Hercegbosanska županija: Stopa neuposlenosti 44 posto

20.01.2006.

Po evidenciji Zavoda za zapošljavanje Hercegbosanske županije na koncu prošle godine u toj županiji bilo je 7 870 neuposlenih osoba. Najviše nezaposlenih ima u Livnu - 3 372 osobe, i Tomislavgradu ...... - 2504 osobe kazala je ravnateljica županijskog Zavoda Javorka Brčić, dodavši kako na povećanje broja novoprijavljenih osoba na Zavoda utječe nepravilno planiranje kadrova, osobito neadekvatno obrazovanje kadrova u srednjim školama.
Osim toga, na povećanje broja nezaposlenih utječu i demobilizacija vojnika te reforma policije i granične službe, kazala je ravnateljica Brčić, dodavši da je stopa neuposlenosti u toj županiji oko 44 posto. "Veoma je teško doći do valjanih podataka o broju zaposlenih na crno, ali, po našim saznanjima, u ovoj županiji radi oko 1 700 osoba na crno i postoji tendencija rasta tog broja", kazala je Brčićeva. U protekloj godini Zavod realizirao je tri projekta vezana za poticanje zapošljavanja.
To su program poticaja zapošljavanja mladih osoba s visokom i višom stručnom spremom, zapošljavanje u obiteljskom gospodarstvu, obrtništvu, malim i srednjim poduzećima te program poticaja upošljavanja osoba s posebnim potrebama, kazala je ravnateljica Brčić, dodavši da će Zavod i ove godine provoditi slične programe.
(Fena)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.