Pogledaj
VIDI OVAJ BLOG



















prirodne ljepote

20.01.2015., utorak

Muška neplodnost II dio

Što treba svakom muškarcu za pravilnu i aktivnu spermatogenezu :

- vitamin E (dnevno 400 i.u.)
- vitamin C (dnevno 1000 mg)
- vitamin B12 (dnevno do 300 mcg)
- folna kiselina (dnevno do 800 mcg)
- selen (dnevno od 100 do 800 mcg)
- cink (dnevno 60 mg)
- L-karnitin (2g dnevno)
- acetil-L-karnitin (1g dnevno)
- L-arginin (4g dnevno)


Dužim i neprekidnim konzumiranjem vitamina, minerala i aminokiselina možete popraviti vaše zdravstveno stanje,kao i raznim prirodnim lijekovima za imunitet.
Puno od ovoga se može naći i u hrani.


Uz ovo mora biti odricanja u nekim životnim navikama kao što su cigarete,pivo,kupanje u vrućim kupkama, ali i onih koje vam nisu drage, ali ih morate upražnjavati :često udisanje otrova na poslu,trošenje jakih tableta zbog drugih zdravstvenih problema,itd.


Tu se može još pisati danima,ovo je ukratko,samo da navedem da sam pročitao negdje da je potrebno imati barem 20 miliona spermića na 1 ml,ali da i sa jednim milionom spermića u 1 ml muškarac može postati otac,navodi se da je bilo takvih slučajeva.
Zato ne gubite nadu,trud i uzpornost se uvijek isplati.
Vidi još o ovoj temi

Oznake: neplodnost, savjeti, muškarci


- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tinktura za kičmu

Za one koji imaju problema sa kostima,najbolje je da sada krenu u kaciju.Potrebno je ubrati jorgovana cvijeta i cvijeta i lista divljeg kestena.Ne treba toga mn ogo,po jedan struk.Naći u nekogl ldomaćina dobru domaću rakiju onu jaču.I to sve pomiješatimože se razdvojiti a i ne mora.Kada odstoji na suncu 40 dana procijediti i spremno je za upotrebu,masiranje cijelog trijela.Ako vam ostane ovog lijeka nal jesen se u to stavlja plod divljeg kestena koji se na sitno izrenda i ubaci u rakiju.I to odstoji oko 40 dana i procijedi se.Za masažu nema ništa bolje.Naakon ovoga su mnogi ustali,naravno uz dodatne terapije ljekara sve ide puno brže...
Vidi još o zdravlju

Oznake: kičma, leća, bolovi, lijek, recepti, tinkture


- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naslage oko stomaka

Nedavna istraživanja su pokazala da osobe koje imaju zdravu tjelesnu masu,ali imaju masnoće oko stomaka mogu oboljeti od srčanih bolesti,astme i drugih oboljenja.

Znači previše sala oko struka utiče na zdravlje.A da bi se riješili tih masnih naslaga oko stomaka najbolja je redovna fizička aktivnost,dodaju istraživači.

Evo,jedna gospođa je smršala sa 104 na 67 kg,vježbajući na sobnom biciklu svaki dan sat vremena,druga je brzo hodanje koristila dugo vremena i sada je za neprepoznati.Itd.Vidi još o zdravlju

Oznake: masnoće, srce, mršavljenje


- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.01.2015., ponedjeljak

Kako da se oženim-udam

Ovaj problem imaju mnogi muškarci i djevojke.Neki od njih su već i ostarili ali još ništa.Šta se dešava,zašto i oni nisu sretni kao većina?Ako sama osoba ne želi brak to je onda neka druga tema,ovdje se piše o onome ko želi brak ali nikako to ne uspijeva.U jednom slučaju kod jedne gospođe brakovi su se lomili brzo, najviše bude godinu dana u braku i gotovoili se razvede ili muž umre.Kada se desio smrtni slučaj u njenoj porodici od tada živi sa jednim čovjekom.Savjetovala se kod neke bule i rekla joj je da je nekom njenom bilo zapisano,a to se odrazilo na nju,sada je slobodna.
Kod nn djevojke, kaže ona, neko joj zapisao i ne može da se uda,i stvarno kod neke babe je išla rekla joj da mora učiti jednu dovu i da će se udati,a ako to ne uradi nikad se neće udati, jer njena je sreća zaključana a ključ je bačen iza sedam gora i sedam mora iza željeznih vrata pokrivenih trnjem.Ona nije htjela da uči ovu dovu ,uz to nije islamske vjeroispovjesti, te je još manje vjerovala u te stvari ,ali i sada je neudata.Mnogi kažu da ima dova i da djeluje,treba je učiti 40 jutara uzastopno i suđeni-na će doći.
Opet djevojka treći primjer,je odlučila da ovu dovu proba i nakon 40 jutara pojavi se mladić na vratima zvoni i kaže da želi da je zaprosi i da traži odobrenje od njenog oca,poznavali su se sasvim površno iz viđenja.Eto, njoj je suđeni došao.Pa bolje je i to probati nego čekati i rizikovati.Možda su to sve igre slučaja,a opet ako nije tako što čekati.
narodno izumire,bajanje,običaji II

Oznake: ženim se, udajem se, bajalica


- 21:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.01.2015., nedjelja

Narodno liječenje- lupanje srca

Ono štu su stari znali i ako se danas koristi može pomoći.Posebno ako je srce u pitanju.Lupanje srca može biti kobno,zato je tu prva pomoć koja se u narodu koristi i danas.Tada se bolesniku odmah daje čaša zašećerene vode za dosta limunovog soka,a na srce se stavlja šest hladnih obloga jedna na drugu .
Od tada, jedan mjesec se pije čaj od određenih trava,i to:matičnjaka,petoprste steže, visoke berbernele(Pimpinella magna) i korijena iđirota ,sve po tri grama.To se kvasi u 2 dl vode preko noći ,a ujutro kuha pet minuta sve zajedno.Pije se samo po gutljaj.i tako dok se ne popije 2 dl danas.
Umjesto ovog čaja može se piti čaj od rutvice,40 dana i to na česrce.U šoljicu sipati 10 dkg vrcanog meda i 10 listića na sitno isjeckanih ,sve izmiještati i pojesti na česrce.
Uz ovo se može koristiti banje za noge,prvo tople banje ,od odvara trine,zatim odmah iza toplih banja , hladne banje do plovine listova i samo jednu minutu,sa pokretom nogu kao da gazite po vodi.Ta raditi sedam dana.
Naravano, uz sve ovo ,potrebno se javiti svom ljekaru.Vidi još koji recept

Oznake: srce, Zdravlje, recepti, Ljekovito bilje


- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.01.2015., subota

Ciste u dojkama


Za sve ima lijek.Savjetuje se da žene koje imaju ciste u dojkama smanje unos soli i masnoća u organizam kao i cigarete i kafu.Protiv cisti je dobar čaj od matičnjaka,nevena,lista maline najbolje divlje crvene,kamilice itd. jer potiču organizam na mokrenje izlučujući višak tečnosti u organizmu.I tako ima još savjeta koje možete čitati na sljedećoj stranici.....ciste,neplodnost i dr.

Oznake: ciste, čaj, ljekovite trave


- 20:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2015., petak

Neplodnost i ciste I dio

Još od prije dvadesetak godina kad smo dobili recept za neplodnost i topljenje cisti od jedne stare bake ,počeli smo pomagati našoj familiji i nekim poznanicima koji su znali da imamo taj recept.Pomogli smo nekim našim poznanicima .Ali ,pošto te trave nema u većim količinama, nije se moglo znati za nas,niti smo htjeli da se zna.Ovo pišem jer želim da pomognem ljudima u nevolji,a i da ukažem da lijek za sve ima tu negdje oko nas.Moja porodica ovaj recept pije počesto ,što je sve prirodno i čisti organizam od svih nečistoća.Tu su jajnici,jajovodi,ciste se tope i nestaju,oživljava pokretljivost spermatozoida i čisti kanale kojima prolaze do cilja,daje im snagu i povećava njihov broj.Slijedeća je prednost što ne oduzima vrijeme.Onima kojima smo dali da piju čaj i tinkturu rekli smo da treba da ga piju oba partnera.Nadati se plodnosti ako sve ide kako treba,jer mnogi nisu seksualno aktivni, a hoće nešto.Što znači svaki drugi dan seks,i ishrana je veoma važna,alkohol umanjiti a pivo izbaciti iz upotrebe(ovo je dokazano iz iskustva nekih parova,a i medicina se s tim slaže),i druge stvari kojih se treba pridržavati. Parovi se mogu nadati uspjehu ,ako su mlađi,već za 15 dana,dok terapija može trajati do 6 mjeseci.Tu su uzrok mnogi faktori ,kod svakog para drugačiji. Ovo smo zaključili čitajući o neplodnosti u raznim knjigama,časopisima i na internetu. O ovoj temi još u narednom periodu.Saznaj još

Oznake: neplodnost, ciste


- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.01.2015., subota

Nauka o voću:Bobičasto voće usporava starenje

U novoj studiji američkih naučnika dokazano je da prehrana bogata bobičastim voćem bogatog antioksidansima usporava proces starenja i liječi mnoge zdravstvene tegobe.

'Borovnice, kupine, maline i jagode te grožđe mogu usporiti neizbježni proces starenja tako što aktivna supstanca pterostilben iz ovog voća blagotvorno djeluje na moždane funkcije i sposobnosti', tvrde naučnici i stručnjaci .

Pterostilben je antioksidans koji možemo naći u bobičastom voću, jagodama , kupinama i grožđu, a dokazano štiti od preranog oksidacijskog stresa moždanih ćelija.

Ovo voće je bogato i biljnim fenolima, posebno flavonoidima koji imaju jaka antioksidativna svojstva. To su ujedno i pigmenti od kojih potiče boja tih plodova i njihov karakterističan okus. imaju ulogu imunološkog sistema biljke i pomažu biljci.

U kombinaciji s antioksidativnim vitaminima (vitamin C, E i provitamin A), koji povećavaju njihov učinak, flavonoidi vežu slobodne radikale i na taj način čuvaju integritet stanice. Stoga se savjetuju za jačanje imuniteta kod slabokrvnosti i umora i za ublaživanje različitih alergijskih i upalnih simptoma.

Bobičasto voće smanjuje rizik od nastajanja nekih vrsta karcinoma kao što su rak želuca, jednjaka, debelog crijeva i pluća. Najviše takvih flavonoida, među kojima je antikancenogeni kvercetin, sadržavaju ljuske ribizli, borovnice i crnoga grožđa.

Osobe s prekomjernom tjelesnom težinom isto tako u svoje jelovnike mogu uvrstiti bobičasto voće koje je niskokalorično, a bogato biološki vrijednim tvarima, važnima za regulaciju metabolizma.
Vidi još o zdravlju

- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2015., petak

Ulje od ćurekota lijek

Ulje od ćurekota je lijek
Ovaj lijek bi mogao pomoći.Malo je skuplji od ostalih ,ali i traje.Važno je da je prirodni 100%i da nam može pomoći.
A evo što kažu naučnici o ovom lijeku: Američki i arapski naučnici renomiranih istraživačkih instituta analizirati su ulje ćurekota. Došli su do sljedećih rezultata: * Sjeme ćurekota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utječu na zdravlje, potpomažu varenje i rad crijeva * Supstance u ekstraktu ćurekota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumornih oboljenja * Ulje ćurekota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja * Ulje ćurekota ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi * Pri dugoročnoj upotrebi ulje ćurekota ojačava imunološki sistem Pored toga su otkrili da Nigella-sativa-ekstrakt, primijenjen u većim količinama, prouzrokuje sljedeće: * Stimulaciju ćelija koštane srži (porast za 250%) * Povećanje produkcije T-ćelija „pomagača“ i B-ćelija „proizvođača antitijela“ u imunološkom sistemu * Povišenu produkciju interferona/bjelančevina koji su od velike važnosti za imunološki sistem * Sprječavanje razmnožavanja ćelija raka (50%-tno usporavanje razvoja) Dosadašnja ispitivanja su pokazala da ćurekot ne djeluje direktno na pojedine organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema (jačanje/revitalizacija) i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka. Jedna studija na je pokazala da, u ćurekotu sadržana Gamma-linolen-kiselina, ima antiastmatički efekat, obzirom da sprječava alergične reakcije. Povećanim stresom, konzumiranjem sredstava za uživanja, uz manjak kretanja, jednostranom ili pogrešnom ishranom uništavamo svoj imunološki sistem. Moderna imunološka istraživanja potvrđuju da redovna upotreba ćurekotovog ulja djeluje sprječavajuće protiv društvenih bolesti kao što su neke vrste raka, zakrčenje arterija, reumatska oboljenja, pojava mrene na očima... Važno je znati da do potpunog dejstva ćurekota dolazi tek nakon 8 do 12 sedmica redovnog konzumiranja, ističe imunološki ekspert dr. Schleicher. Način upotrebe 1. Nervoza – 1 mala kašika ulja sa findžanom kahve. 2. Kašalj i bronhitis – namazati uljem prsa i leđa i piti 3x1 supenu kašiku ulja 2 kašike staviti u čašu vrle vode i udisati. 3. Malaksalost – 1 supena kašika ulja sok od narandže. Piti 10 dana izjutra. 4. Poboljšanje pamćenja – 1 mala kašika ulja sa 100 ml čaja od nane. Piti 10 dana. 5. Bubrezi – Samljeti ÂĽ kg ćurekota (u zrnu) i pomiješati sa ÂĽ kg meda. Piti izjutra prije jela 2 kašike ove smjese sa ½ čaše tople vode i 1 kafenu kašiku ćurekotovog ulja. 6. Ljepota – Namazati lice sa 1 kašikom ulja od ćurekota 1 kašikom maslinovog ulja. Nakon 1 sahata oprati lice sapunom i vodom. 7. Povraćanje i mučnina – 1 malu kašiku mljevenih karanfilića pomiješati sa 1 supenom kašikom ulja, popiti sa čašom čaja od nane. Piti 3 puta dnevno. 8. Ojed – Ojedeno mjesto oprati vodom i sapunom, zatim posušiti i namazati uljem, navečer i ostaviti do jutra. Tako raditi 3 noći. 9. Srce i suženje krvnih aorti – Ujutro i naveče piti po 1 kašikicu (za čaj) ulja sa toplim napitkom (čaj, mlijeko ...). 10. Psorijaza – Oboljelo mjesto namazati jabukovim sirćetom, a nakon toga uljem od ćurekota. Terapija traje 15 dana. Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi. 11. Bradavice – Bradavicu namazati uljem, a zatim popiti 1 kafenu kašiku ulja. Terapija se koristi 3 puta na dan (15 dana). Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi. 12. Reumatizam – Umlačiti ulje i namazati (utrljati) oboljele dijelove tijela. Zatim popiti 1 veliku kašiku ulja. Terapija traje 14 dana 2 puta dnevno. 13. Glavobolja – 3 puta dnevno uljem namazati čelo, sljepočnice i iza ušiju. Izjutra popiti 1 čajnu kašikicu ulja prije jela. Terapija traje 3 dana. 14. Kiselina i stomačne tegobe – 1 čašu mlijeka 1 supenu kašiku ulja 3 puta dnevno. 15. Ženske bolesti – 1 kafenu kašika ulja sa čajem zaslađenim 1 kašikom meda piti 5 puta dnevno. Terapija traje 40 dana. 16. Upala nosnih šupljina, suhi kašalj, bronhijalna astma, gripa – 5 puta dnevno namazati unutrašnjost nozdrva uljem od ćurekota, jako udahnuti i izbaciti šlajm na usta (nekoliko puta). Terapija traje 3 dana. 17. Očne bolesti i oštećenje vida – Pola sahata prije spavanja namazati kapke i kožu oko očiju uljem, a zatim se popije 1 čajna kašika ulja pomiješana sa i čašom soka od mrkve. 18. Dijabetes - 15 minuta prije doručka i večere uzeti 1 kafenu kašiku ulja, pomiješanu sa 1 čašom čaja od cimeta.

UPOZORENJE: OBAVEZNO IZMJERITI VRIJEDNOST ŠEĆERA PRIJE I POSLIJE (1/2 SAHATA) UZIMANJA TERAPIJE. UKOLIKO JE ŠEĆER NISKE VRIJEDNOSTI NE UZIMA SE TERAPIJA.

19. Jačanje imuniteta – 15 minuta prije doručka i večere uzeti jednu čajnu kašikicu ulja, i zaliti sa ½ čaše vode u kojoj je rastopljena supena kašika meda.

BITNE NAPOMENE: 1. DOZIRANJE ZA DJECU JE POLA GORE NAVEDENIH DOZA. 2. KOD TEŽIH OBOLJENJA POTREBNA JE DUGOTRAJNIJA TERAPIJA. 3. BOLESNICI SA TRANSPLATIRANIM ORGANIMA NE SMIJU UZIMATI ULJE. 4. TRUDNICAMA SE NE PREPORUČUJE KORIŠTENJE ULJA.

Oznake: recepti, Zdravlje, lijek, prirodno


- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2015., četvrtak

Slabi živci,probajte ovo:

Savjeti iz naroda kod slabih živaca:
Za ovo se korsti najprije odoljen-valerijana.200 grama isjeckati ostaviti u teglu i preliti sa jednom litrom jake komovice rakije.Ostaviti desetak dana i procijediti.
Piti po 20 kapi na kocki šećera,nekoliko puta denvno.Ovaj lijek najviše piju žene slabih živaca.

Oznake: živci, depresija, lijek


- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kakve su vam ušne resice?

Da li se neko od vas zapitao kakve su mu ušne resice.jesu li male i usko povezane s glavom?Kinezi hiljadama godina vjeruju da je to znak slabe funkcije nadbubrežnih žlijeza.Jedan Američki doctor (Bieler)je nakon više od 50 godina prakse ovo vjerovanje Kineza i potvrdio,jer mu se nikad nije desilo da ta tvrdnja nije bila tačna,to jest pacijenti sa takvom ušnom resicom su imali krhku konstituciju. Ali ne trebna očajavati.Ko na vrijeme počne da unosi zdravu hranu,piće,da živi zdravo on neće nikada imati problema sa nadbubrežnim žlijezdama. Ukoliko imate debele(mesnate) resice i vise poput klatna,to bi značilo da ste prirodno snažni i bit ćete dugo zdravi.Ali opet potrebno se zdravo hraniti,jer bi se moglo kolo sreće okrenuti.Saznaj još

Oznake: Uši, Zdravlje, bubrezi


- 20:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2015 (1)
Siječanj 2015 (11)
Listopad 2014 (2)
Rujan 2014 (1)
Veljača 2014 (4)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (3)
Svibanj 2013 (5)
Travanj 2013 (9)
Ožujak 2013 (23)
Veljača 2013 (14)
Siječanj 2013 (10)
Prosinac 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (1)
Listopad 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Prosinac 2010 (3)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (6)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (3)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Opis bloga
............................
Ovdje će biti opisano moje zanimanje za prirodne ljepote kao štu su ljekovite trave,sama priroda,piramide,razne fotke,briga o zdravlju,liječenje nekih bolesti prirodnim putem,razni doživljaji moji i drugih koji su doživjeli zdravstvene nevolje i td...Prije bilo koje upotrebe nekih od navedenih savjeta ili recepata bolje je prvo se posavjetovati sa vašim liječnikom.Poruke možete slati na meil: omangogle@gmail.com


Simpa blogovi:
Početna stranica
neplodnost
Istina je
hepatitis abc
Tajne života
Tajne potencije
Početna stranica

ostalo:
Gatanje
Zabavnik
Piramide u Bosni
Piramida Rtanj
......
Želudac
Eksnoviteti za vas
Prirodno liječenje
Depresija,tjeskoba
Hepatitis
Besplatne stvari
Posao,zajam,banke





Tačno vrijeme