Baby you are so hot you could melt down the Arctic.

Man without a soul is no man. He is just a thing withouth a purpose.

Love, like a river, will cut a new path
whenever it meets an obstacle.

There is only one happiness in life,
to love and be loved.

You know you are in love
when you see the world in her eyes,
and her eyes everywhere in the world.

Love is strong yet delicate.
It can be broken.

What Is It That I Love?

If asked why I love her I would say
It’s the sway in her hips,
the thickness in her thighs.
It’s the lust in her lips,
the love in her eyes.
It’s the softness of her skin,
the silk in her hair.
It’s the twist in her walk;
it’s the sweetness in her talk.
It’s the way she loves me
that makes me love her each day.
That is what I would say.

Love is like a mountain,
hard to climb,
but once you get to the top
the view is beautiful.

Love is like the sun coming out of the clouds
and warming your soul.

Kolko vas ima...

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Dizajn by: PahuljicA |

  prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (7)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (41)
Siječanj 2008 (12)
Prosinac 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis Bloga

bla, bla, bla, bla... napravio sam blog da pišem svoja mišljenja o nekim temama.

Evo par podataka o meni:

HOBI: Uslobodno vrijeme najviše volim gledat prašinu kako se skuplja na površini televizora
SPORT: pa ono katkad pogledam časopis sa sportskom opremom
LJUBAV: ???
MUZIKA: Obožavam sve vrste metala, još slušam punk, rap, psihodeliju, rock, itd...

nedjelja, 30.12.2007.

HammerFall - The Fallen One

I saw your face in the morning sun
Oh, I thought you were there
I heard your voice as the wind passed me by
Silently, whispering my name

So many things that I wanted to say
Forever left untold
I still remember the tears that you shed
Over someone else

Our love could never die
All I can do is cry
Save a little prayer for the fallen one

There is a light down at memory lane
Slowly fading away
Still holding on to the dreams torn apart
I will follow my heart

Our love could never die
All I can do is cry
Save a little prayer for the fallen one

Still on my own, chasing the sun
Of a time long ago
The shade in my heart, tearing apart
Everything that I long for

I saw your face in the morning sun
Oh, I thought you were there
I heard your voice as the wind passed me by
Whispering my name

Our love could never die
All I can do is cry
Save a little prayer for the fallen one



| Komentiraj (5) | Printaj | # |

Skate

Vjerujem da svi znate što je skateboarding i da ste bar jednom vidjeli "luđake" koji se tim sportom bave. Ako vam se taj sport sviđa i želite saznati više o njemu, onda nastavite čitati, a ako imate nešto protiv njega, šta ste onda uopće otvorili ovu stranicu?


Skateboarding možemo podijeliti u 3 discipline:

STREET: Street skateboarding se izvodi na ulici ili u skate parkovima koji oponašaju situacije sa ulice (stepenice, zidiće, klupe i sl.). Na street natjecanjima skateri pokušavaju ukomponirati što više trikova i koristiti ih na što više prepreka.

VERT: Riječ vert, naravno, dolazi od vertikalan. Vert je vožnja na halfpipe rampi uz izvođenje ogromnih skokova i trikova u zraku.

SPUST: Ova disciplina ima najjednostavnija pravila-spustiti se od točke A do točke B što brže i preživjeti.

Važno je odrediti pravu opremu za vožnju skejta. Skejtovi su napravljeni od nekoliko dijelova:

1. Daska - napravljena je od više slojeva drva i ima uzdignuti nos i rep . Na dasku se lijepi brusni (šmirgl) papir (grip tape) za bolje trenje između tenisica i daske. Na taj način se olakšava kontrola nad skejtom.

2. Mostovi (trucks) - metalni dio montiran ispod daske na koji su spojeni kotači. Služe za skretanje.

3. Kotači - kotači skejta su napravljeni od uretana. Postoje različite vrste kotača, ovisno o podlozi. Kvaliteta kotača određuje sigurnost, funkcionalnost i kvalitetu vožnje skejta.
Iako možete kupiti jeftinije dijelove skejta , riskirate svoju sigurnost jer jeftiniji proizvodi svakako nisu pouzdani. A sad na vama je: zdravlje ili novac...

Povijest

U kasnim 50-ima surfanje je postalo popularno, pa su surferi koristili skejtove za "ulično
surfanje" kada bi valovi bili premali za surfanje. Tako su se počeli proizvoditi skejtovi sa glinenim kotačima i daskom oblika daske za surfanje. Daske su bile uže i kraće od današnjih i surferi su se na njima spuštali po nekoj nizbrdici naginjući se na stranu na koju žele skrenuti.

Prvi profesionalni skejtovi pojavili su se 1963., a izrađivala ih je tvrtka Mahaka. 1963. je održano i prvo natjecanje u povijesti skateboardinga u Hermosi (California).Od tada sport postaje sve rasprostranjeniji i pojavljuju se međunarodna natjecanja, filmovi (prvi dugometražni film o skateboardingu "Skater dater") i skateboarding časopisi.

U par godina prodano je više od 50 milijuna skejtova, a onda je naglo u jesen 1965. skateboarding zamro. Stručnjaci za osiguranje su proglasili skateboarding nesigurnim zbog čestih padova uzrokovanih lošom kvalitetom glinenih kotača. Iako su neke tvrtke razvile kvalitetnije kotače i dalje su proizvodili glinene jer su bili najjeftiniji.

1970. surfer Frank Naswothy je posjetio tvornicu plastike koja je proizvodila uretanske kotače za role koji su bili kvalitetniji od glinenih i osiguravali su dobro trenje. Frank je primjetio da uretanski kotači pristaju na njegov skejt i 1973. počela je proizvodnja uretanskih kotača i osovina posebno za skejtove, a mijenja se i izgled daske. Skateboarding je opet bio u usponu.

1976. u Floridi je napravlejn prvi skate park i odonda skate parkovi niču posvuda. 1978. Alan "Ollie" Gelfand prvi u povijesti izvodi ollie, tj. skok u kojem se skejt ne mora pridržavati rukom.

Krajem 70-ih počinju se zatvarati skate parkovi zbog velikih troškova osiguranja i početkom 80-ih skateboarding postaje underground sport. 1982. osnovan je National Skateboarding Association, organizacija koja na sebe pruzima upravljanje sportom. Sredinom 80-ih skateboarding opet postaje popularan, održavaju se natjecanja, snimaju filmovi i pojavljuju novi proizvođači. Ističu se pobjednici natjecanja kao što su Tony Hawk, Christian Hosoi, Lance Mountain i Neil Blender (vert); Mark Gonzales, Natas Kaupas i Tommy Guerrero (street), dok u freestyle natjecanjima dominira Rodney Mullen.
Rodney Mullen
Tony Hawk



Krajem 80-ih street skateboarding postaje popularniji od verta, rađa se new school skateboarding temeljen na ollieima u tehničkim trikovima. 1995. organizirane su prve Extreme games (XGames), a službeno svjetsko priznanje skateboarding dobija na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.m kada su skateri, BMX biciklisti i in-line roleri bili zvijezde ceremonije otvorenja.

Trikovi

Ollie
ollie je osnova većine drugih trikova, a naročito flipova. Kako se izvodi ollie? Prednja noga dolazi otprilike na polovicu daske, a stražnja noga na rep. Stražnjom nogom se pritisne rep tako da daska lupi o pod, a onda se prednjom nogom prednji dio daske povuče gore i izravna u zraku.


Kickflip
Old school kickflip se radio tako da se jedna noga povukla ispod daske, zatim bi skater skočio u stranu i tom nogom povukao dasku tako da se ona okrene za 360 oko svoje uzdužne osi i nastavio bi se voziti. Ollie kickflip (danas samo kickflip) je izmislio Rodney Mullen i u vrijeme kada je izmišljen je bio zakon - tko je znao napravit kickflip bio je profić. Od rođenja new schoola ollie kickflip se smatra osnovom skateboardinga, tj. jednim od najlakših trikova. Kickflip započinje tako da se noge smjeste kao kod olliea (prednja na pola daske, stražnja na rep) i izvodi isto kao i ollie, samo što prednja noga osim povlačenju daske u zrak, služi sa "šutiranje" daske tako da se okrene za 360 oko svoje uzdužne osi.


Heelflip
Heelflip je sličan kickflipu. Jedina razlika između heelflipa i kickflipa je u tome što se kod kickflipa daska okreće prednjim djelom stopala, a kod heelflipa s druge strane petom.

Pop shove-it
Pop shove-it je okret daske pri kojem se zamjeni rep s nosom, tj. daska se okreće za 180 ispod skatera.

Varial kickflip
Kickflip + pop shove-it

Varial heelflip
Heelflip + fs shove-it(pop shove-it na drugu stranu)

360 flip/Trey flip/3 flip
Kickflip + 360 shove-it(pop shove-it kod kojeg se daska okrene za 360 stupnjeva)

Boardslide
Slide kod kojega se po prepreci skliže srednjim djelom daske, između mostova.

Noseslide
Slide na nosu daske.

Tailslide
Slide na repu daske.

FS 50-50
Grind na oba mosta.

Nosegrind
Grind da prednjem mostu.

Bs 5-0
Grind na stražnjem mostu.



| Komentiraj (1) | Printaj | # |

Anarhizam

Termin "anarhizam" je izveden iz grčke riječi ±˝±ÁÇŻ± ("bez vladara"). Sama riječ "anarhizam" nastaje kao naziv za političku ideju i filozofiju koja teži anarhiji, dakle, društvu bez svake vlasti, autoriteta i prisile, te se takva koristi od početka19. stoljećapa sve do danas. Anarhija predstavlja "društvo blagostanja" društvo u kojem vlast i autoritet zamjenjuje samo organizacija, društvo ravnopravnosti, ukratko, društvo u kojem svaka osoba može zadovoljit sve svoje osnovne i sve ostale potrebe u maksimalnoj mejri, a da pri tome ne radi na štetu drugih. Već danas društvo nerijetko funkcionira bez autoriteta i vlasti. Država ne može funkcionirati bez tih modela prisile. Društvo može. Cijeli sustav zapravo počiva na ideji održavanja moći jednog društvenog sloja, što u stvarnosti nema nikakve veze s mogućnostima funkcioniranja cijelog društva. Društvo bi funkcioniralo i bez političke i ekonomske elite, koja sebe voli sebe predstavljati "nužnom" i "izrazito potrebnom", dok je zapravo riječ o pukom dok je zapravo riječ o pukom održavanju na poziciji moći. Anarhistički odnos prema društvu je potpuno suprotan. Moć nebi nitko posjedovao i svi bi posjedovali moć. Naravno, ne moć nad nekim, već moć ispunjavanja svojih potreba, moć zajednićkog djelovanja i nadasve moć odlučivanja o svome životu. Anarhizam se ne protivi organizaciji, već predstavlja oblik organizacije, koji bi anarhisti i anarhistkinje nazvali savršenim oblikom organizacije. Savršenim zbog nužnosti ravnopravnog sudjelovnja svih osoba u društvu, što se za razliku od trenutne društvene organizacije nudi stvarnu mogučnost odlučivanja. Zajednice ljudi bi se organizirale prema osobnim afinitetima i prema lokalnima potrebama, vezano uz proizvodnju, stanovanje, prijevoz, ili bilo koji drugi dio života. Njihovu povezanost uvjetovale bi potrebe, a obavljanje poslova unutar njih stvaralo bi punu zaposlenost i znatno kraće radno vrijeme, jer puna iskorištenost radne snage znači maksimalnu učinkovitost i kratko radno vrijeme. A što je sa nasiljem i kriminalom? To je jedno od težih pitanja. Nasilje i kriminal najčešće su posljedica današnjih društvenih odnosa, prvenstveno odnosa moći i ekonomske neravnopravnosti. Danas bogatstvo, odnosno posjedovanje novca i silne imovine, prestavlja društvenu vrijednost , "dobar" položaj u društvu, te daje moć. Nsilje je također bazirano na odnosima moći u društvu. Gdje god se koristilo i na koji kod način, uvijek ima isti cilj - dominacija nad nekim ili nečim. Tu treba naglasiti da unutar bilo kojeg društva monopol nad nasiljem ima baš država. Država posjeduje vojsku, policiju razne represivne službe, naoružanje, tvornice naoružanja, institucije i škole koje razrađuju strategije upotrebe nasilja i njegove učinke. I opet, cijeli taj sustav nasilja je usmjeren na jedno - održavanje moći. No tu se pojavljuje i pitanje nasilja u samim anarhističkim pokretima. Veću skupinu ljudi koja ne smatra nasilje jedinim putem, međutim, određene vrste nasilja smatra korisnim - tu se prvenstveno misli na štete, razne vrste simboličkoig nasilja, koja nikako nije usmjerena protiv ljudi. Najveći dio pak zastupa prilično nenasilne modele djelovanja , iako će i to od strane medija, političke i ekonomske elite biti proglašeno nasiljem, a to uključuje štrajkove, blokade prometa i proizvodnja, okupacije stambenih i proizvodnih prostora, i slične akcije, unutar kojih je jasan cilj, a količina nasilja je svedena na nužan minimum (samoobranu). Mediji često traže spektakl koji će povećati prodaju pojedinih novina ili gledanosti i samim time prikazuju samo ono što je spektakularno, a vrlo rijetko ili nikad ne govore o sadržaju koji stoji iza pojedine anarhističke ili neke slične manifistacije. Najznačajniji anarhistički pokret dogodio se u Španjolskoj , imeđu 1936. i 1939. godine. Taj pokret je bio najbliži postizanju cilja. Dali je anarhizam utopija? Ako opet pogledamo na povjest i sve promjene koje su se događale tijekom ljudske povjesti, sasvim je jasno da su mnoge politička ideje nazivane utopijom. Tako je ukidanje robovlasničkog društva i prelazak u feudalno smatrano utopijom.Zapravo je svaka promjena dominantnog stnja i uspostava novih vrijednosti smatrana utopijom.

Ako vas zanima više imate sve u knjizi "Anarhizam - mali priručnik za početnike"



| Komentiraj (3) | Printaj | # |

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.