Dnevna dozvola za ribolov na rijekama 20 maraka

10.01.2006.

Na godišnjoj skupštini Udruženja sportskih ribolovaca "Livno", koja je održana proteklog vikenda, razmatrano je i usvojeno izvješće o radu u prošloj i program rada za tekuću godinu. Kako je kazao predsjednik ovog Udruženja Igor Gromilić, odlučeno je da se od ove godine umjesto dosadašnjih uvedu tipske dozvole koje su jedinstvene na cijelom području Federacije BiH i da vrijede za cijelo područje Hercegbosanske županije, bez obzira na to u kojoj su općini izdane. Visina članarine za seniore iznosi 100 maraka godišnje, za umirovljenike, mlade i invalide 50 maraka te za najmlađi uzrast 25 maraka. Dnevna dozvola za ribolov na jezerima i kanalu plaća se 10 maraka, na rijekama 20 maraka, a u posebno uređenim ribolovnim revirima 80 maraka, pojasnio je Gromilić.
Novost je i to što će sportski ribolovci iz drugih županija i stranci ribolovne dozvole ubuduće plaćati po dvostruko višoj cijeni.
(Fena)

Pokušaj ubojstva

Djelatnici PU Drvar su podnijeli kaznenu prijavu protiv dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja ubojstva.
Prijave su podnesene protiv Milana Balaban, rođen 1959. u Drvaru, i Branka Dragaš, rođen 1982., koje se sumnjiči da su 7. siječnja u 02.20 sati ispred ugostiteljskog objekta MB u Drvaru pucali iz pištolja, pri čemu su ranjeni Jovica Rac, rođen 1973. u Drvaru, i Milan Balaban.
Kako ističu iz MUP-a Hercegbosanske županije, nakon ranjavanja Jovica Rac prevezen je u Dom zdravlja Drvar gdje je razbio nekoliko stakala na ulaznim vratima i prozorima, čime je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Nemanja Dragaš, rođen 1980. u Drvaru, Mladen Rokvić rođen 1976. u Drvaru, Danijel Dragašrođen 1980. u Drvaru, pomogli su počinitelju Branku Dragašu nakon izvršenja kaznenog djela, pa su počinili kazneno djelo pomaganja.
(NINA) ad

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.