"Potpisnik" protiv crkve i naroda

23.03.2006.

Jesu li "generala bez vojske" uvjerili kako potpisom na sporazum koji znači političku smrt Hrvata, može platiti povlačenje ili ublažavanje tužbe za zloporabu položaja i primanje mita, ishoditi oslobađajuću presudu ili ublažavanje kazne, te riješiti se još dviju krivičnih


Piše: Milan Šutalo
Sve relevantne hrvatske oporbene stranke, HSP BiH, NHI, zastupnici HDZ-a, u Parlamentarnoj skupštini BiH, Kataločka crkva, odnosno bosanskohercegovački biskupi usprotivili su se prihvaćanju sporazuma o ustavnim promjenama, kojeg su potpisali predsjednici sedam političkih stranaka, koji će se uskoro, pretočen u ustavne amandmane, naći pred zastupnicima Parlamentarne skupštine BiH.
Osiguraju li SDA, SDP, i srpske stranke dvotrećinsku većinu za prihvaćanje amandmana na Daytonski Ustav ne samo da će taj dokument, nakon 11 godina postati vrhovni zakon, kojim će biti legalizirana i zapečaćene podjela BiH na dva entiteta, već će Hrvati, načinom odlučivanja u parlamentu BiH, definitivno izgubiti suverenitet, slažu se svi. Svi, osim jednog. Njega se to ne tiče !
"Potpisnik" ima važnijih briga od toga što misli crkva i narod.
Njegov glasnogovornik kaže kako će HDZ u parlamentu podržati ustavne promijene bez obzira na stav biskupa. Pitanje je kako, ako i hrvatski i hadezovi zastupnici kažu kako će glasati PROTIV. Namjerava li ih uvjeriti metodama kojim su njega uvjeravali da potpiše sporazum, kojeg nitko osim potpisnikovih trabanata ne podržava. Da je "Potpisnik" ucjenjen otvoreno je posumnjao i mostarsko-duvanjski biskup dr Ratko Perić. Hoće li sada pokušati kupovati i druge, kao što je on kupljen?
Jesu li "generala bez vojske" uvjerili kako potpisom na sporazum koji znači političku smrt Hrvata, može platiti povlačenje ili ublažavanje tužbe za zloporabu položaja i primanje mita, ishoditi oslobađajuću presudu ili ublažavanje kazne, te riješiti se još dviju krivičnih prijava?
Iskustva iz novije političke povijesti pokazuju, međutim, kako oni koji pristaju prodati narodne interese kako bi spasili sebe od krivičnog progona, na kraju izvuku deblji kraj.
Sjetimo se premijera Herceg Bosne, koji je u ime bh. Hrvata potpisao Daytonski sporazum, i njegovih brojnih koketiranja i prihvaćanja onog što su tražili međunarodni diplomati. Ništa od onog što je činio nije mu pomoglo da se spasi Haškog suda. Isto se dogodilo sa svim drugim daytonistima, ako je bilo osnova za njihov krivični progon, ili su završili u Haagu, ili bi završili da nisu umrli, ili pred domaćim pravosuđem.
Pincom.info

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.