Izdvojen komentar: Tko je Čolak?

08.03.2006.

Najžalosnije je kad netko polupismen se upliće u ova pitanja, pogotovo oni koji su zarazeni tim neriješenim"nacionalnim stausom", jer se ovaj slučaj ne može promatrati tako.

A da ima i polupismenih, dokaz je onaj "mozgonja" koji piše Hrvatsko, s velikim H. Za tvoju informaciju, u hrvatskoj gramatici se posvojni pridjevi pišu malim slovom.

Nije mi cilj bio braniti Čolaka, no budući da sam iz Livna, znam šta je taj čovjek uradio za naš grad.
Bio je zapovjednik obrane grada, i postavio je linije prema Glamoču onako kako su izgledali do Maestrala. Klika iz HDZ je htjela dati donje polje četnicima, što je ovaj osujetio. Čovjek je učestvovao i u obrani Vukovara. Čolak je osobno otišao zaustaviti hercegovačke manijake koji su krenuli na livnjake bošnjacke nacionalnosti u ljeto 93'-e.
Da su pušteni, tko zna tko bi danas odgovarao u Haagu za to, i koliko bi mi bili ocrnjeni pred civiliziranim svijetom. Ali, vidim da izdanaka te koljačke politike ima i danas. Čolak je bio u HDZ-u, branio Hrvate, da bi ga foteljaši, ulizice, profiteri i ostala ološ i fizički napali u zgradi općine nedavno. Naime, postoje junaci i "junaci", a vi razmislite o tome.

Buško jezero

HEP je u suradnji s Elektroprivredom BiH izgradio taj sustav s jezerom. To su idiotske priče da se iseljavao neki naord, jer je Orlovac napravljen za potrebe Dalmacije, a mi i nase jezero smo samo akumulacija vode. Unutar zemlje ili između dvije zemlje, ta pitanja se UGOVORNO rješavaju!
Ali, vidim da su danas "zaštitnici" nacionalnog i i znad prava. Pa kako i ne bi kad je po njima ubojstvo nesto posve normalno ako to oni vide kao "nacionalni" interes.
U ratu je napravljen novi ugovor izmedju općina TG i Livno i HEP-a koji je zaobišao sve pravne norme, i ide u prilog jedino RH.
Dakle ako i mi tu živimo, a žrtvujemo pare za RH (kojoj je isto stalo do nas kao i Sarajevu izgleda) ili Sarajevo, meni je svejedno jer JA nemam NIŠTA od toga.
Danas općine Livno i TG dijele prihode od Hrvatske u omjeru prema teritotiji jezera i na kojoj se općini nalazi. Livno dobija oko 700.000 KM za to iako SVA voda dolazi iz livanjskog polja, nauštrb i seljaka i poljoprivrede, koji moraju ići u druge općine po resurse.
Je li to naš interes, razvoj na tom području da ostanemo tu, ili je interes da Dalmacija ne mora plaćati skoro ništa za struju koja im grije guzice, ja vas pitam?
Dalje, te priče o "svetoj hrvatskoj grudi" su upravo ono što oni koriste da nas upravo na toj grudi opljackaju. Ako nas Hrvatska treba platiti (kao što mora i svojim građanima osigurati najbolje uvjete za bilo koji posao) e, onda to mora i nama. Sarajevo nema veze s ovim, shvatite. To su naši resursi, županije i općina.


Slažem se s Buzanom, ČOLAKA ZA PREDSJEDNIKA. On je moralna veličina za sve ove ratne profitere koji se nazivaju najvećim Hrvatima.
Ako hoćete o imenima i ratu gdje je tko bio, možemo i o tome. Danas likovi koji su bježali s linija i uvaljivali u nevolje najbolje ratnike koji su se borili da nas sačuvaju, danas su dobili na amanet upravljanje resursima grada Livna i županije, dok je Čolak dobio batine, zato što hoće da radi za narod!
Upuceniji Livnjaci znaju o kojim se hohštaplerskim facama radi!
Livnjak / www.poskok.info

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.