NAJGORI ALBUM SVIH VREMENA

28.03.2006.

Album “Thank You” grupe Duran Duran iz 1995. godine proglašen je najgorim izdanjem svih vremena u anketi magazina Q.To izdanje Duran Duran, sa obradama pjesama grupa i muzičara kojima su bili inspiracija, na vrhu je liste deset najgorih albuma svih vremena.Među najgorim albumima je i solo izdanje lidera The Rolling Stonesa Micka Jaggera “Primitive Cool” iz 1987. godine, kao i “Baby Woman” manekenke Naomi Campbell i “Cyberpunk” Billyja Idola.
Duran Duran, inače, dobili su nagradu za životno djelo magazina Q 2003. godine.
Njihov album “Thank You” proveo je svega tri sedmice na listama, a sadrži obrade pjesama “Perfect Day” Loua Reeda, “Watching the Detectives” Elvisa Costelloa i “911 is a Joke” Public Enemyja.
Duran Duran, koji su se ponovo okupili 2001. godine u originalnom sastavu, svojevremeno su opisali i sami izdanje “Thank You” kao “komercijalno samoubojstvo”.
Osim Duran Duranovog albuma sa obradama, na listi najgorih našao se i album “Allow Us to be Frank” koji je grupa Westlife posvetila čuvenom pjevaču Franku Sinatri.
Čitaoci “Total guitar” magazina, s druge strane, proglasili su pjesmu “Stairway to Heaven” grupe Led Zeppelin ultimativnim solo gitarskim djelom svih vremena, a među deset najboljih našli su se i “Voodoo Child” Jimija Hendrixa, “Hotel California” grupe The Eagles i “Bohemian Rhapsody” grupe Queen.

SEECult

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.