Zbog neplaćanja RTV pristojbe izdano 13.338 platnih naloga

07.03.2006.

Radiotelevizija FBiH prošle je godine dostavila 13.338 platnih naloga vlasnicima radio i televizijskih prijamnika na području Hercegbosanske županije, koji nisu izmirili dugovanja za RTV pristojbu, a koja se po Zakonu o Radioteleviziji FBiH iz 2002. plaća za posjedovanja bar jednog radio ili TV prijamnika, javlja dopisnik NINA-e.
Prema riječima Tonke Knežević, izvršne direktorice Sektora naplate RTV pristojbi RTV FBiH, protiv vlasnika radio i TV prijamnika koji svoja dugovanja nisu uplatili po izdanom platnom nalogu, podneseni su prijedlozi za izvršenje radi prinudne naplate Općinskom sudu u Livnu, koji je do sada izdao više od 3.500 pravomoćnih izvršnih rješenja.
Ustvrdila je da RTV FBiH nije zadovoljna stupanjem ostvarene naplate RTV pristojbe koji na područjima koja pokriva BH Telekom iznosi oko 68 posto, a na područjima Hrvatskih telekomunikacija Mostar oko 19 posto, te da na područjima HT-a Mostar postoji opstrukcija plaćanja pristojbe preko računa za telefonske usluge jer službenici na šalterima sugeriraju građanima da ne plaćaju RTV pristojbu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.