Google

13.01.2006.

Google je više od pukog pretraživačkog servisa, no njegova osnovna usluga pretraživanja nudi mnogo više od samog upisivanja traženog pojma te prikaza rezultata. Tako na primjer početnu stranicu Googlea možete iskoristiti i kao priručni kalkulator. Upisivanje čak i najzahtjevnije računske operacije u prostoru za unos traženog pojma rezultat će prikazom rješenje. Google možete koristiti i za pretvorbu valuta. Npr. Upište 200euro in HRK i iznos u kunama će se prikazati kao rezultat.
Upisivanje «define:» uz određeni pojam prikazat će rezultate definicije traženog pojma, a ne web odredišta na kojima se taj pojam spominje. Osim pojma «define:» možete iskoristiti i «what is» ili «what are». «Info:http://livno1.blog.hr» - upisivanje «Info:» uz određenu web adresu rezultira prikazom detaljne informacije o njoj, poput sličnih web adresa, web stranica s linkom na traženu, web stranice koje sadrže pojam «http://livno1.blog.hr» itd.
«livno file type:pdf » - nakon traženog pojma upišite «file type:» te traženu vrstu datoteke i, ovom primjeru, prikazati će vam se web-stranica koje posjeduju PDF datoteke, a koje u naslovu sadrže «livno». Upisivanje pojma «weather» uz naziv grada prikazati će trenutne vremenske prilike tražene lokacije.
Ukoliko vas zanima koji su najpopularniji pojmovi pretraživanja, posjetite www.google.com/press/zeitgeist.html.
Vidi.hr


Prijevremni izbori 25.veljače
Izborno povjerenstvo BiH na današnjoj sjednici donijelo je odluku kojom se za 25. veljače zakazuju prijevremeni izbori za općinskog načelnika u općini Istočni DrvarKako ističu iz Izbornog povjerenstva BiH, izbori će se provesti u skladu s naputkom za provedbu prijevremenih izbora za općinskog načelnika kojim su skraćeni rokovi predviđeni zakonom za redovne izbore.
Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za sudjelovanje na prijevremenim izborima u općini Istočni Drvar podnose se Izbornom povjerenstvu BiH do 16. siječnja.
(NINA) ad

Košarkaši za djecu s posebnim potrebama

Nedavno je u gradskoj sportskoj dvorani odigrana revijalna košarkaška utakmica između KK Livna i Livna 2, selekcije sastavljene od livanjskih košarkaša koji nastupaju za druge klubove u BiH i inozemstvu. Radilo se zapravo o hvalevrijednoj humanitarnoj ...
akciji pokrenutoj u KK Livno, a sav prihod prikupljen od utakmice namijenjen je Udruzi djece s posebnim potrebama "Koraci". Premda se radilo o susretu u kojemu rezultat nije bio u prvom planu, gledatelji su mogli uživati u zanimljivoj utakmici s mnogo atraktivnih poteza. Na kraju je puno uvjerljivije nego što je izgledalo na parketu slavila momčad KK Livna. Premda su košarkaši Livna odigrali dobru utakmicu, osobito kad je riječ o šutu, krajnji rezultat 98:82 više je odraz neozbiljnosti u igri sastava Livno 2.U poluvremenu je održano natjecanje u zakucavanju, a košarkašku loptu kao nagradu za najaktraktivnije zakucavanje zasluženo je osvojio Ante Džepina. Na kraju, svi su mogli biti zadovoljni, ostaje tek dojam da je publike trebalo biti više s obzirom na karakter utakmice. No, za to je prije svega zaslužan nespretan termin odigravanja susreta, ali i nerazumijevanje djelatnika sportske dvorane kojima su utakmice malonogometnog turnira bile važnije od ove.
(D. Ma.) Večernji list

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.