Ogrjev i lijekovi za marku mjesečno

01.07.2006.

LIVNO - Nabavkom ogrjeva, zimnice, utemeljenjem Fonda solidarnosti te skorašnjim otvaranjem Kluba umirovljenika, livanjska udruga osoba treća životne dobi, koja broji oko tisuću članova, nastoji poboljšati teški materijalni položaj svojih članova. "Iz Fonda solidarnosti, koji se financira tako što se s računa svakog člana mjesečno skida po jedna marka u korist Udruge, obiteljima naših preminulih članova dajemo po 200 maraka za troškove ukopa. Najugroženijim umirovljenicima također pomažemo prilikom nabavke lijekova. Također vršimo stalne posjete bolesnim članovima", rekao je osamdesetogodišnji Serafin Rogušić, predsjednik Udruge umirovljenika Livno, dodavši da je livanjska Udruga jedna od najuspješnijih i najorganiziranijih udruga koja okuplja ovu populaciju u BiH.

Ogrjev na rate

Već nekoliko godina Udruga svojim članovima nabavlja ogrjev, plaćanjem na rate, i zimnicu. Upravo takve mogućnosti najviše znače ovoj populaciji, s obzirom na njihov materijalni status i dugotrajnu zimu. "I ove godine sklopili smo ugovor s dobavljačima ogrjevnog drveta i prijevoznicima. Nabavit ćemo ogrjev za više od 100 naših članova. Za razliku od prošle godine, Udruga će, sudeći po dosad pristiglim zahtjevima, ove godine naručiti više od 250 metara više ogrjevnog drveta. Narudžbe primamo do 10. srpnja", naglasio je Rogušić. U Udrugu odnedavno pristupaju i mlađi umirovljeni vojnici, što posebice raduje Upravu Udruge jer se nadaju da će tako uspješno riješiti kadrovsku shemu za kvalitetan rad u budućnosti. "Nadam se da će uskoro proraditi i Klub umirovljenika gdje će se naši članovi moći družiti, popiti kavu, pročitati novine, zaigrati neku društvenu igru i slično", objasnio je Rogušić.

Ukinuto plaćanje participacije

Prema Rogušićevim riječima, umirovljenike je posebno obradovala odluka Vlade HBŽ-a o ukidanju plaćanja participacije u županijskim medicinskim ustanova od 1. srpnja ove godine. "Tu mjeru je u našem nedavnom razgovoru najavio i sam predsjednik Vlade HBŽ-a Stipo Pelivan. Drago mi je što je do realizacije došlo u ovako brzom roku jer to puno znači za nas umirovljenike", kazao je na kraju Rogušić. Uskoro ovu organizaciju očekuje i godišnja skupština na kojoj će se razmatrati i brojna druga pitanja važna za položaj livanjskih umirovljenika. M. S. /dnevni - list

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.