Sami pjeva Krivo je more

11.07.2006.

Redakcijski telefoni su užareni. Šokirani čitatelji pitaju kako pomoći Samiju, mladiću iz Livna koga otac zbog bolesti drža vezanog u kolibi. Ponovno smo ga posjetili. Sami ne zna da je njegova sudbina šokirala javnost. Otac je zamijetio znakove nemira i kazao da se malo odmaknemo. Sami može odvezati okove na nogama, ali to ne želi. Zna da ne može kontrolirati svoju agresivnost.
Kako objasniti da u 21. stoljeću mladić od 18 godina koji programira, govori tri jezika, svira klavijature mora biti vezan jer mu medicina ne može pomoći? Htjedosmo ga upitati za godinama nebrijanu bradu. No kako se približit čovjeku s takvim teškoćama? Mir s kojim podnosi sve to je fascinantan. Izrazili smo divljenje i sreću, a Sami koji u isto vrije izaziva žaljenje ali i divljenje, vezan je odskakutao do klavijatura i ispratio nas melodijom pjesme "Krivo je more".

Obitelj Jarebica moli sve one koji na bilo koji medicinski ili alternativni način mogu pomoći Saniju da to i učine. Osobito, ova muslimanska obitelj moli vlč. Sudca da dođe u Livno pomoći nesretniku.
vl

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.