Tko zaslužuje holivudske honorare?

07.05.2006.

Dok samo pet posto glumaca uspije živjeti od glume zvijezde dobivaju basnoslovne honorare. Tom Hanks, Brad Pitt i Will Smith ih zaslužuju, dok Jim Carrey i John Travolta ne.
LOS ANGELES - Prema ocjeni specijaliziranog američkog časopisa Entertainment Weekly glumac Tom Hanks zavređuje "svaki cent zarađenih 25 milijuna dolara po filmu", za razliku od komičara Jima Carreya kod kojega je ta svota "prenapuhana". 49-godišnji Hanks koji igra glavnu ulogu u jednom od najiščekivanijih filmova ove godine Da Vincijev kod za koju je dobio 25 milijuna dolara, "zavređuje svaki cent". Među glumce koji su zavrijedili svoju filmsku plaću časopis je svrstao Willa Smitha ( 25 milijuna dolara), Brada Pitta (20 milijuna) i Reese Witherspoon, dobitnicu ovogodišnjeg Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu (15 milijuna).

No, prema ocjeni EW-a kanadski glumac Jim Carrey, prvi glumac koji je za film iz 1996. dobio 20 milijuna dolara, više ne zavređuje tako visok honorar te bi "filmski studiji trebali uskoro početi tražiti manje skupog, a uspješnijeg komičara".

Slična je ocjena lista za američkog glumca Eddieja Murphyja čiji posljednji filmovi dovode u pitanje opravdanost isplaćenog mu honorara od 20 milijuna, te John Travolta koji sa zaradom od 12 miljuna dolara po filmu "ne privlači u kina više onoliko gledatelja kao ranije". Jednaku je presudu EW-a dobio i Harrison Ford (zarada od 15 milijuna dolara).

Kada je riječ o Tomu Cruiseu čiji se film Nemoguća misija III počeo prikazivati u SAD-u u petak, ima sve izglede da i dalje ostane najbolje plaćeni glumac na svijetu, jer od ukupne zarade po filmu dobiva 30 posto.

"Cruiseovi filmovi u posljednjih nekoliko godina nisu zaradili ukupno manje od 100 milijuna dolara", piše list dodajući kako su filmovi u kojima je glumio 43-godišnji Cruise od samog početka zaradili 2,5 milijarde dolara.
iskon

nadopuna:
Vatikan stopira Da Vincijev kod
Tom Hanks zavređuje filmski honorar, Carrey ne




Pogledajte kako se vinčava More s Lukyjem
Ekskluzivni pristup Lukyjevom novom video spotu


Ljubitelji splitskog kantautora Dragana Lukića Lukyja koji s nestrpljenjem očekuju njegov novi studijski album "V.I.T.R.I.O.L." bit će iznimno veseli zbog činjenice da pritiskom na dolje navedeni link imaju priliku pogledati i skinuti video spot za pjesmu "Vinča san More".
Video je režirao poznati splitski redatelj Žare Batinović, a radi se o konceptualnom uratku koji ugošćuje lik djevojčice Ararite prema kojoj je naslovljen njegov bestseler debi.


Skini video

Luky "Vinca san More"
(wmv format ~ 509 kbit/s, zip ~ 15.8MB)

vip.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.