Staza Gospi Sinjskoj

14.03.2014.

U okviru IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine Grad Sinj je kao vodeći partner s Agencijom za regionalni razvoj kao Ugovornog tijela potpisao 27. 03. 2013. Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti projekta “Staza Gospi Sinjskoj” – „The Our Lady of Sinj Route“.

Osim Grada Sinja i Općine Prozor-Rama kao vodećih partnera projekta HR i BIH strane, partnerski konzorcij čine Grad Solin i Hrvatska gorska služba spašavanja – HGSS Stanica Split s hrvatske strane, te Općine Livno i Tomislavgrad s bosansko-hercegovačke strane. Uz partnere, provedbi projektnih aktivnosti doprinijet će i projektni suradnici: Turistička zajednica Grada Sinja, Franjevački samostan Gospe Sinjske, Franjevački samostan Rama-Šćit, Turistička zajednica Hercegbosanske županije te Planinarsko društvo Kamešnica iz Livna.



Projektom se želi poboljšati zajednička turistička ponuda temeljena na zajedničkom kulturnom identitetu prekograničnog područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a s ciljem povećanja konkurentnosti lokalnog turističkog gospodarstva. Naime, područje Splitsko-dalmatinske županije, zapadnog dijela Hercegovine i Srednje Bosne ima zajedničku bogatu povijesnu i kulturnu baštinu koja se temelji na zajedničkim vrijednostima i tradiciji. Od iznimne je važnosti za gradove i županije spomenute regije sačuvati kulturne vrijednosti i tradiciju razvijajući i nadograđujući postojeće turističke lokacije i znamenitosti, kako bi se iste zaštitile. Sredstvima ovog projekta urediti će se staza u dužini od 150 km, osmisliti će se edukacijski programi za pružatelje turističkih usluga te izraditi zajednička strategija za promociju turističkih znamenitosti i ponude ovog područja.

Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 4.241.035,98 kn (558.031,05 EUR), od čega se 54% proračuna projekta, odnosno 2.302.527,54 kn (302.964,15 EUR) odnosi na aktivnosti partnera u Republici Hrvatskoj, a 46% proračuna projekta, odnosno 1.938.508,44 kn (255.066,90 EUR) na aktivnosti partnera u Bosni i Hercegovini. Udio EU sredstava u ukupnoj vrijednosti projekta je 83%, dok će preostalih 17% sufinancirati partneri na projektu.
Trajanje projekta je 24 mjeseca.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.