Hrvatsku osvajaju “Grand show” narodnjaci

16.01.2006.

OSIJEK - Veliki broj poznatih folk pjevača 5. veljače će iz Srbije otputovati u Hrvatsku gdje će sudjelovati na “Folk hitu godine”. Velika dvorana u Osijeku tog će dana vjerojatno podsjećati na veliki “Grand show” jer će, između ostalih, nastupiti Viki, Maja, Mina, Olja, “Zvezde Granda”, a organizatori planiraju da program vodi Suzana Mančić. “Tri godine za redom organiziram ovu manifestaciju i ovog puta ću dovesti u Osijek sva velika imena folk glazbe. Još uvijek nemam konačan spisak sudionika, ali za sada su potvrđeni Viki Miljković, “Zvezde Granda”, Maja Marijana, Olja Karleuša, Mina Kostić, Dejan Matić, Halid Muslimović, DJ Krmak, Sejo Kalač, Osman Hadžić, ali ovih dana trebam se dogovoriti i s ostalim sudionicima”, kazao je Alen Borbaš, organizator ove manifestacije. Istaknuo je da će ovog puta događaj organizirati u najvećoj dvorani u Osijeku jer postoji veliko zanimanje publike za ovu vrstu glazbe. “Pročula se vijest da organiziram ‘Folk hit godine’ i već su me zvali ljudi iz Splita i Zadra da se raspituju za ulaznice jer se plaše da će biti unaprijed rasprodane”, istaknuo je Borbaš i dodao da nema razloga da se netko plaši za svoju sigurnost jer je on vlasnik poznate agencije za osiguranje. Njegovi tjelohranitelji, između ostalog, već nekoliko godina brinu za sigurnost mnogih folk pjevača. “U početku je postojao strah kod nekih pjevača, ali su se uvjerili da kada ih ja čuvam i pazim, nemaju razloga za brigu. U mojim rukama su najsigurniji”, naglasio je Alen Borbaš.
[dnl]

Srpski umirovljenici bez zdravstvene zaštite
Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegbosanske županije najavio je da će za oko 2.100 srpskih povratnika umirovljenika ponovno biti obustavljeno besplatno pružanje zdravstvenih usluga zbog neuplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje.
"Radi se o sredstvima u iznosu od oko 80 tisuća maraka, koje za povratnike u Drvar, Glamoč i Grahovo za posljednje četiri godine nije uplatio Fond MIO Republike Srpske", izjavio je medijima Republike Srpske direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HBŽ-a Branko Ivković.
Ovim umirovljenicima je iz istih razloga i polovinom prošle godine bilo uskraćeno pravo na zdravstvenu zaštitu zbog čega su intervenirali i međunarodni predstavnici.
Srpski umirovljenici povratnici u HBŽ i dalje primaju mirovinu iz Fonda MIO RS-a iako ih prema konačnim i obvezujućim odlukama Doma za ljudska prava i Ustavnog suda BiH treba preuzeti FBiH jer su mirovinu zaradili i primali prije rata na njezinu teritoriju.
(NINA) ad

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.