Bosanci i Hercegovci vole redovan

19.01.2006.

Iako odgovori Bosanaca i Hercegovaca nisu objavljeni u prošlogodišnjem Durexovom istraživanju seksualnih navika, evo nekih rezultata. Prema odgovorima Durexovih ispitanika, po broju seksualnih odnosa gađani i građanke BiH imaju visok rejting. Visoko kotiramo i po švaleranju. A podatak da Bosanci i Hercegovci najčešće vode ljubav u automobilu, te u prirodi i na radnom mjestu, govori više o standardu i odnosu prema poslu nego o našim seksualnim navikama. Svojim seksualnim životom zadovoljno je 45 % Bosanaca i Hercegovaca, što je za jedan posto više od svjetskog prosjeka, a kada bismo imali taj procent zadovoljnih i svojim stvarnim životom, ko zna gdje bi nam bio kraj.

Učestalost ili kvalitet sexa
• -Za Bosance i Hercegovce kvalitet sexa je važniji od učestalosti i to i za žene(96,39 %) i muškarce(87,77%).
Kako često biste idealno željeli imati sexualni odnos
• -Ispitani iz BiH bi u prosjeku htjeli imati sex 240 puta godišnje.Svaki dan bi ga htjelo imati 44,44 % ispitanih i to podjednako muškarci i žene.
Posjeti klinici za spolno zdravlje
• -Kliniku za spolno zdravlje je posjetilo samo 31,5 % ispitanih građana BiH.
• -To je učinilo mnogo više žena (54 %) nego muškaraca (19,5%)

Šta je najpotrebnije zemljama u razvoju što se tiče sexualnog zdravlja
• Više od jedne trećine odraslih (34%) misli da bi zemlje u razvoju najviše koristi imale ako se novac uloži u sexualno obrazovanje
• • 23% misli da kondomi treba da budu pristupačniji, a 14% misli da bi najbolje bilo da vakcine/lijekovi protiv AIDSa budu pristupačniji oboljelima.
• • Onima između 16 i 20 godina jednako je važno da se novac ulaže u sexualno obrazovanje i veću pristupačnost kondoma (28%), dok oni između 25 i 34 godine preferiraju sexualno obrazovanje (38%)
• • Među zemljama u razvoju, Čileanci misle da su nacija koja je najjača u sexualnom obrazovanju (62%), dok Nizozemci najčešće smatraju da u ovim zemljama kondomi treba da budu pristupačniji (39%)
• • Veća pristupačnost lijekova i vakcine za HIV/AIDS najvažnija je kod
• Indonežana (34%), dok je Portugal zemlja gde najviše vjeruju da će zemlje u razvoju najviše koristi imati od planiranja porodice (28%)


http://www.durex.com/BA/
http://www.durex.com/HR/

Livanjski HSS razočaran pregovorima
Općinski odbor HSS-a BiH Livno na sinoćnjoj sjednici istaknuo je da je razočaran u predstavnike osam političkih stranaka zbog neučinkovitih pregovora o ustavnim promjenama, čime su, kako kažu, odaslali jasan znak da se narod ove zemlje ne smije pouzdati u njihove «dobre» namjere.Razmatrana su i aktualna pitanja o nužnosti promjene daytonskog Ustava i Izbornog zakona BiH o čemu HSS BiH ima jasno stajalište za koje će se, prema njihovim riječima, boriti svim mogućim legalnim sredstvima.
Sudionici sastanka razmatrali su i stanje u poljoprivredni livanjskog kraja i konstatirali da je nedopustivo kašnjenje isplata premija za mlijeko jer su proizvođači mlijeka dovedeni u bezizlaznu situaciju. Iako još nije usvojen proračun FBiH za 2006., upućen je zahtjev Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da poduzme izvanredne mjere da se ovaj problem najhitnije riješi, podsjećaju iz Općinskog odbora HSS-a BiH. Na sjednici su sudjelovali novoizabrana predsjednica Općinskog odbora HSS-a Livno Ilijana Dronjić, HSS-ovi vijećnici u općinskim vijećima Livno i Kupres, Ante Čolak, zastupnik u Parlamentu FBiH i predsjednik i tajnik Županijskog odbora HSS-a HBŽ-a, kao i prof. dr. sc. Marko Tadić, predsjednik HSS-a BiH.
(NINA) ad


Za otpremnine općinskih službenika 180.000 maraka

Načelnik općine Livno Luka Čelan izjavio je da su općinska tijela uprave ušla u proces reforme i sistematizacije radnih mjesta radi racionalizacije općinske administracije.
“Nakon provedenog natječaja djelatnicima koji budu proglašeni viškom bit će isplaćene tri plaće sukladno zakonu, a za isplatu otpremnina onima koji prihvate sporazumni prekid ugovora o radu u općinskom proračunu za ovu godinu predvidjeli smo sredstva u iznosu od 180.000 maraka”, rekao je livanjski načelnik. Čelan je istaknuo da će prijedlog novog pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u pojedinim općinskim službama ovih dana razmatrati sa svojim pomoćnicima, a nakon toga taj dokument će razmatrati i Općinsko vijeće. Govoreći o novoj unutarnjoj organizaciji općinskih tijela uprave, Čelan je kazao da će taj pravilnik prije nego se nađe na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća prethodno ići na ocjenu Agencije za državnu službu te da će prema urađenim analizama općinska administracija imati određen broj viška djelatnika za koje će se morati naći prihvatljivo rješenje. Ustvrdio je da će OV predložiti isplati otpremnine u iznosu od 10.000 maraka za svakog djelatnika koji prihvati sporazumni prekid ugovora o radu s Općinom. On je istaknuo da će nakon isteka roka u kojem će se izjasniti prihvaćaju li ponuđeno rješenje, biti raspisan interni natječaj za radna mjesta u pojedinim općinskim službama sukladno novom pravilniku o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji.
dnevni list

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.