Procjene šteta od poplava

15.01.2006.

Načelnica općine Drvar Anka Papak-Dodik izjavila je da je u ponedjeljak počelo s radom općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta od poplave, koja je ovu općinu pogodila u prvim danima 2006. nakon izlijevanja rijeke Une i njezinih pritoka, prouzročeno...obilnim padalinama i naglim otapanjem snijega, javlja dopisnik NINA-e. Načelnica Papak-Dodik je kazala da Povjerenstvo, osim sastavljanja zapisnika o pričinjenoj šteti, vrši i snimanje videokamerom područja koja je zahvatila vodena bujica, te da očekuju da će postupak utvrđivanja i procjene ukupne štete biti završen do kraja ovog mjeseca.
Potvrdila je da je materijalnu štetu prijavio veliki broj povratničkih obitelji, čije se kuće i imanja nalaze u donjem toku rijeke Une i na području mjesnih zajednica Podbrina, Vrtoče i Bastasi, te da su materijalne štete nastale poplavom prijavila i poduzeća Finvest i Topola.
«Po snimanju stanja na terenu izvješće Povjerenstva za procjenu šteta razmatrat će Općinsko vijeće, a onda ćemo propisane obrasce s opisanim štetama i zahtjeve za nadoknadu štete i pružanje pomoći u saniranju posljedica poplava uputiti nadležnim županijskim, federalnim i državnim ministarstvima», kazala je načelnica Drvara i dodala da je u područjima iz kojih se povukla voda stanje puno gore nego što se pretpostavljalo.

(NINA) nv

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.