Obuka za omladinske referente

12.09.2006.

Završen četvrti modul obuke „Poboljšanje položaja djece i mladih u Bosni i Hercegovini“
11.09.2006.

Tokom protekle sedmice u okviru Programa „Poboljšanje položaja djece i mladih u Bosni i Hercegovini“ u Neumu je održan četvrti modul obuke za općinske referente za mlade. Program finansira Italijanska Kooperacija, a implementira Konzorcija italijanskih nevladinih organizacija u trideset općina u Bosni i Hercegovini. Cilj obuke je da se izgradi samoodrživa općinska struktura profesionalnog osoblja za rad sa mladim ljudima.

Vjerujemo u veliku vrijednost rada koji može biti realizovan kroz lokalne institucije u korist novih generacija Bosne i Hercegovine. Na osnovu dosadašnjih edukativnih seminara i ostalih aktivnosti u pojedninim općinama već smo ostvarili zapažene rezultate. Do polovine 2007. godine, do kada će trajati Program, nadamo se da ćemo u svim općinama ostvarati konkretne rezultate, te na taj način doprinjeti krajnjem cilju - poboljšanju položaja djece i mladih u Bosni i Hercegovini – izjavila je koordinatorica Programa, gđica. Giovanna Brambilla.

Šestodnevnu obuku realizovanu u saradnji sa GTZ (Njemački ured za saradnju), vodili su specijalizovani trenerice i treneri. Kroz interaktivne radionice učesnici su proširivali dosadašnja saznanja i vještine iz oblasti mehanizama i preduslova za razvoj omladinske politike, studija slučaja omladinskih politika, kriterija i lobiranja, ljudskih prava i demokratije, liderstva i stilova liderstva, izrade budžeta i strateškog administrativnog planiranja.

Do kraja 2006. godine planiran je završni modul obuke za omladinske referente, čime bi se zaokružila planirana edukacija u okviru ovog Programa.

Association of Italian NGOs composed by CISP (leading agency), CESVI, COSV, INTERSOS and MOVIMONDO
PROGRAMME HEADQUARTER:
Čobanija 6, Sarajevo
Tel: +387 33 553 685
Tel/fax: +387 33 553 686
E-mail: sarajevo@cisp-ngo.org

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.