Zagreb: Kćerkama javnih osoba daju drogu za silovanje !

19.03.2006.

Nesretne se djevojke u času silovanja snimaju kamerama ili mobitelima, a počinitelji ih nakon nekoliko dana zovu i prijete objavom snimke na internetu ili da će je pokazati njihovim roditelima ako ne pristanu na novi seksualni odnos.


ZAGREB - Slučajevi seksualnog iskorištavanja mladih djevojaka kojima je prije tog brutalnog čina u piće ubačen rohipnol, poznatiji kao droga za silovanje, sve su češći u istočnom dijelu Zagreba. Nesretne se djevojke u času silovanja snimaju kamerama ili mobitelima, a počinitelji ih nakon nekoliko dana zovu i prijete objavom snimke na internetu ili da će je pokazati njihovim roditelima ako ne pristanu na novi seksualni odnos.

Tu šokantnu priču povjerio je "Večernjem listu", doktor Slavko Sakoman, voditelj Odjela za ovisnosti u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, koji tvrdi da su najčešće žrtve toga brutalnog čina djeca čiji su roditelji osobe iz javnog života.

- Riječ je o svojevrsnom fenomenu koji je doslovce zavladao hrvatskom metropolom. Iako se najviše takvih slučajeva dogodilo u lokalima i diskoklubovima u istočnom dijelu grada, postoje naznake da se takav oblik zlostavljanja proširio i na još jedan dio grada, u kojem se svakog vikenda okuplja mnogo mladih kaže Sakoman.

Iako u PU zagrebačkoj u posljednjih godinu i pol nisu zabilježili nijedan slučaj silovanja osobe koja je bila pod utjecajem rohipnola, takav podatak ne iznenađuje s obzirom na to da je prisutnost droge teško utvrditi.

Naime, prisutnost rohipnola u urinu ili krvi teško se dokazuje jer droga na žrtvu djeluje već u malim količinama. Osim toga, rohipnol nema okusa ni mirisa pa žrtva nikako ne može znati da je u piću.

- Žrtva se nakon događaja ničeg ne sjeća jer joj se od rohipnola mijenja stanje svijesti. Ona ne zaspe, nastavlja s određenom komunikacijom, ali ne pamti trajno događaje i gubi kontrolu nad njima. A takva osoba lak je plijen za manipulaciju kaže Sakoman.

Da se osoba ničeg ne sjeća, potvrdila je novinarka I. R. kojoj je rohipnol u piće ubačen prije nekoliko godina na jednom privatnog tulumu, no na sreću, nije bila silovana.

- Gubila sam se, nisam mogla prepoznati ni najbolju prijateljicu. No, najveći je šok slijedio jutro nakon, kada sam se probudila na psihijatrijskom odjelu u bolnici Vrapče. Ljudi oko mene bili su vezani za krevet, neki su stalno ponavljali istu rečenicu, vikali... Nije mi bilo jasno kako sam tamo dospjela kazala je ona

Pincom.info

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.