LNV - Sisak

četvrtak, 08.08.2024.

GLASILO 1 - PLENUM 30.07.2024.

PLENUM LNV SISAK 30.07.2024.

Plenum LNV Sisak održan je 30.07.2024. s početkom u 20 h, u prostorijama ŠNK Češko Selo Petrinja, te su na plenumu nazočili predstavnici svih 13 ekipa koji su završili prošlu sezonu 2023./24. To su abecednim redom: Banovac, Češko Selo, Galdovo, Hajduk, Kupa, Mladost, Petrinja, Petrovec, Posavina BR, Sveti Lovro, TŠK, Zmaj.
Zbog zanimanja dodatnih ekipa za natjecanjem u LNV Sisak, plenum je sazvan par tjedana ranije, kako bi se zbog povećanja lige, moglo na vrijeme organizirati natjecanje.

Dnevni red:
1. UTVRĐIVANJE BROJA EKIPA U NATJECANJU
2. ODREĐIVANJE KALENDARA NATJECANJA
3. IZVLAČENJE PAROVA
4. FINANCIJSKA POTRAŽIVANJA
5. TAKSE SUDACA
6. OSTALA PITANJA
- NK PETRINJA – status igrača Mihajla Risojevića
- NK HAJDUK – određivanje predstavnika ekipe za vrijeme trajanja kazne trenutnog predstavnika Maria Ćorka
- Odaziv igrača na utakmice reprezentacije – 3 ekipe bez ijednog igrača
- Bilten za sezonu 2023/24.

Nakon usvajanja dnevnog reda povjerenik Milatović je ukratko iznio 1. točku dnevnog reda.
1. UTVRĐIVANJE BROJA EKIPA ZA SEZONU 2024./25.

Kako je na plenumu među prisutnih 13 predstavnika dosadašnjih ekipa, bilo i novih ,,nepoznatih'' lica, zamoljeni su da se redom predstave. Redom su se predstavili i prijavili svoje ekipe za natjecanje u LNV Sisak sljedeće ekipe: AŠK Staro Praćno, BSK Budaševo, Metalac Sisak, Mladost Bobovac i Radnik Majur. Nakon kratkog komentiranja, odnosno predstavljanja svake ekipe ponaosob, plenum 13 dosadašnjih predstavnika glasao je o primanju svih 5 ekipa u LNV Sisak i to je učinjeno jednoglasno.
To znači da od sezone 2024./25. LNV Sisak broji 18 klubova, te od ovog trenutka ravnopravno sudjeluju u donošenju svih odluka po kojima plenum klubova odlučuje.

2. ODREĐIVANJE KALENDARA NATJECANJA

S obzirom na 18 ekipa u natjecanju za sezonu 2024/25. predviđeno je 34 kloa, odnosno 17 po polusezoni. Kako je isto neizvedivo, čak ako se počne 19.08., isti mora završiti do 25.10. prije promjene sata, što donosi 10 tjedana, odnosno 10 redovnih kola, te 7 među kola. To bi bilo prenaporno za sve ekipe, pa je tako jedina mogućnost da se utakmice igraju ponedjeljkom, umjesto kao dosad petkom, jer ima određeni broj ekipa koje ne mogu petkom igrati na svom terenu, a među kola petkom. Također, ekipe bi odigrale 17 kola jednokružno, 12 na jesen i 5 na proljeće, te bi se nakon toga ekipe podijelile na 2 grupe, po 9 ekipa, gdje bi prvih 9 igralo po jednu utakmicu za plasman prvaka, a drugih 9, također po jednu utakmicu, za ostatak poretka. Na taj način bi se odigralo 26 kola, odnosno svaka bi ekipa odigrala po 25 utakmica, te bi svaka ekipa odigrala barem jednu utakmicu sa svakom od ekipa.
Nakon što se na proljeće odigra 5 kola, nakon 17 kola će se odrediti raspored utakmica, odnosno, postoji mogućnost i da se do tada odredi i drugačiji model razigravanja. Sam raspored utakmica određuju određeni rasporedi ekipa, koje mogu ili ne mogu petkom igrati na svom terenu.
U ovom slučaju jesenski dio prvenstva bi započeo 1. kolom 26.08., te bi završilo 12. kolom 21.10., sa 9 ponedjeljaka i 3 među kola u petak. Nakon izvlačenja rednih brojeva, odrediti će se točni raspored kola sukladno položaju ekipa.
Sve odgode utakmica mogu se i moraju odigrati sukladno pravilniku prvi raspoloživi petak nakon odgode, što će sada biti moguće. A mogu se ekipe i dogovoriti o nekom drugom terminu, ali to mora biti dogovoreno i javljeno prilikom odgađanja utakmice. Napomenuto je, prije svega novim ekipama, da mogu tijekom polusezone, bez posebnog obrazloženja odgoditi 1 utakmicu.

3. IZVLAČENJE PAROVA

Prije izvlačenja rednih brojeva ekipa, ekipa Galdova prijavila je promjenu imena u FRANKOPAN GALDOVO. Nakon izvlačenja rednih brojeva ekipa raspored ekipa je sljedeći:

1. BANOVAC 10. SUNJSKI
2. AŠK 11. POSAVINA BR
3. RADNIK 12. SVETI LOVRO
4. PETRINJA 13. FRANKOPAN GALDOVO
5. ČEŠKO SELO 14. MLADOST (B)
6. MLADOST (P) 15. HAJDUK
7. TŠK 16. BSK
8. PETROVEC 17. KUPA
9. METALAC 18. ZMAJ

Nakon toga ekipama su predočeni parovi za prvo kolo 26.08.2024. od 18 h., a isti će biti objavljeni sa rasporedom ostalih kola na kraju Glasila.
Naknadno su ekipe Petrinje i Svetog Lovre zamijenile mjesto, odnosno redni broj, kako bi se izašlo u susret ekipi Petrinje da bude na suprotnoj strani rasporeda od ekipe Mladosti Petrinja, zbog korištenja istog igrališta i prostorija. Ekipa Svetog Lovre izašla je ekipi Petrinje u susret, bez ikakvih dodatnih uvjeta. Sukladno tome ekipa SV. LOVRO je broj 4., a ekipa PETRINJA broj 12.

Dodatni dio u 3. točki, ubačen je naknadno radi pojašnjenja novim ekipama:
IZMJENA ODLUKE O ŠVERCANJU IGRAČA
Odustaje se od prijedloga da se u dogovoru predstavnika dviju ekipa može prijaviti jedan igrač od 32 godine, odnosno jedan od 37 godina, dvostruko registriran, koji bi bio uredno prijavljen u zapisnik, te stavljen na potpis. Na kraju rasprave to je jednoglasno odbijeno kao mogućnost.
Kazna za švercanje igrača se sukladno čl. 15 statuta LNV Sisak, dosad je bila 50 eur, a kako se tim činom narušava ugled LNV Sisak, krši se statut i sramoti se LNV Sisak, te je stoga predloženo da se klubovi kazne sa po 300 eur za takav postupak, a članovi, odnosno krivci ( igrač, predstavnik ekipe, ostali uključeni ) isključe trajno iz LNV Sisak Taj prijedlog je jednoglasno usvojen.

4. FINANCIJSKA POTRAŽIVANJA

Kao i u dosadašnjoj praksi, kotizacija u iznosu od 50 eura, mora se platiti zaključno sa 4. kolom. Prošlogodišnji prvak, Mladost Petrinja, plaća samo 13 eur kotizacije.
Kartoni se i dalje plaćaju kao i dosad: žuti karton - 3 eur, 2 žuta kartona – 7 eura ( drugi žuti, isključujući, se može platiti, ukupno 7 eura, te igrač ima prava nastupa u idućem kolu ). Direktni crveni karton – odluku donosi disciplinska komisija, nema novčane kazne.

5. SUDAČKA TAKSA

Zbog povećanja lige, a samim time došlo je i do novih udaljenijih odredišta, što poskupljuje troškove suđenja u prosjeku, te kako bi se privuklo nove, kvalitetnije suce, sudačka naknada se podiže na 45 eura. Taj prijedlog je naišao na mnogo negodovanja, posebice što se istaknulo da pojedini suci nisu zavrijedili da im se plati niti dosadašnjih 35 eura, bez obzira na put koji moraju prijeći. S obzirom da je u pitanju važan segment lige, na čemu se maksimalno radi, kako bi postao što kvalitetniji, neophodno je da taksa sudaca bude 45 eura.

6. OSTALA PITANJA

- NK PETRINJA - status igrača Mihajla Risojevića
Igraču NK Petrinja Mihajlu Risojeviću odobrava se kao strancu, nastup za ekipu NK Petrinja, jer ima svojevrsnu radnu dozvolu, što je ustanovljeno dodatnom provjerom, te se taj predmet više neće otvarati po tom pitanju.
- NK HAJDUK - određivanje predstavnika ekipe za vrijeme trajanja kazne
trenutno kažnjenog predstavnika Maria Ćorka, privremena zamjena na plenumu ekipe NK Hajduk, primila je na znanje, da ekipu treba predstavljati netko drugi umjesto Mario Ćorka u prva 4 kola. Sukladno tome ponovljen je status, odnosno kazna za potencijalnog igrača Hajduka, Franju Pavlešića, koja je donesena na plenumu od 14.06., te će se u slučaju ikakvog ponovnog kršenja važećih pravila, prema Franji Pavlešiću postupiti sukladno navedenom članku 15 statuta, odnosno isti će biti izbačen iz LNV Sisak. Ekipa koja u tome bude sudjelovala biti će novčano kažnjena prema odluci donesenoj na Plenumu 30.07.2024., a predstavnik ekipe koja to učini biti će izbačen iz LNV Sisak prema istoj toj odluci donesenoj na Plenumu.

- Odaziv igrača na utakmicu reprezentacije – 3 ekipe bez ijednog igrača
Kako je u posljednjem Glasilu bilo navedeno, čak tri ekipe, od ukupno 12 nije poslalo niti jednog igrača na završnu utakmicu reprezentacije i prvaka, a to su redom; Hajduk, Posavina BR i TŠK. Iako je 3 kola prije kraja prvenstva objavljen popis poželjnih igrača za utakmicu reprezentacije, gdje je svakoj ekipi predloženo minimalno 3 igrača, dva plus jedna zamjena, ako netko od traženih ne može, naglašeno je da ekipa svakako pošalje barem jednog igrača, koji čak nije niti na popisu traženih, ako su isti onemogućeni, kako bi sve ekipe doprinijele svojim nastupom u utakmici protiv prvaka. Stoga se kao izbornik još jednom zahvaljujem svim predtavnicima i ekipama, koji su poslušali, te poslali barem zamjenu za koju su sami pretpostavili da će pomoći. Pa ću još jednom spomenuti sudionike:
LNV SISAK – Šipuš, Tišinić, Županić, Mileković, Rkman, Markanović, Sučević, Đeverlija, Lopar, Dobranić, Car, Čipor, Tubić, Kulović, Kizilkaya, Pastorčić, Gorša, Petrović, Crnković, Begić, Boksić, Kresojević
Bilo je predstavnika koji su ,,protestirali'' što im nije javljeno da pošalju 2-3 igrača, za koje oni znaju da će doći. U potpunosti neprimjerena izjava, posebice što je već godinama praksa lige da, prvo je to činio povjerenik, a sad to čine ,,izbornici'', se napravi popis igrača iz svake ekipe, kako bi svi sudjelovali u završnoj utakmici, te da budu po mogućnosti najbolji na svojim pozicijama na kojim igraju. Uostalom, cilj je svakako izbjeći da na utakmicu dođe 5 golmana ili 8 napadača, a da nema obrambenog igrača i slično. Ekipe koje se na kraju ove sezone ne odazovu pozivu biti će kažnjene nepozivanjem iduće sezone, a koje to ponove, neće biti pozvane dvije sezone, te će biti novčano kažnjene, prema odluci Plenuma
- Bilten za sezonu 2023./24. je osmišljen, sa određenim izmjenama i
osvježenjima, te se očekuje od ekipa, koje nisu dostavile potrebnu fotografiju, da ga s prvim kolima još dostave.

Plenum je završio vrlo živo, a kako je vremenski potrajao, mnogi su zbog određenih obveza, ranije morali otići, pa se o nekim temama pod razno, nije uspjelo porazgovarati, te se nadamo da će se tijekom sezone o tome raspravljati, kako se koja pojavi na dnevnom redu.
Napomenuo bih samo za kraj novim ekipama, ali i ,,starim'' koji to ne znaju. Nije potrebno fotokopirati osobnu iskaznicu igrača s obje strane. Za registraciju MORA biti fotokopirana prednja strana sa VIDLJIVOM fotografijom igrača kojeg se prijavljuje, te podatak o datumu rođenja. Adresa, pa i OIB koji su na stražnjoj strani osobne iskaznice, nisu potrebni da bi igrač bio registriran. Osobna iskaznica igrača, koja bude zacrnjena, bez vidljive fotografije, ili traženih podataka, neće se priznati. Također, ukoliko kopirate više osobnih iskaznica, možete ih staviti sve, koliko ih stane, na jedan papir, tako da vam cijela ekipa može biti i na 2-3 lista, a ne mora svaki igrač biti posebno. Osim toga, prihvatljiva je i fotografirana osobna iskaznica mobitelom, ali također mora biti isprintana na papiru.
Slijedi raspored natjecanja za prvih 12 kola, s tim da je zbog prilagodbe rasporeda jedno cijelo kolo pomaknuto za par mjesta, kako bi se izašlo u susret ekipama koje petkom ne mogu biti domaćini, te je na zamolbu ekipe Mladosti Petrinja, zbog najavljenog Memorijalnog turnira 21.09., u tom periodu stavljeno samo redovno kolo ponedjeljak 23.09., pa ekipe sudionici tog turnira, mogu već sljedeći petak, 27.09. odigrati eventualno odgođene utakmice.
Također, priložen je spisak ekipa sa brojevima mobitela predstavnika ekipe, kao i domaćinskom bojom dresova.

BROJEVI TELEFONA I e-mail ADRESE PREDSTAVNIKA LNV-SISAK

KLUB IME I PREZIME TELEFON e-mail adresa
AŠK DAMIR PETEK 098 527 613 petekxxl@gmail.com
BANOVAC IVICA KIRIN 098 821 401 kikyyy@gmail.com
BSK DUBRAVKO KRZNARIĆ 091 510 4495 dube.krznari@gmail.com
ČEŠKO SELO GABRIJEL VINKOVIĆ 091 466 2211 gabrijel2709@yahoo.com
FRANKOPAN G. MARKO FILIPOVIĆ 095 899 2651 snk.frankopan1923@gmail.com
HAJDUK MARIO ČORAK 099 250 1751 mario.corak@sk.ht.hr
KUPA IVICA KUŠAN 098 193 3557 ivicakusan1975@gmail.com
METALAC EDIN PAŠALIĆ 099 794 3670 cido.pasalic22@gmail.com
MLADOST (B) DRAŽEN KLARIĆ 099 216 1171 opg.drazen.lklaric@gmail.com
MLADOST (P) IGOR OGNJENOVIĆ 095 902 3949 igor.petrinja@gmail.com
PETROVEC STJEPAN ŽINIĆ 091 241 1960 szinic@gmail.com
POSAVINA BR DARKO POKAS 095 914 0752 dpokas@net.hr
PETRINJA ZORAN PRERADOVIĆ 098 137 9528 zir.propil@gmail.com
RADNIK SINAN DAUTOVIĆ 099 693 2576 dautovic.1972@gmail.com
SUNJSKI IVICA SOVIĆ 098 797 249 ivica.sovic22@gmail.com
MILAN PAIĆ 098 530 1313
SV.LOVRO DAVORIN GAVRANOVIĆ 098 563 608 davorin.gavranovic@gmail.com
TŠK MARIJAN PERAK 098 987 1407 marijan.perak@gmail.com
ZMAJ TOMISLAV MILNOVIĆ 091 497 0597 tomislav.milnovic@gmail.com

POVJERENIK IVICA MILATOVIĆ 095 903 5074 i.milatovic@gmail.com

BOJA DRESOVA DOMAĆINSKE GARNITURE

AŠK – PLAVA
BANOVAC – CRVENO – PLAVA
BSK – NARANČASTA
ČEŠKO SELO – CRNO – ZELENA
FRANKOPAN GALDOVO – CRNO – CRVENA
HAJDUK – ŽUTA
KUPA – ZELENA
METALAC – PLAVA
MLADOST (B) – PLAVA
MLADOST (P) – ZELENA
PETROVEC – PLAVA
POSAVINA BR – CRVENA
PETRINJA – CRNA
RADNIK – ZELENO – BIJELA
SUNJSKI – PLAVA
SVETI LOVRO – NARANČASTA
TŠK – LJUBIČASTA
ZMAJ – PLAVA

RASPORED TAKMIČENJA jesen 2024/25.

1. kolo – 26.08.2024. – PONEDJELJAK 18:00
BANOVAC – ZMAJ
AŠK – KUPA
RADNIK – BSK
SV. LOVRO – HAJDUK
ČEŠKO SELO – MLADOST ( B )
MLADOST (P) – FRANKOPAN GALDOVO
TŠK – PETRINJA
PETROVEC – POSAVINA BR
METALAC – SUNJSKI


2. kolo – 30.08.2024. – PETAK 18:00
ZMAJ – SUNJSKI
POSAVINA BR – METALAC
PETRINJA – PETROVEC
FRANKOPAN GALDOVO – TŠK
MLADOST (B) – MLADOST (P)
HAJDUK – ČEŠKO SELO
BSK – SV. LOVRO
KUPA – RADNIK
BANOVAC – AŠK


3.kolo – 02.09.2024. – PONEDJELJAK
AŠK – ZMAJ
RADNIK - BANOVAC
SV. LOVRO – KUPA
ČEŠKO SELO – BSK
MLADOST (P) – HAJDUK
TŠK – MLADOST (B)
PETROVEC – FRANKOPAN GALDOVO
METALAC – PETRINJA
SUNJSKI – POSAVINA BR


4. kolo – 09.09.2024. – PONEDJELJAK
POSAVINA BR – BSK
SUNJSKI – KUPA
FRANKOPAN GALDOVO – MLADOST (B)
ČEŠKO SELO – ZMAJ
TŠK – RADNIK
MLADOST (P) – SV. LOVRO
PETRINJA – HAJDUK
PETROVEC – AŠK
METALAC – BANOVAC

5. kolo – 13.09.2024. – PETAK
ZMAJ – POSAVINA BR
PETRINJA – SUNJSKI
FRANKOPAN GALDOVO – METALAC
MLADOST (B) – PETROVEC
HAJDUK – TŠK
KUPA – ČEŠKO SELO
BSK – MLADOST (P)
BANOVAC – SV. LOVRO
AŠK – RADNIK


6. kolo – 16.09.2024. – PONEDJELJAK
RADNIK – ZMAJ
SV. LOVRO – AŠK
ČEŠKO SELO – BANOVAC
MLADOST (P) – KUPA
TŠK – BSK
PETROVEC – HAJDUK
METALAC – MLADOST (B)
SUNJSKI – FRANKOPAN GALDOVO
POSAVINA BR – PETRINJA


7. kolo – 23.09.2024. – PONEDJELJAK
ZMAJ – PETRINJA
FRANKOPAN GALDOVO – POSAVINA BR
MLADOST (B) – SUNJSKI
BSK – PETROVEC
HAJDUK – METALAC
KUPA – TŠK
BANOVAC – MLADOST (P)
AŠK – ČEŠKO SELO
RADNIK – SV. LOVRO


8. kolo – 30.09.2024. – PONEDJELJAK
SUNJSKI – HAJDUK
PETROVEC – KUPA
ČEŠKO SELO – RADNIK
SV. LOVRO – ZMAJ
MLADOST (P)– AŠK
TŠK – BANOVAC
METALAC – BSK
POSAVINA BR – MLADOST (B)
PETRINJA – FRANKOPAN GALDOVO


9. kolo – 04.10.2024. – PETAK
AŠK – TŠK
BANOVAC – PETROVEC
SV. LOVRO – ČEŠKO SELO
ZMAJ – FRANKOPAN GALDOVO
HAJDUK – POSAVINA BR
MLADOST (B) – PETRINJA
BSK – SUNJSKI
KUPA – METALAC
RADNIK – MLADOST (P)


10. kolo – 07.10.2024. – PONEDJELJAK
ZMAJ – MLADOST (B)
RADNIK – PETROVEC
TŠK – SV. LOVRO
BANOVAC – SUNJSKI
KUPA – POSAVINA BR
HAJDUK – FRANKOPAN GALDOVO
BSK – PETRINJA
AŠK – METALAC
ČEŠKO SELO – MLADOST (P)


11. kolo – 14.10.2024. – PONEDJELJAK
PETRINJA – KUPA
HAJDUK – MLADOST (B)
SUNJSKI – AŠK
MLADOST (P) – ZMAJ
PETROVEC – SV. LOVRO
TŠK – ČEŠKO SELO
POSAVINA BR – BANOVAC
METALAC – RADNIK
FRANKOPAN GALDOVO – BSK


12. kolo – 21.10.2024. – PONEDJELJAK
MLADOST (P)– TŠK
ČEŠKO SELO – PETROVEC
RADNIK – SUNJSKI
ZMAJ – HAJDUK
KUPA – FRANKOPAN GALDOVO
AŠK – POSAVINA BR
SV. LOVRO – METALAC
BSK – MLADOST (B)
BANOVAC – PETRINJA


Sportski pozdrav!

08.08.2024. u 19:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2024 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2024 (4)
Rujan 2024 (7)
Kolovoz 2024 (3)
Lipanj 2024 (4)
Svibanj 2024 (7)
Travanj 2024 (4)
Ožujak 2024 (5)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (4)
Rujan 2023 (5)
Kolovoz 2023 (4)
Srpanj 2023 (1)
Lipanj 2023 (1)
Svibanj 2023 (6)
Travanj 2023 (4)
Ožujak 2023 (2)
Studeni 2022 (2)
Listopad 2022 (4)
Rujan 2022 (4)
Kolovoz 2022 (1)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (7)
Ožujak 2022 (1)
Studeni 2021 (1)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (5)
Kolovoz 2021 (1)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (6)
Travanj 2021 (4)
Ožujak 2021 (5)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (6)
Lipanj 2020 (2)
Listopad 2019 (4)
Rujan 2019 (5)
Kolovoz 2019 (2)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (3)
Travanj 2019 (4)
Studeni 2018 (1)
Listopad 2018 (5)
Rujan 2018 (6)
Lipanj 2018 (4)
Svibanj 2018 (7)
Travanj 2018 (5)
Listopad 2017 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Liga nogometnih veterana - Sisak

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr