi u kojima se nadje bar poneki odjevni predmet koji ce svojim oblicjem poskakljati modno nepce jednog lubrikanta.
Pripremite se jer slijedi uzbudljivo izlaganje zbivanja sto su obiljezila 4 dana prvog hrvatskog Loubr’e-a-Portera.

DAN PRVI
Dan je poceo neuobicajeno lijepo vjesanjem jumbo plakata po vodecim hrvatskim trgovima koji je pozivao na Bal Dobrog Ukusa.
Nalicje plakata krasio je golemi crveni karanfil zataknut o dzep kariranog balonera, karakteristican detalj za styling svakog lubrikanta.

DAN DRUGI
Horda entuzijasta okupljenih na epicentru onoga sto ce ubrzo potresti temelje modnog svijeta, lukavim je trikovima dovedena do tocke usijanja.
Naime, glavno pitanje dana- tko su modeli?- dobilo je svoj odgovor tek na pocetku revije kad su doticni odmotani iz bijelih plahti u koje bijahu zakukuljeni.
A tu su redom:
1. Jelenuska Zelenova sa sijamskom blizankom koja zeli ostati anonimna. Smatramo kako ove modele iz suma Kavkaza ne treba posebno predstavljati, buduci da su svoju slavu vec postigle nosenjem revija za artisticke gigante kao sto je modna kuca ‘ GAZE I MIMOZE’.
2. Ljubitelji transseksualnih modela napokon su dosli na svoje. Iz Albequerquea nas je posjetio/la Jane Joe Smith-Doe ciji je performans izazvao mnostvo ovacija i poneku ovulaciju.
Hvala mu/joj na tome!
3. Svojim dolaskom Loubr’e-a-Porter je uvelicao i Ansambl Ugaslih Zvijezda koje su, samo zbog ove prigode, izmigoljole iz jazbina u koje su se, ponukane trenutnim neuspjehom, skrile.
Na njihovu zelju, objavljujemo samo inicijale:
A.K.
S.C.
D.O.
M.V.
A.L.
G.K.S.L.T.(razlog brojnosti slova u inicijalima ovog manekena lezi u njegovom porijeklu-svrgnuta kraljevska obitelj negdasnje Anatolije. Svim atentatorima vazno upozorenje: Obitelj se naoruzala, te sada raspolaze arsenalom od tri srpa, paketa ultra glasnih petardi i cetiri iznimno naostrene olovke!)
4. Kristina iz Zagreba

DAN TRECI
Treci dan bio je posvecen dizajnerskom dvojcu kojem je urucena i nagrada za zivotno djelo, a to su Maks i Mara, modni bogovi koji suvereno vladaju iglom, koncem i naprstcima. Oni su nam pokazali svoje videnje sezone proljece/ljeto 2006. Naime, svojom revijom znakovitog naziva “PRO-LJE” svim jet-setterima nametnuli su bespogovorne diktate kojima su jos jednom opravdali svoju reputaciju najjacih fashion tiranina.
“Must-have” make up:
1. Ekstrakt betona umjesto uobicajenog pudera
2. Sjenila na bazi sipine tinte
3. Kao pandan ruzu za usne ove godine nosi se svaki oblik blago zaraznog herpesa
4. Krvavi podljevi kao prirodni lak za nokte

Accessories za svaku priliku:
1. Kovceg od bas-tube umjesto klasicne torbice
2. Karirano s kruzicima
3. Sve u znaku milenija i Vodenjaka
4. Traper, pljuvacnica i duhan za zvakanje

Materijali su zestoki kao i uvijek, a to su vec klasicni:
1. Najlon
2. Tvid
3. Jutta
4. Viskoza
5. Poliester

Kao sto vidimo, ova sezona posvecena je lubrikantskoj osebujnosti i snazi.

DAN CETVRTI – zatvaranje
Zbog raskosi, spektakularnosti i osebujnosti zatvaranja prvog Loubr’e-a-Porter, sazetak cetvrtog dana donosimo u slijedecem postu.

-Hvala na razumijevanju-

- 20:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
provokativan, no decentan te nadasve intrigantan blog, dostojan svog imena