Vjeroučitelj učenicima dao CD s pornićem

24.03.2006.

Vjeroučitelj Nikica Bošnjaković glavni je akter novog seksualnog skandala koji potresa Osijek. Ovaj put nisu u pitanju obnažene maloljetnice ili snimke seksualnog odnosa neke javne osobe, već je vjeroučitelj svojim učenicima dao na kopiranje CD s gradivom za nastavu vjeronauka, no na njemu se nalazio i porno film.

Najavu za pornić dugačku 41 sekundu pronašao je učenik 4. razreda Škole za tekstil, dizajn i primjenjenu umjetnost. Ne bi u toj činjenici bilo ništa čudno da se taj video nije našao na CD-u kojega je uz ostale vjerske sadržaje, u mapi "Duhovni nagovori", svojim učenicima podjelio dvadesetsedmogodišnji vjeroučitelj Nikica Bošnjaković, prenosi zagrebački Večernji list.

Učenik razreda grafičkih, kiparskih i slikarskih dizajnera, koji je inače i član vijeća učenika, odmah je sadržaj prijavio razrednici, a ona ravnatelju.

"Slučaj je ozbiljan i mislim da se nije trebalo izljetati u medije. Ovako se nanosi šteta čovjeku, s kojim, usput rečeno, do sada nismo imali nikakvih problema, a da se pouzdano ne zna je li on uistinu kriv ili nije. Ovdje u školi smo materijal dobili, pogledali ga i čekamo vjeroučitelja da se očituje o čitavom slučaju prije nego bilo što poduzememo. A kako je moguće da je riječ i o podmetanju, vjerujem da ovo treba ispitati i policija", smirivao je strasti ravnatelj Tekstilne škole Emil Žeravica.

No, događaj je podjelio učenike njegove škole. Jedna skupina je revoltirana cijelim slučajem odlučila s hodnika poskidati papirnate križeve i postaje križnog puta, što ih je uz pano s vjerskim sadržajima tamo postavio kapelan Bošnjaković.

"To je licemjerno od njega, predavati jedno, a onda dijeliti porniće. A mislimo da nije mjesto ovolikim križevima ovdje u školi. Nije ovo samostan", rekle su dvije učenice iz 3.a razreda.
Drugi su ipak bili suzdržaniji.

"Zapravo sam ja uključio opciju da se pokaže sadržaj skrivenih mapa na CD-u. Pokazao sam to svom cimeru, a on je odnio razrednici. Iako je velečasni podjelio samo četiri CD-a i rekao učenicima da si ih međusobno iskopiraju, mislim da taj pornić nije podmetnut", rekao je Boris, učenik prvog razreda.

Velečasni Bošnjaković je prema uputama svojih nadređenih isključio mobitel, a trentno se nalazi u Zagrebu na polaganju stručnog ispita. Ipak, Večernji list neslužbeno doznaje kako je izjavio da je riječ o namještaljci.
bljesak

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.