U Bugojnu premlaćen sin predsjednice HDZ-a
[ # ]

Image Hosted by ImageShack.us
BUGOJNO - 10-godišnjeg Brunu Kuna, učenika četvrtog razreda Prve hrvatske osnovne škole “Jaklić” u Bugojnu (jedine u tom gradu u kojoj se nastava izvodi na hrvatskom jeziku), u ponedjeljak popodne na povratku iz škole kući fizički su napala dvojica dječaka bošnjačke nacionalnosti. Riječ je o učenicima starijih razreda 3. Osnovne škole koji nastavu pohađaju u istoj zgradi s hrvatskom djecom. Policija je utvrdila identitet jednog od dvojice napadača, a riječ je o sinu Beče Bambura.

Bez saslušanja
Iako su od napada prošla tri dana, otac agresivnog dječaka kao ni sam dječak nisu još uvijek saslušani jer ih policija nije našla na kućnoj adresi, stoji u službenoj policijskoj zabilješci. U njoj se, između ostalog konstatira da će policija poduzeti zakonske mjere tek u slučaju da se slični napadi na hrvatsku djecu ponove.

Uz ovakav odnos policije nažalost ništa se drugo ne može ni očekivati, kažu ogorčeni hrvatski povratnici u Bugojno. Nedavno napadnuti dječak Bruno Kuna ovaj put je srećom prošao bez ozbiljnijih fizičkih ozljeda jer je na sebi imao zimsku jaknu koja ga je zaštitila od udaraca, ali će dugo nositi traume od ovog kao i ranijih napada koje je on kao i druga djeca hrvatske nacionalnosti svakodnevno doživljavaju u Bugojnu.

Potvrdila nam je to Greta Kuna, majka napadnutog dječaka, inače predsjednica bugojanskog HDZ-a. “Moj je sin napadnut već nekoliko puta, u školskom dvorištu, toaletu i na putu od putu od škole do kuće i nije jedini kojeg svakodnevno vrijeđaju jer je Hrvat. Nakon verbalnih uvreda djeca su postala žrtve i fizičkih napada “, kaže Greta Kuna koja i sama radi u Osnovnoj školi “Jaklić” u Bugojnu.

Nećemo šutjeti!
Kako dosadašnje intervencije roditelja hrvatske djece nisu rezultirale njihovom zaštitom od napada, predsjednica bugojanskog HDZ-a i majka dječaka koji je najnovija žrtva bošnjačke netrpeljivosti prema bugojanskim Hrvatima, odlučila je slučaj prijaviti policiji i prekinuti šutnju bugojanskih Hrvata čija su djeca svakodnevno žrtve nasilja u tom gradu, a koji su dosad šutjeli iz straha od osvete i novih napada na njihovu djecu.

Serija napada
Tu je i sama doživjela neugodnosti jer su se djelatnici Policijske uprave Bugojno prema njoj i suprugu ponašali arogantno. “Zamjenik komandira policije Ibro Bajraktarević mene i supruga je izbacio iz svog ureda kada smo došli prijaviti napad na našeg sina”, ispričala nam je Greta Kuna, inače majka petoro djece. Istog dana kada je na putu iz škole fizički napadnut 10-godišnji Bruno Kuna, još jedan dječak hrvatske nacionalnosti u Bugojnu bio je žrtva napada.

U naselju Gaj gdje je nedavno okrutno ubijen 78- godišnji povratnik Ilija Šuta,a zasad nepoznat napadač vezao je 11-godišnjeg dječaka koji se zatekao sam u obiteljskoj kući koju je napadač potom opljačkao.


vECERNJI LIST.HR

08.03.2006. ...23:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv