Čolak: Blokiranjem sporazuma, Bošnjaci pucaju na druge interese...

16.03.2006.

Zamjenik predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) BiH Ante Čolak na današnjoj konferencija za novinare istaknuo je da određene političke grupacije žele zadržavanjem ratifikacije sporazuma o pravima pripadnika HVO-a dovesti situaciju do apsurda... da bi se riješila neka otvorena pitanja između Hrvatske i BiH, javlja dopisnik NINA-e.

“Ovo pitanje se politizira jer se želi ishoditi situacija u kojoj bi se rješavala drugi problemi dviju zemalja kao što je Luka Ploče, izgradnje mosta na Pelješcu, potpisivanje ugovora o imovinsko-pravnim poslovima između Hrvatske i BiH i privatizacije Energopetrola od konzorcija INA-MOL”, smatra Čolak.

On ocjenjuje da je ovakva ucjena Bošnjaka na štetu najugroženije kategorije stanovništva hrvatske nacionalnosti, nehumana.

Čolak naglašava da je žalosno što invalidi, branitelji pripadnika HVO-a i njihove obitelji još uvijek nisu došli u poziciju da ostvaruju svoja prava.

Predsjednik HSS-a Mato Tadić pozvao je HDZ i HNZ da ne potpišu ustavne promjene ako su na štetu hrvatskog naroda.

On je zabrinut što se zadržava entitetsko glasovanje jer to praktično znači da Hrvati u Zastupničkom domu neće moći braniti vitalni nacionalni interes.

(NINA) mz

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.