A, more, 'viđu' li crnogorsko-srpske 'Dore'...

13.03.2006.

Iako je u subotu navečer na manifestaciji "Evropesma" u beogradskom "Sava centru" pobijedila pjesma " Moja ljubavi" crnogorske grupe "No name", srpska publika glasnim je negodovanjem i bacanjem boca na pozornicu spriječila "No name" da po drugi put izvedu pobjedničku pjesmu.
Crnogorski dio žirija glasao je isključivo za "svoje" izvođače, dok su njihove kolege iz Srbije glasale više-manje uravnoteženo. Tako je na kraju umjesto pobjedničke pjesme na pozornici "Sava centra" po drugi put te večeri izvedena drugoplasirana pjesma "Ludi letnji ples" srpske grupe Flamingosi.
Članovi žirija iz Srbije su u TV prijenosu za vrijeme bodovanja izrazili "čuđenje" načinom na koji su glasale njihove kolege iz Crne Gore, ustvrdivši da su glasali "neprofesionalno".
Zanimljivo je da su se Flamingosima za vrijeme drugog izvođenja pjesme "Ludi letnji ples" na pozornici pridružili i ostali izvođači iz Srbije.

Čelnici Radio televizije Srbije najavili su press konferenciju posvećenu "neregularnostima" na izboru "Evropesme", a nagađa se da čak postoji mogućnost da se SiCG povuče s ovogodišnjeg Eurosonga.

Crnogorska grupa No Name i prošle je godine zastupala državnu zajednicu SiCG na Euroviziji, pri čemu su dobro prošli kod europske publike.
Pincom.info



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.